Szülők! Ki-mit reagálna egy ilyen szituációra?
Én mindig az mondom, hogy akármit tesznek a gyerekeim, mielőtt leszidnám, vagy elítélném őket, nézzek magamba, hogy anno fiatalon én is elkövettem ugyanazokat a hibákat vagy mit tettem.
Fiam 8 éves volt, a lányom 7 amikor hozzámentem a második férjemhez. Gyerekeim imádják, és a férjem is imádja őket. Ma már mindketten felnőttek. ( fiam 27, lányom 26) Ha bármelyik gyerekem olyan párt választana akinek már van gyermeke, én nem szólnék bele. Remélem, hogy a gyerekeim is ugyanazt a szeretet adják majd a gyereknek amit ők kaptak a mostoha apjuktól. Amúgy meg, felnőtt gyerekeim életébe, d9ntésükbe soha nem szólok bele. Adok tanácsot ha kérnek, de nem szólok, nem döntök helyettük.
4!
Neked nem gyenge nehézségeid vannak az értő olvasassal....
4-es és 6-os!!!
Nem mindegy, van-e vessző a szövegben!
"ilyen fiatal gyermekkel rendelkezővel" - Ez szó szerint valóban úgy értendő, ahogyan 4-es értette: párjának a gyereke huszonéves. (Ő pedig párjának a gyereke szemszögéből írta a véleményt.)
De mint tudjuk, az átlagos gyakoris kérdező olyan agyonművelt, hogy általában fogalma sincs a központozásról. Tehát könnyen lehet, hogy így gondolta:
"ilyen fiatal, gyermekkel rendelkezővel" - Vagyis a partnere ilyen fiatal, és már gyerekkel is rendelkezik.
7!
Valóban, a vessző valtoztathat a mondat értelmén, de ha tudsz olvasni, akkor kb egyértelmű, hogy mit akart mondani. Ugyanis ellenkező esetben azt írta volna, "olyannal, akinek a gyereke vele egyidos"
7es
Ezt nem lehet így félre érteni. Hiába próbáltad bele magyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!