Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem hívja nevén a...

Miért nem hívja nevén a férjem a fiúnkat?

Figyelt kérdés

Elég bonyolult es zűrzavarossa sikeredett a névválasztasunk!

Sajnos nem sikerült megállapodnunk,a férjem(Péter)

saját nevét szerette volna en végig ellene voltam ennek,DE mivel Isten úgy akarta hogy egy napon szülessen meg a kisfiúnk az apuka születésnapján,így Péter Kristóf lett a fiúnk neve!

Nos,18 hónap telt el,én a kezdetetktől Kristófnak hívom,ahogy mindenki más,csak anyósomék szólítják Petikének!

A férjem viszont SEHOGY!

Miérr ragaszkodott a saját keresztnevéhez,ha még 1x sem mondta neki?

Mindenhogy hívja -kisfiam,nyuszi,élet,babi,gyerek- a nevén soha!

Bánt a dolog!

Volt valaki hasonlókepp?

2022. febr. 24. 12:11
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

Szóval,az én családom Kristófnak hívja,mert ezt kértem tőlük!

Az anyai nagymamája illetve dédije Petikének nincs ezzel semmi baj,figyel mindkettőre,nyilván később tudatosul benne ki miért és hogyan hívja!

A kérdésem leginkább arra irányulna,hogy a férjem miért nem szólítja egyiken sem,annak ellenére,hogy az első keresztneve Péter,ahogy ő ezt szerette volna!

Kérdeztem már tőle is,a válsza az volt hogy neki 'kisfiam'...

2022. febr. 24. 12:55
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez így lenne akkor is, ha nincs előtte a névmizéria.
2022. febr. 24. 12:56
 13/45 anonim ***** válasza:
72%

Nem a fiúd, hanem a fiad! Nem fiúnk, nem egy harmadik pasi, aki mellé befekszel! FIUNK! Tanuljuk már meg helyesen használni!

Mellesleg amit a férjed csinál, teljesen normális, miért baj, hogy szereti, becézi a gyereket? Én kamaszként is tudtam, hogyha anyám a nevemen szólít, akkor valami rossz fát tettem a tűzre... :D

2022. febr. 24. 13:14
 14/45 anonim ***** válasza:
93%
szerintem semmi baj nincs a ferjeddel
2022. febr. 24. 13:20
 15/45 anonim ***** válasza:
30%
Ez a kettős név választás akkora szarság. Senki nem gondol arra a szerencsétlen gyerekre, hogy ha egyszer felnő, és mondjuk hosszú iratokat kell kitöltenie, akkor mekkora gáz azt a hosszú nevet leírni? Valószínűleg úgy is az első nevét fogja szeretni, többnyire, és a másodikat nem is használja. Meg szerintem a Péter Kristóf nem is illik össze. Gondolom zavarja a férjedet, hogy nem lehetett csak "Péter".
2022. febr. 24. 13:37
 16/45 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Amúgy milyen pocsék már a gyereknek hogy anyu így hívja, nagyi amúgy hívja, apu már megint ,máshogy hívja."

Amúgy nem pocsék. Engem mindkét nagyanyám másként hívott, egyik sem a nevemen, hanem saját maguk által kitalált becenéven. Engem sosem zavart, nem volt meghasonlásom tőle.

2022. febr. 24. 13:42
 17/45 anonim ***** válasza:
91%
De nem mindegy? Mi a problémád azzal, hogy nem a nevén szólítja, miért baj ez? Lehet, hogy akkor sem Petikézné, ha egyetértettetek volna abban, hogy az legyen a neve. Vannak családok, ahol nem szokás egymást néven szólítani, én is ilyen környezetben nőttem fel. Ez önmagában nem jelent sem kisebb szeretetet, sem problémát, egyszerűen másféle szokás. Nyugodj bele, és összességében is nyugodj le.
2022. febr. 24. 13:46
 18/45 anonim ***** válasza:
95%
15# mi az a hosszú irat? A nevét a hosszú iraton sem kell többször leírni, mint a röviden. Megértem, nagyot akartál mondani, csak ez így nem jó. Amire kisgyerek felnő már kb. minden online lesz, Kristófot begépelni, hát nem törik bele a bicskája. Ha pedig szellemi fogyatékos lesz akkor úgyis a gondnoka töltögeti a papírokat, ebből a szempontból igazad van, szegény gondnok, előre sajnálható a gondnokolt anyjának meggondolatlan döntése miatt.
2022. febr. 24. 13:48
 19/45 anonim ***** válasza:
98%

15.: Annyira vicces, hogy a második név ellen mindig csak az az indok szól, hogy jajmajdahivatalosiratoknál. Igen, mert annyira hétköznapi dolog ilyeneket aláírni, és olyan megerőltető az a plusz 0.1 másodperc, amíg a második keresztnevet odavésed. Jó, hogy ínhüvelygyulladást nem kap!

Kérdező, te meg hagyd, hogy úgy hívja a férjed a saját fiát, ahogy szeretné.

2022. febr. 24. 13:57
 20/45 anonim ***** válasza:
78%
Lehet, hogy titkon a férjednek sem tetszik. Elméletben működött, végigvitte az akaratát, ő nyert, akkor még ez volt a lényeg. De a gyakorlatban ez mégse az igazi. Lett egy ugyanolyan nevű ember, mint ő, ez mire volt jó? Az anyja nem szerette volna, de akkor is úgy lett, a gyerek visel egy olyan nevet, amit az anyukája nem szeretett volna... na erre a győzelemre a férjed nem nagyon lehet büszke. A régi világban, amikor ez volt a szokás, ott minden más volt, valahol az elnyomás jelképe is volt, hogy a gyerek nem kapott igazán saját nevet. Most a férjed áttolta az akaratát, de a győzelem cseppet sem fényes.
2022. febr. 24. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!