Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim fel akarnak rakni a...

Zsabalom kérdése:

Szüleim fel akarnak rakni a telefonomra nyomkövetőt. ?

Figyelt kérdés

Ők voltak felháborodva, azon hogy én ellenkeztem az egészen, nem járok sehova, hetente találkozok 2x barátnőmmel ennyiből áll a heteim, nem értem mért kell ezt is. Értem én hogy féltenek meg minden de ez sok, vagy más családba ez normális?

16F

2022. márc. 17. 15:32
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
89%

39

Akkor én most téged elrabollak, kiviszlek a pusztába, bezárlak egy házba, etetlek, itatlak, s bármit megteszek veled, mert én tartalak el, s így a tulajdonom vagy, akivel bármit megtehetek. :)

2022. márc. 17. 20:18
 42/60 anonim ***** válasza:
76%
Elég beteg ötlet, csak úgy, mint némelyik válaszoló is, akik szerint semmi gond nincs ezzel...A válaszokból amúgy kiderül, hogy elég sok embernek nem való gyerek. Csak azért szülik meg, hogy utána uralkodjanak rajta, ha elkezd felnőni és akár csak egy apró szikrája is megvillan annak, hogy ő amúgy nem a szülei pontos mása, hanem egy másik ember, önálló személyiséggel és véleménnyel bizonyos dolgokról, már fenyegetik, hogy "ha nem teccik, nem kő itt lakni!!! úgyis csak 18 éves korodig vagyok köteles e'tartani téged, nyenyenye!!!444!". Szánalmasak vagytok.
2022. márc. 17. 20:45
 43/60 anonim ***** válasza:
77%
#39 remelem nem szaporodsz
2022. márc. 17. 22:09
 44/60 anonim ***** válasza:
8%
Meg kell ekresni a pénzt a telefonra, megenni, séazzal azt tesz az ember amit akar.
2022. márc. 17. 23:54
 45/60 anonim ***** válasza:
8%
Gondolom, okuk van rá, féltenek. Vagy gyanakszanak. Az én gyerekem 13, nem jutna ilyesmi eszembe, amíg nem ad okot a bizalmatlanságra.
2022. márc. 18. 06:02
 46/60 anonim ***** válasza:
85%

Beteg dolog, az első alkalommal bsznám be a telefont a Tiszába, elvesztettem címszóval. Ne vicceljetek már, 30 éves vagyok, nem egy lázadó kamasz, de 16 éves gyereket folyton ellenőrizni?? Valami bizalom, magánélet, privát szféra, semmi?

Anyám ugyanezt csinálta, beleolvasott a levelezésembe, amikor kialadtam, az volt a válasz, hogy úgysincs semmi takargatnivalóm, nem mindegy? Nem b.meg, mert attól még, hogy nem csinálok illegális dolgokat, magánéletem lenne, amit nem akarok vele megosztani.

16 és 36 évesen ugyanúgy.

2022. márc. 18. 12:56
 47/60 anonim ***** válasza:
15%
Én már válaszoltam, 27-es vagyok, akinél a családban mindenki rálát mindenkire. Nem értem, miért háborodnak fel ennyien és ennyire ezen a témán, ahogy azt sem értem, miért evidens, hogy ennek a szolgáltatásnak az ellenőrizgetés a fő funkciója. Sosem használtuk arra, hogy csak úgy csekkolgassuk egymást, hogy nem kamuzik-e valaki. Ráadásul enélkül is mindig tudjuk egymásról, hogy ki hova ment, senki sem megy úgy el otthonról, hogy "na mentem, nem mondom meg hova és miért, csá". Ez elég faragatlanság lenne nálunk, bármilyen korú családtagtól, és nehéz elképzelnem, hogy 16 vagy akárhány éves korban egy családban ennek rendben kellene lennie. Ha meg úgyis elmondjuk egymásnak, hogy kb. merre járunk, akkor mennyivel magánéletrombolóbb ezt digitálisan is megosztani? Mit féltenek a háborgók ennyire a magánéletükön? Vagy ők titkolóznak? Vagy cseszteti őket a család minden hülyeségért, és ezért védik úgy a magánéletüket? Mert ezt esetleg el tudom képzelni, de ott sem a helymegosztással van a gond, hanem az alapvető hozzáállással egymáshoz. A helymegosztás igenis egy jó dolog.
2022. márc. 18. 13:38
 48/60 anonim ***** válasza:
100%
A helymegosztás jó dolog, ha mindenki jó dolognak tartja. Ha valaki nem, akkor már egymás életében való kutakodás, mert én NEM szeretném, hogy 7/24ben tudd, hogy hol vagyok. Nem értem, miért kell ezt erőltetni. Csinálják, ha mindenki szerint jó, de ne akarják rátolni senkire.
2022. márc. 18. 13:44
 49/60 anonim ***** válasza:
7%

Ok, de egy 16 éves gyereknek ne úgy legyen magánélete, hogy a szülő azt se tudja, hol jár. Azzal azért egyetértünk, hogy otthon illő lenne elmondania, hogy mikor hova megy?

Mert ha igen, akkor továbbra sem értem, mennyivel rosszabb az, ha van helymegosztás, mint az, ha nincs. Csak előnyei vannak.

2022. márc. 18. 13:51
 50/60 anonim ***** válasza:
100%
Illő elmondania saját szándékból. Illő megkérdezni, szintén tisztelve a másikat. Nem illő kutakodni, erőszakosan, kérés nélkül, esetleg kifejezett kérés ellenére ellenőrizgetni, a gyerek arcába mászni.
2022. márc. 18. 14:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!