Szülőként hogyan reagálnátok egy olyan szituációra, ha lenne egy 15-16 éves fiatok, és részt venne egy kocsmai verekedésben, ahonnan az éjjel kellős közepén rendőrök vinnék őt haza hozzátok? Mi lenne a büntetés, mi lenne a következmény részetekről?
Először is szégyelleném magamat mint egy kutya, hogy rendőrök hozzák haza a gyereket.
Aztán leüvölteném a fejét, de közben megkédezném hogy pontosan mi történt.
Aztán magamara is haragudnék, hogy milyen szülő vagyok, hogy a 15 (!!!) éves gyerekem éjjel kocsmázik és ráadásul verekedik is.
Büntetés az lenne, hogy kb 2 hétig nem mehetne sehová, utána is csak maximum úgy hogy este 10-re haza érjen.
"Jól megverted legalább?"
Ennyi lenne a kérdésem.
Igazabol ez egyeseknek nagyon rosszul hangzok, meg magukat hibaztatjak, hogy az annyi idos gyerekuk ezt csinalja.
Igazabol en meg suliba jarok, 10. osztalyban vagyok. Van egy osztalycsoportunk, ahova egyfolytaban ilyeneket kuldenek az osztalytarsak, hogy hol voltak pialni, kivel voltak, ilyenek. Olyan is volt mar, hogy hajnalban kuldtek be a kepeket, hogy ok a haverokkal pialni voltak.
En a kocsma miatt eleve megbuntetnem valahogy, persze nem olyan, hogy szobafogsag, mert az csak ront a helyzetem, tudom, gondolhatjatok, hogy csak azert mondom, mert en is gyerek vagyok, de nem, tenleg csak ront.
Utanna meghallgatnam a verekedeses reszet, hogy eleve mi tortent, mert ugye ha nem o kezdte, csak megprobalta magat megvedeni, akkor eleve nem az o hibaja, igy nem buntetnem meg azert, ha en szulo lennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!