Szüleim fel akarnak rakni a telefonomra nyomkövetőt. ?
Ők voltak felháborodva, azon hogy én ellenkeztem az egészen, nem járok sehova, hetente találkozok 2x barátnőmmel ennyiből áll a heteim, nem értem mért kell ezt is. Értem én hogy féltenek meg minden de ez sok, vagy más családba ez normális?
16F
Hát nem tudom, ha az én gyerekem tiltakozna ilyen hevesen, még jobban gyanakodnék.
Kérdező, ha tényleg nem csinálsz semmit, miért baj ez neked?
És te most azt hiszed, hogy menő vagy ezzel az angol szóval? Ja, nem, nem vagy menő. 😕
Mégis melyik cég nyomkövetőzi a céges telefont?
Én biztos nem dolgoznék olyan helyen ahol folyamatosan követnek...
És én is biztosan szereztem volna egy másik nyomkövető nélküli telefont ha a szüleim ezt csinálták volna velem annak idején...
Az ilyen kontrollmániás szülők ezzel csak azt érik el, hogy a gyerek hazudni fog.
Inkább a bizalmat kellett volna olyan szintre kiépíteni a gyerekkel, hogy 16 évesen bátran megmondja hova megy és nem kell nyomkövető.
(Amúgy annak meg hogy egy 16 éves fiút elrabolnak vagy bármi erőszakosat csinálnak vele kisebb az esélye minthogy ugyanez a 40 év körüli anyjával történik meg... Ez alapján a logika alapján inkább a gyereknek kellene nyomkövetnie az anyját. )
Én egyetemistaként is alig járok ki az épületből (heti 2-szer van a kolitól távolabb órám), de ha 16 évesen ilyennel jöttek volna a szüleim, én tuti elküldöm őket a búsba, hogy ennyire semmibe vesznek, s ráadásul a legundorítóbb módon is.
Ha egy idegen telefonjára teszel valami nyomkövetőt az ő engedélye nélkül, az bűntethető. Ha a gyerekedére, úgy hogy ő kifejezetten ellenezte, még meg is tapsolnak. Ilyen hozzáállással a disztópikus, teljes kontrollt gyakorló államok nem is vannak olyan messze...
Senki sincs jobban kiszolgáltatva egy másik embernek, mint a gyerek a szüleinek. Ezzel visszaélni, zsarolni vagy hasonlók meg a legundorítóbb dolog a világon.
Arról nem is beszélve, hogy akinek egyáltalán eszébe jut ilyesmi, azzal más bajok hasonlóan durva is vannak. Szerintem jobb menekülni, ahogy lehet.
26
Nem tudom te milyen álomvilágban élsz, de olyan max a filmekben van, hogy céges kocsit és telefont legálisan lekövet a cég.
Szerintem a szüleid a szomszéd ország helyzetét látva, és azt, hogy menekült családok nem találták egymást egy ideig, ettől rettegve jött az ötlet nekik.
Kérdezz rá, hogy mi az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!