Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hívja nevén a...

Miért nem hívja nevén a férjem a fiúnkat?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult es zűrzavarossa sikeredett a névválasztasunk!

Sajnos nem sikerült megállapodnunk,a férjem(Péter)

saját nevét szerette volna en végig ellene voltam ennek,DE mivel Isten úgy akarta hogy egy napon szülessen meg a kisfiúnk az apuka születésnapján,így Péter Kristóf lett a fiúnk neve!

Nos,18 hónap telt el,én a kezdetetktől Kristófnak hívom,ahogy mindenki más,csak anyósomék szólítják Petikének!

A férjem viszont SEHOGY!

Miérr ragaszkodott a saját keresztnevéhez,ha még 1x sem mondta neki?

Mindenhogy hívja -kisfiam,nyuszi,élet,babi,gyerek- a nevén soha!

Bánt a dolog!

Volt valaki hasonlókepp?

2022. febr. 24. 12:11
1 2 3 4 5
 31/45 NTBS ***** válasza:
91%
Valószínűleg zavarja a névadási hercehurca. Illetve marad a becézgetésnél. Végül is elég bensőséges.
2022. febr. 24. 15:47
 32/45 anonim ***** válasza:
5%

"saját nevét szerette volna en végig ellene voltam ennek,"

Én otthagytalak volna. Azt annyi

2022. febr. 24. 15:57
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem túlreagálod a dolgot amiatt, hogy valahol lelkiismeretfurdalásod van a férjed felé a Kristóf név miatt.

A családomban senki, értsd szó szerint SENKI nem hívott soha a keresztnevemen, és hidd el, szerettek. :) Ráadásul apám-anyám-nagyanyám-majd később a férjem is mind más-más becenevet használ, és nem lettem tudathasadásos sem. Mondjuk egyszer már lehet megkérdezem őket így 40 év után, hogy mégis kinek az ötlete volt a keresztnevem, és miért nem szólítanak rajta soha? :D

2022. febr. 24. 16:06
 34/45 anonim ***** válasza:
30%
Hát, szerintem sokkal cikibb, hogy te csakazértis a második keresztnevén szólítod, mint az, hogy ő ő becézi.
2022. febr. 24. 18:27
 35/45 A kérdező kommentje:
Köszönöm,aki ertelmesen valaszolt, nem stresszelek akkor ennyire ra erre a dologra!
2022. febr. 24. 20:09
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem is érdemes, nincs itt semmi nagy baj :)
2022. febr. 25. 04:44
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

Anya vagyok és tragikus családi helyzet miatt kizárólagos döntésem volt a névválasztás. Az én gyerekemnek is 2 neve van, mert mindkettő tetszett és nem tudtam dönteni. Az első az elhunyt édesapja iránti kegyeletből, de amúgy is klassz férfias név, a második csak simán tetszett.

Mindenki az első nevét használja, ő is, én is, a család is.

Ettől függetlenül, én az édesanyja babaként nem a nevén szólítgattam, hanem ami éppen eszembe jutott becézgetés. Nekem fura lett volna komoly férfinéven szólítgatni őt, miközben törlöm a popsiját pelenkázáskor.

Aztán eljött az idő, mikorra "belenőtt" a nevébe!:)

2022. febr. 25. 10:03
 38/45 anonim ***** válasza:
30%
Öhm, szerintem elég gáz, hogy ahányan vagytok, annyi néven szólítjátok a gyereket, itt a legkisebb baj a férjed, aki beceneveket ad neki.
2022. febr. 25. 10:40
 39/45 anonim válasza:
15%
Engem sehogy sem hívott apám. 5 éves kóromig élt velünk. 2 mondókát tanított 1 Szép vagy szép vagy szebb a napnál de nem vagy szebb a valagamnál.2 Itt a röpke alkalom pörögjél a farkamon..." Nyilván 5 évesen fogalmam se volt mit jelent. Anyám hamar elvált.Jól felnőttem apám nélkül is...Most iszom a levét. .Beleszerettem egy nálam 15 évvel idősebb házas emberbe...Élvezem hogy törődik velem. Minden szinten.Sokan gondolják hogy apa komplekszusom van...Nem érdekel. Életembe nem voltam fontos senkinek sem. Most az vagyok. Ez boldoggá tesz.💖
2022. febr. 25. 16:35
 40/45 anonim ***** válasza:
67%
Akkor most írd le 20x, hogy FIUNK! Talán rögzül.
2022. febr. 25. 21:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!