Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hiszi azt minden szülő,...

Miért hiszi azt minden szülő, hogy ők tökéletesen nevelik a gyerekeiket?

Figyelt kérdés

Nincs tisztelet a kivételnek, mert ahogy látom, tapasztalom a környezetemben, fórumokon olvasva, hogy a szülők teljesen el vannak önmagukról ájulva, hogy azt hiszik, mennyire tökéletesen nevelik a gyerekeiket.

Szinte önimádatot éreznek önmaguk iránt és meg vannak sértődve ha a szemünkbe mondják az igazságot, hogy, szar szülő vagy!

Aztán mégiscsak legtöbbnek a gyereke egy érettségivel vagy egy, szakmunkás végzettséggel sétál ki a nagybetűs életbe,vagy még azokkal sem.

Nem csak abból áll a gyereknevelés, hogy, eteted, itatod, ruháztatod,

bölcsődébe, óvodába, iskolába, szakmunkás suliba vagy, egyetemre járatod a gyereked!

Mert itt buknak el sokan, hogy ezekkel a dolgokkal le is tudják a gyereknevelés fogalmát.

Gyereket könnyű csinálni az nem tart semeddig, de őt fel is kell értelmesen nevelni és nem csak a társadalmi szürke, megkövetelt, monoton elvárásokat követve kell egy gyereket az életre felkészíteni.

2021. szept. 14. 23:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
19%
Hát én egyetértek veled kérdező. Katasztrófa, hogy minden szir-szarhoz papírt kell felmutatni, de a legfontosabbat, a gyereknevelést nem kötik végzettséghez, képesítéshez, semmihez. Hosszú életem során azt láttam, hogy nagyon kevés embernek megy ez ösztönösen jól, legtöbbnek fi.gja sincs a dologról, teljes vakrepülésben "nevelnek" gyereket.Ennek megfelelő eredménnyel. Boldogtalan, lelkibeteg , megnyomorított emberek tömege az eredmény.Legtöbben a gyereket valami boxzsáknak tekintik, akin leverhetik a saját nyomorukat. Tisztelet a kivételnek. És most jöhet a lepontozás.
2021. szept. 15. 09:27
 12/20 anonim ***** válasza:
89%
Mivel ritka nagy baromságokat írsz, meg is kapod.
2021. szept. 15. 09:29
 13/20 anonim ***** válasza:
24%
melyik részét tartod "ritka nagy baromságnak"?Melyik része nam igaz szerinted?
2021. szept. 15. 09:45
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze mindenki hülye csak te vagy helikopter.

Az emberek nem csak a gyereknevelés témában nem szeretik ha egy jöttment beleugat mit hogyan kéne csinálniuk és különben is milyen bénák. 🤦‍♀️

2021. szept. 15. 10:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én pl egyáltalán nem hiszem azt, hogy tökéletesen nevelem őket, és nem is ismerek egy szülőt sem, aki így gondolkodna. Amit viszont hiszek, hogy mindent megteszek értük, ami az erőmből telik és azt gondolom, hogy jó nekik. Azt viszont nem bírom, amikor kívülállók beleokoskodnak a gyerekeim nevelésébe.
2021. szept. 15. 12:31
 16/20 anonim ***** válasza:
95%
Valóban önteltnek kel lenni ahoz aki azt mondja tökéletes szülő.De úgy olvasom hogy te az vagy.Majd adj ki könyvet, vagy oktasd valamilyen iskolai szinten a leendő szülöknek hogy kel a te tudásodal jó szülönek lenni.
2021. szept. 15. 13:17
 17/20 anonim ***** válasza:
88%
Nekem se ismerik el, hogy tökéletesen neveltem a fiamat. Pedig olyan rendes, udvarias, barátságos ember lett. Sokszor segít nekem a házimunkában, amikor éppen szabadlábon van.
2021. szept. 15. 17:47
 18/20 anonim ***** válasza:
83%

"legtöbbnek fi.gja sincs a dologról, teljes vakrepülésben "nevelnek" gyereket.Ennek megfelelő eredménnyel. Boldogtalan, lelkibeteg , megnyomorított emberek tömege az eredmény."

Ha ez igaz lenne, már rég kihalt volna az emberiség. Ehhez képest egyre többen vagyunk.

2021. szept. 15. 20:45
 19/20 anonim ***** válasza:
93%

"Miért hiszi azt minden szülő, hogy ők tökéletesen nevelik a gyerekeiket?"

Nem hiszi azt minden szülő. Messze nem. Legtöbben viszont szeretik a gyerekeiket, ezért lelkiismeretesen megtesznek mindent azért, hogy a lehető legjobban próbálják nevelni őket - aztán vagy sikerül, vagy nem. Nagyon sokan nagyon is tisztában vannak vele, hogy nem sikerül mindig mindent úgy csinálni, ahogy (saját maguk szerint is!) kellene. Attól még elég jó szülők.

Szakirodalom: Bruno Bettelheim: Az elég jó szülő

2021. szept. 15. 20:55
 20/20 anonim ***** válasza:
76%
Büszke lehetsz magadra, hogy le tudtad írni azt, amit naponta 50-szer írnak az oldalra.
2021. szept. 20. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!