Anyám túl sokszor látogat meg, és nem veszi figyelembe amit kérek tőle. Mit kellene tennem?
1. Megmondod, hogy nem jó neked, hogy egyeztetés nélkül akármikor beállít, előtte mindig hívjon fel, hogy alkalmas-e neked, ha megszegi, akkor simán lehet, hogy nem engedném be egy-két alkalommal, hogy most neked nem alkalmas, ne haragudjon, de éppen ezért kérted erre, hogy szóljon előre. Balhézik, akkor mondhatod, hogy ő a hibás, hiszen váratlan helyzetbe hozott, és nem szólhattál.
Megmondanám, hogy kicsit terhes nekem a találkozások sűrüsödése, felnőttél, önállósodni szeretnél, neki meg ideje elengednie... de éppen visszalépés van ezen a téren. Beszéljétek meg, hogy mi a baj.
Csokit hoz? jaj, anyu tudod, hogy nem ehetek csokit, na de nem baj, edd csak meg. Vagy azt mondom, hogy jó, akkor odaadom majd valakinek, mert én nem ehetem.
Azon érdemes elgondolkozni, hogy ez egy visszahúzás. Be van pánikolva, hogy elszakadsz, párod lesz, stb. inkább legyél a ronda kisfia, akinek nem lesz párja, csak maradj vele.
Az lenne a korrekt, ha leállítanád a főzésről, megkérnéd, hogy ne hozzon semmit, te meglátogatod néha hetente egyszer-kétszer, akkor eszel nála, de ennyi.
És igen, ennek ára van: fizetned kell a kaját, cserébe kevesebb a stressz.
Jelenleg ő visszahúz téged, te kihasználod őt... nem egészséges kapcsolat.
Megsértődik - igen, és? Mi ezzel a probléma?
Majd megbékél, de neked addig is nyugtod lesz tőle.
Akik azt mondják ne engedje be: A kérdező az anyjáék által fizetett bérleményben lakik, tehát joga kb 0 nem beengedni őket.
Ezt úgy lehetne hogy a kérdező jövő hónaptól mindent magának fizet, saját zsebből.
"szüleim albérletében."
Akárhogy is, úgy korrekt ez, ha előre megegyeztek a szabályokban, elvárásokban és abban, hogy mit nem toleráltok egymásban. Néma gyereknek annya se érti a szavát, de itt az van, hogy béna gyereknek annya veri a faszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!