Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ingyen kellene oda adnom a...

Ingyen kellene oda adnom a lakásom édesanyámnak és anyagilag támogatni pusztán azért mert én jól élek?

Figyelt kérdés

Van egy húgom két gyermeke van háztartásbeli.

Nekem három gyermekem van, részmunka időben dolgozok viszonylag jól keresek.

Mind ketten mondhatni jól élünk mert a férjeink melóznak a családért.

Adott édesanyám aki 10+ éve az alkoholista pasijához költözött aki mára már agresszív lett napi szinten veri.

Anyám időközönként hol a húgomékhoz hol hozzánk költözik kis időre de sose hagyja ott teljesen.

Jelenleg ott tartunk,hogy eljön véglegesen de csak és kizárolag ha a lakásomban lakhat és fizetjuk a rezsiét.

Na most a hugomnak nincs bevétele ezt közölte is, én meg nem anyám rezsiére aldoznám a fizum inkább veszek a gyerekeimnek még egy barbiet.

Anyám fizuja minimálbér, hitele van (nem tudjuk mire vette fel, de imádja szorni a pénzt)

2022. márc. 2. 23:51
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Férjed mit szól ehhez? Én külön lakásba bevállalnám, de a rezsit fizesse ő (automatikus beszedéssel) és a pasit nem hozhatja. Ha megtudod, annyi. Össze nem költöznék, az tuti recept egy házasság tönkretételére és ha jól értem, a gyerekeknek sem őt tartod követendő példának. Jó kérdés az is, hogy ő iszik-e... ha igen, mindezek előtt elvonó.
2022. márc. 3. 05:05
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

Mi a garancia hogy mem könyörgi vissta magát a pasi, és nem here-beréznek majd ketten a házamban? Vagy összeszed még egy balf4szt, esetleg ő maga süllyed még mélyebbre, lelakja a házat..

Én nem engedném oda. Max úgy, hogy nem jelentem be. Akkor könnyebben kibaxható.

2022. márc. 3. 05:49
 13/42 anonim ***** válasza:
100%
A 2el értek egyet. Azzal a különbséggel, hogy ne költöztesd magadhoz. Semmit sem kell fizetned neki. Ne hogy már rámegy a házasságod,családod ! Ésszerű határok közt, alkalmanként természetesen lehet segíteni.
2022. márc. 3. 06:03
 14/42 anonim ***** válasza:
93%
Anyádnak jó vastag a bőr a képén! Még ő szab feltétleket, hogy ki mennyire nyalja ki a hátsóját, mintha ő tenne szívességet azzal, hogy elköltözik a pasitől? Maradjon csak ott, ahol eddig volt, vagy menjen oda, ahol az alkoholista pasas előtt lakott. Ha meg a saját erejéből nem telik arra, hogy fenntartsa önmagát, akkor lehet megoldani a saját életét, alkalmazkodni, és arra szintre vinni az igényeket, amin tulajdonképpen önerőből van! Egye meg, amit főzött! Amit leírtál, annak alapján ő is megéri a pénzét vastagon, nem kell sajnálni, és főleg nem engedni, hogy piócaként rátok telepedjen! Nagyon nagylelkű, hogy csak ingyen lakás és rezsi kell neki, de hidd el, ilyen mentalitás mellett nemsoká másra is kérné a pénzt, ráadásul a végén még összeszedne és odaköltöztetne egy másik herét...Nem szabad engedni! Ha rossz, tegyen önmagáért!
2022. márc. 3. 06:22
 15/42 anonim ***** válasza:
19%

Mind ketten mondhatni jól élünk mert a férjeink melóznak a családért.

Mondjuk az látszik az írásodból, hogy az eszeddel nem keresel pénzt.

Tudod, három gyerekkel lehet, hogy megunja a pasid, hogy ennyit melózzon, akkor majd megnézem, neked ki segít.

2022. márc. 3. 06:25
 16/42 anonim ***** válasza:
84%

Ha ezt megléped, akkor a házasságod látja kárát, ebben biztos lehetsz.

Segíts neki másképp: kérdezzetek rá önkormányzati lakásra, keressetek szobabérletet, munkásszállót, esetleg egy kis albérletet, ami megfizethető.

Lehet, hogy a ti esetetekben járható út lenne, ha a szülőtartást megítélik. Tekintettel a gyerekekre, és arra, hogy kevés a saját bevételed, max havi 10-20 ezret ítél a bíró. A tesód biztos hisztizni fog, de neki is az anyja, és nem igazságos, hogy egyedül tartsd el. Ezen túlmenően anyád SEMMIT nem követelhet. Illetve de, egész nyugodtan, csak nem érdekel senkit. Onnantól te is lobogtathatod a papírt, hogy ennyi jár. Ennyiből oldja meg.

2022. márc. 3. 06:43
 17/42 anonim ***** válasza:
96%
de miért járna egy felnőtt munkaképes embernek bármilyen tartás? dolgozzon és tartsa el magát
2022. márc. 3. 06:51
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
Aki azt mondja hogy a kérdező ne fizesse a rezsit: teljesen jogos de ha anyuka nem akar rezsit fizetni akkor nem is fog és a kérdező a lakástulajdonos tehát az ő kárára megy a dolog. Lényeg a lényeg, nem mennék bele. Mi az hogy még ő szab feltételeket?
2022. márc. 3. 07:08
 19/42 anonim ***** válasza:
6%

Én segítenék, főleg hogy ha úgy vesszük téged is eltartanak.

Részmunkaidőben nem hinném hogy annyit keresnél hogy magad minden, és a gyerekeid fele költségét egyedül fizesd.

2022. márc. 3. 07:11
 20/42 anonim ***** válasza:
67%
Na, egy újabb kamu kérdés a sok közül.
2022. márc. 3. 07:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!