Miért nem hívja nevén a férjem a fiúnkat?
Elég bonyolult es zűrzavarossa sikeredett a névválasztasunk!
Sajnos nem sikerült megállapodnunk,a férjem(Péter)
saját nevét szerette volna en végig ellene voltam ennek,DE mivel Isten úgy akarta hogy egy napon szülessen meg a kisfiúnk az apuka születésnapján,így Péter Kristóf lett a fiúnk neve!
Nos,18 hónap telt el,én a kezdetetktől Kristófnak hívom,ahogy mindenki más,csak anyósomék szólítják Petikének!
A férjem viszont SEHOGY!
Miérr ragaszkodott a saját keresztnevéhez,ha még 1x sem mondta neki?
Mindenhogy hívja -kisfiam,nyuszi,élet,babi,gyerek- a nevén soha!
Bánt a dolog!
Volt valaki hasonlókepp?
"saját nevét szerette volna en végig ellene voltam ennek,"
Én otthagytalak volna. Azt annyi
Szerintem túlreagálod a dolgot amiatt, hogy valahol lelkiismeretfurdalásod van a férjed felé a Kristóf név miatt.
A családomban senki, értsd szó szerint SENKI nem hívott soha a keresztnevemen, és hidd el, szerettek. :) Ráadásul apám-anyám-nagyanyám-majd később a férjem is mind más-más becenevet használ, és nem lettem tudathasadásos sem. Mondjuk egyszer már lehet megkérdezem őket így 40 év után, hogy mégis kinek az ötlete volt a keresztnevem, és miért nem szólítanak rajta soha? :D
Anya vagyok és tragikus családi helyzet miatt kizárólagos döntésem volt a névválasztás. Az én gyerekemnek is 2 neve van, mert mindkettő tetszett és nem tudtam dönteni. Az első az elhunyt édesapja iránti kegyeletből, de amúgy is klassz férfias név, a második csak simán tetszett.
Mindenki az első nevét használja, ő is, én is, a család is.
Ettől függetlenül, én az édesanyja babaként nem a nevén szólítgattam, hanem ami éppen eszembe jutott becézgetés. Nekem fura lett volna komoly férfinéven szólítgatni őt, miközben törlöm a popsiját pelenkázáskor.
Aztán eljött az idő, mikorra "belenőtt" a nevébe!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!