Szülők! Ki-mit reagálna egy ilyen szituációra?
Nem igazán értem a kérdést
Szóval hogy értelmezzem?
1. 25 éves gyerekem összejönne egy 25 éves nővel / férfival akinek van kisgyereke?
25 éves gyerekem összejönne egy majdnem 50 éves (ha azt vezsem, hogy az illető 25 évesen lett szülő) nővel/ férfival akinek 25 éves a gyereke?
Az 1.pont nem zavarna. Azzal nincs gond
2 pont. Borzalmasan zavarna, hogy a 25 éves gyerekem egy velem egykorú nővel vagy az apjával egykorú férfival jönne össze. Azért ehhez gyomor kell..
13-as, hát pedig nagyon nem mindegy, hogy a gyerekem választottja 25 éves vagy 50. És a gyereke felnőtt, vagy éppen csak totyogni kezd. Nyilván a legtöbb szülő nem ugyanúgy reagálna a kétféle esetben.
De szerintem ez is csak egy kamu kérdés. (Vagy ahogy a kérdező mondaná: "elméleti a kérdés".) Itt vitatkozunk egy fontos momentumon, a kérdező meg eltűnt, mint szürke szamár a ködben.
Jaa, hogy nem is ez volt a kérdés? Tudok szöveget értelmezni, de ez a mondat szó szerint azt jelenti, hogy van a párnak egy velem egyidős, fiatal gyereke, vagyis a pár minimum 50-es. Valóban, az utolsó mondatot nem olvastam el rendesen, abból látszik, hogy tényleg arra gondolt a költő, hogy a szintén huszonéves párnak van gyereke.
Én erre nem szólnék semmit. Nagy teher egy "idegen" gyerek, de ez nem az én dolgom. Majd kialakul, hogy működik-e így a kapcsolat, vagy nem. Nem ez alapján ítélném meg a gyerekem párját.
Kérdező, tanulj már meg magyarul érthetően írni!
(#15 voltam)
Na végre!
Eszerint mégse kamu? Csak örülök, ha tévedtem! :-)
Nos, én elfogadnám, ha egyébként az illető szimpatikus lenne és normálisan nevelné a gyerekét, ill. láthatáskor normálisan viszonyulna hozzá. Ui. nem írtad azt sem, hogy a gyereked férfi vagy nő, vagyis a párja milyen nemű, ill. hogy a párja neveli-e a gyereket.
De mindegyik esetben azt mondanám: ha jólelkű, tisztességes ember, aki szereti a gyerekét, akkor elfogadnám.
Azzal együtt, hogy elmondanám a gyerekemnek, hogy a szokásos párkapcsolati problémákon túl milyen konfliktusforrások jöhetnek elő a mozaik-családban. Ennek tudatában döntsön, ha elkötelezi magát mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!