Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azt hittem, hogy jó szülõ...

Azt hittem, hogy jó szülõ voltam (papíron sikeres gyereket neveltem), de sajnos a gyerekem felnõtt korára egy hiszékeny balek lett. Hogyan legyek mellette?

Figyelt kérdés

A gyerekem sosem lázadozott, jó tanuló volt, sportoló, zongorázik, 3 nyelven beszél, az egyetemen is csak a Campus Mundi miatt csúszott. Az a szerencséje, hogy introvertáltaknak való szakmája van, ahol nem fontos a csapatmunka, csak a tudás és a számok.

Az emberismerõ-készsége a zérón van, mindenkinek elhisz mindent, barátai átverik, kapcsolataiban kihasználják. Minden hazugságot benyel ha elég meggyõzõen mondják neki. Volt egy párja, aki szemrebbenés nélkül megcsalta az egyik vizsgaidõszakban és az egèszet a gyerekemre kente, mert nem kapott elég figyeltem.

Mit csinált az a mamlasz lábtörlõ?! Bocsánatot kért, mert sokat tanult!! Amikor ezt megtudtam, azt hittem, elsírom magam. Az volt a szerencse, hogy nem sokkal késõbb “dobta”, de még egy megcsalást is kibírt volna.

Nem tudom, hogy mit csináljak vele, mert nincs benne semmi hiba, azonkívül, hogy hiszékeny és semmi emberismerete nincsen

2022. márc. 12. 13:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
21%

Nincs saját élete az anyucinak és egyből a gyerekével foglalkozik.

De meg fog utálni téged!

2022. márc. 12. 16:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Mit kéne csinálnod egy felnőtt férfival?

Nagyon nehéz ez, tudom. Hasonló dolgokkal küzdök a fiammal az élet más területén. De mivel nem élek örökké, és főleg nem élhetek helyette, úgy döntöttem, kicsit elengedem a kezét. Hagyom, hogy szerintem hülyeséget csináljon most, amíg még segíteni tudok. És remélem, hogy most kevésbé esik pofára, mint ha még 10 évig pátyolgatom. Mindenkinek el kell követni a saját hibáit, hagyd élni és fogadd el őt!

Ha tényleg aspergeres vagy autista (ami nálunk is felmerült), akkor is meg kell tanulnia magáról gondoskodni. Úgy tudom, vannak alapítványok, ahol találkozhatnak hasonló emberekkel, beszélgethetnek, talán fejlődhetnek is.

2022. márc. 12. 17:06
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
cool story bro
2022. márc. 12. 20:07
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit magamra ismertem a fiad szemelyisegeben kérdező. Annyi különbséggel, hogy én ennyire okos sokoldalú nem voltam. Anyam korlátozó, kontrollalo, domináns egyéniség volt. Sok csalódás után jöttem rá, hogy egy végtelenül naiv emberke vagyok. Aztán sikerült atformalnom.magam de ehhez idő kellett.
2022. márc. 13. 04:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez most megint nem sikerült túl erősre.
2022. márc. 13. 06:42
 16/17 anonim ***** válasza:
88%

Igen, vannak ilyen, végtelenül naiv emberek, lehet ezer diplomája is.

Ezzel semmit nem tudsz kezdeni, el kell fogadnod, hogy őt nettó hülyére fogják majd venni.

2022. márc. 13. 07:24
 17/17 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem asperger, hanem szar szülő. Tipikusan, aki maximális teljesítményt vár el a saját gyerekétől, hogy utána hencegni tudjon vele. Látszik már a kérdés első feléből.

Legyen kitűnő, legyen nyelvvizsga, legyen több nyelvvizsga, felsőfokú végzettség, természetesen nem akármilyen. Menjen sportolni, de zenéljen is, mert az milyen jó úri dolog. Szegény gyerek semmit nem csinált egész életében csak tanult és tanult. Mindezt mert anyu, apu azt akarta. Fogadjunk ha négyest hozott le volt b@szva :D

Pont ezért kér még ő bocsánatot, még ha nem is ő a hibás. Valószínűleg állandóan b@sztattátok, ha valami nem ment úgy ahogyan azt ti, a szülei akartátok. Te hibád fiam, nem tettél eleget, nem tanultál annyit stb. Aztán közbe lehet szegény gyerek csak fáradt volt a sok tanulás miatt, kiégett a sok szarságtól. Megterhelő ennyi mindent egyszerre csinálni. Sport, zene, tanulás stb. Mint valami versenyló.

2022. márc. 13. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!