Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hívja nevén a...

Miért nem hívja nevén a férjem a fiúnkat?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult es zűrzavarossa sikeredett a névválasztasunk!

Sajnos nem sikerült megállapodnunk,a férjem(Péter)

saját nevét szerette volna en végig ellene voltam ennek,DE mivel Isten úgy akarta hogy egy napon szülessen meg a kisfiúnk az apuka születésnapján,így Péter Kristóf lett a fiúnk neve!

Nos,18 hónap telt el,én a kezdetetktől Kristófnak hívom,ahogy mindenki más,csak anyósomék szólítják Petikének!

A férjem viszont SEHOGY!

Miérr ragaszkodott a saját keresztnevéhez,ha még 1x sem mondta neki?

Mindenhogy hívja -kisfiam,nyuszi,élet,babi,gyerek- a nevén soha!

Bánt a dolog!

Volt valaki hasonlókepp?

2022. febr. 24. 12:11
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
73%

,,Szóval,az én családom Kristófnak hívja,mert ezt kértem tőlük!

Az anyai nagymamája illetve dédije Petikének"

Az anyai nagyanyja az a te családod

2022. febr. 24. 14:18
 22/45 anonim ***** válasza:
15%
Mutasd meg neki a kérdést amit kiírtál! Várjuk a reakciót,írd meg!😉
2022. febr. 24. 14:30
 23/45 Metionin ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy a nevével van baja, lehet hogy egyszerűen nem tudja néven szólítani. Amúgy engem egyik szülőm sem szólított néven, pedig ők is balhéztak a nevemen. Apám hülye ilyen régi filmekből vett neveken szólított, mint Rozi, Julcsa, Vilma, anyám meg elintézett annyival, hogy "a lány".
2022. febr. 24. 14:43
 24/45 anonim ***** válasza:
4%
Én eleve úgy vagyok vele, hogy hülyeség keresztnevet használni vezetéknévként. Képzeld el, ha megnő, és lesznek internetes barátai, akik angolok vagy amerikaiak. Bemutatkozik "Hi, my name is Peter Christopher"... Nemkicsit lesz fura, mert akadhat olyan, aki rákérdez, hogy "Your name is Peter or Christopher?" Ja és a vallást mellőzzük, nem a nemlétező entitás miatt született a fiatok pont a férjed születésnapján.
2022. febr. 24. 14:47
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
#24 valamit te nagyon beneztel, se a Peter se a Kristof nem a vezetekneve a gyereknek
2022. febr. 24. 14:56
 26/45 anonim ***** válasza:
93%

24# gyerek fel fogja kötni magát, mert naponta 3000X kell megválaszolnia az új online barátainak, hogy péter or krisztofer. Ezt bírni nem lehet! Hát, te is megtaláltad a probléma gyökerét :(

Kérdező, a gyereked neve miatti jelen problémád eltörpül a kölökre váró gigaakadályokkal szemben. Péter or Krisztofer, ez itt a kérdés :DD

2022. febr. 24. 14:57
 27/45 Metionin ***** válasza:
100%
24. Két keresztneve van a gyereknek, a vezetéknevéről szó sem esik. Az amerikaiak, meg sok más külföldi is ismeri a 2 keresztnév fogalmát, sőt, van ahol tök alap az ún. "középső név".
2022. febr. 24. 14:58
 28/45 anonim ***** válasza:
7%

Igazad lehet. Ellenben tényleg van vezetéknévként használt keresztnév. Példának ő.

[link]

Ha viccnek szántad, sokat (értsd: semennyit) nevettem...

Köszönöm a választ. Nem tudtam, hogy néhol kötelező a középső név.

2022. febr. 24. 15:06
 29/45 anonim ***** válasza:
89%

28# nagyon sajnálom, hogy nem nevettél! Nekem fontos lett volna. Aki ilyen okosakat ír, attól bók, ha nevet.

Egyébként nem viccnek szántam, irónia volt, én se nevettem volna a helyedben.

2022. febr. 24. 15:11
 30/45 anonim ***** válasza:
100%
sehol se kotelezo a kozepso nev, de van ahol sokkal megszokottabb. amugy mi ertelme bizonygatni hogy vannak keresztnevbol lett vezeteknevek?? szerintem mindenki talalkozott mar ilyennel. meg kit erdekel? mit tudsz tenni ellene?
2022. febr. 24. 15:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!