Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » “A szülő 18 év felett magára...

“A szülő 18 év felett magára költse a pénzért, minden gyereknek egyenlõ eséllyel kellene indulnia, és megmászni a ranglétrát”. Igaz vagy hamis?

Figyelt kérdés
2022. márc. 4. 18:48
1 2
 11/17 anonim válasza:
93%
Persze hogy nem itt tartanál, mindenkinek segítettek a szülei vagy valaki más, eleve túlélni sem tud egyedül egy kisgyerek. Aztán vagy előbb kell önállósodnia valakinek vagy utóbb. Innentől kezdve tök felesleges erről beszélni.
2022. márc. 4. 22:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Senki kivülállonak semmi köze ahhoz h a szülö mire költi és meddig a pénzét.
2022. márc. 5. 04:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, mindenki maga dönti el, hogy mennyire akarja és tudja támogatni a gyereket. Van, aki mindent meg akar adni, van aki még semmit. Az ő dolguk.
2022. márc. 5. 07:05
 14/17 anonim ***** válasza:
2022. márc. 5. 07:27
 15/17 anonim ***** válasza:
15%
Kicsit átlátszó kamu :D
2022. márc. 5. 07:28
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt úgy látom a szülőnek kötelessége tanítatni a gyereket amíg nem diplomázik esetleg szakmát tanul Stb.Utána viszont mindenki érdemei szerint.

Nem köteles a szülő sem anyagilag sem bármi formában támogatni.

Főként nem akkor ha a fiatal követelőző.

A szülőnek is lehetnek igényei amít tiszteletben kell tartani és van aki nincs eleresztve anyagilag örül hogy a gyerek tanulmányaít finanszírozni tudta.

Akit ezért tisztelet a kivételnek de álltalában lenézik.

A gond az és itt is van kivétel akiknek ez nagyon nem szól;

Megjátsza a fejét arra amít ajándékba kapott és semmít nem tett érte azt sem tudja hogy ájuljon el magától!Én ezt a viselkedési formát ítélem ell.

A másik az ilyen felnött általában még a saját szüleivel is tíszteletlen követelőző tehetetlen.

Nem baj ha a gólya jó helyre dobott csak maradj ember nem kell vele dicsekedni hogy neked ez mind ajándék!!

Valóban mióta világ a világ ez így van és ez így is marad.

De tudni kell igazán mindig annak van a legnagyobb értéke amiért mi magunk megdolgozunk!

2022. márc. 5. 09:46
 17/17 anonim ***** válasza:
85%

"szeretik a fejemhez vágni, hogy nem itt tartanék, ha mindent magamnak kellett volna elérnem"

Ilyet csak a keserű emberek mondanak, engedd el a füled mellett. Én pl. koliban voltam gimis koromban, és a szüleim minden héten adtak egy olyan jó összeget zsebpénznek, ilyen-olyan költségekre. Tény, hogy sokszor csak hülyeséget vásároltam rajta, pl. édességet, szóval a mostani fejemmel az mondom, hogy sokszor valóban csakúgy elvertem azt a pénzt, sőt néha a tesómtól is kértem. Ezt látva, egyszer egy kolis társam megjegyezte, hogy anyám helyett nekem nem adna pénzt. Nem hiszem, hogy irigységből mondta volna, mert neki is volt pénze elég. Valószínűleg az zavarhatta, hogy én megengedem magamnak, hogy élvezetből elpancsoljam a pénzt, vagy ilyesmi. De ezt sok emberen megfigyelem. Nem mernek drágább cuccokra költeni, mert hogy akkor lehet, nem maradna több pénzük, vagy nem tudom. Azt hiszik, ők így spórolnak. Hát elárulom, hogy én, ha látszólag értelmetlenül is költöm a pénzt, eddig még soha nem volt problémám a fizetéssel. Mondhatni, nagyon jól bánok a pénzzel úgy, hogy soha nem kellett magamtól semmilyen minőségi terméket megvonni. Legyen az bármekkora összeg, ugyanúgy gazdálkodok vele, és senkinek nem maradok tartozással. Sőt, megesik, hogy nekem tartoznak.

2022. márc. 5. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!