Miért hiszi azt minden szülő, hogy ők tökéletesen nevelik a gyerekeiket?
Nincs tisztelet a kivételnek, mert ahogy látom, tapasztalom a környezetemben, fórumokon olvasva, hogy a szülők teljesen el vannak önmagukról ájulva, hogy azt hiszik, mennyire tökéletesen nevelik a gyerekeiket.
Szinte önimádatot éreznek önmaguk iránt és meg vannak sértődve ha a szemünkbe mondják az igazságot, hogy, szar szülő vagy!
Aztán mégiscsak legtöbbnek a gyereke egy érettségivel vagy egy, szakmunkás végzettséggel sétál ki a nagybetűs életbe,vagy még azokkal sem.
Nem csak abból áll a gyereknevelés, hogy, eteted, itatod, ruháztatod,
bölcsődébe, óvodába, iskolába, szakmunkás suliba vagy, egyetemre járatod a gyereked!
Mert itt buknak el sokan, hogy ezekkel a dolgokkal le is tudják a gyereknevelés fogalmát.
Gyereket könnyű csinálni az nem tart semeddig, de őt fel is kell értelmesen nevelni és nem csak a társadalmi szürke, megkövetelt, monoton elvárásokat követve kell egy gyereket az életre felkészíteni.
Szóval mindenkinek minden gyereket úgy kéne nevelnie, ahogy te mondod?
Nem vagy kicsit túlságosan elszállva magadtól?
Ezt az őrületes eszmefuttatast, öcsém!!!
Fogadni mernék, hogy te valami rossz családból származol, és el voltál nyomva egész életedben. Gáz.
Szerintem a legtöbben nem így gondolják. Azt látom, hogy mindenki bizonytalankodik, azert van itt ez a rengeteg kerdes.
Amugy mi a baj azzal, ha valaki szakmunkas kepesitessel setal ki a nagy betűs életbe? A legtöbb ilyen szakmával könnyen megkereshető manapság az 1 millió nettó is. Próbáld meg ugyanezt elérni diplomás bölcsészként..
És te miért hiszed azt, hogy nálad van a tuti és majd te kiosztasz minden egyes szülőt kivétel nélkül?
A te anyád, apád nem végzett jó munkát a megnyilvánulásod alapján, de azért semmi alapod osztani az észt és játszani a megmondó embert.
Figyelj, mindenki a saját meglátása szerint neveli a gyerekét. A saját szemléleted számodra a legjobb. Minden gyerek más.
És nem a végzettség számít, hanem az, hogy milyen ember lett belőle.
Felnőtt gyerekeim vannak. Egyikük szakmunkás, víz és gázvezeték szerelő, míg a másik fiam gépészmérnöknek tanul épp.
Mindkettejükre büszke vagyok. Néha visszabeszélnek még felnőtt fejjel is, van, hogy nem találjuk a közös hangot, de asszem embert neveltem belőlük.
Nem az utcán kéregetnek, nem bántanak senkit és vannak céljaik az életben.
"Szinte önimádatot éreznek önmaguk iránt és meg vannak sértődve ha a szemünkbe mondják az igazságot, hogy, szar szülő vagy!
Aztán mégiscsak legtöbbnek a gyereke egy érettségivel vagy egy, szakmunkás végzettséggel sétál ki a nagybetűs életbe,vagy még azokkal sem."
Idáig olvastam ezt a marhaságot, tovább nem.
Aki azt képzeli, hogy a szülő jó vagy rossz mivoltának mércéje az, hogy milyen végzettségű a gyereke, az akkora hatökör, akivel még vitázni sem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!