Miért nem hívja nevén a férjem a fiúnkat?
Elég bonyolult es zűrzavarossa sikeredett a névválasztasunk!
Sajnos nem sikerült megállapodnunk,a férjem(Péter)
saját nevét szerette volna en végig ellene voltam ennek,DE mivel Isten úgy akarta hogy egy napon szülessen meg a kisfiúnk az apuka születésnapján,így Péter Kristóf lett a fiúnk neve!
Nos,18 hónap telt el,én a kezdetetktől Kristófnak hívom,ahogy mindenki más,csak anyósomék szólítják Petikének!
A férjem viszont SEHOGY!
Miérr ragaszkodott a saját keresztnevéhez,ha még 1x sem mondta neki?
Mindenhogy hívja -kisfiam,nyuszi,élet,babi,gyerek- a nevén soha!
Bánt a dolog!
Volt valaki hasonlókepp?
Szóval,az én családom Kristófnak hívja,mert ezt kértem tőlük!
Az anyai nagymamája illetve dédije Petikének nincs ezzel semmi baj,figyel mindkettőre,nyilván később tudatosul benne ki miért és hogyan hívja!
A kérdésem leginkább arra irányulna,hogy a férjem miért nem szólítja egyiken sem,annak ellenére,hogy az első keresztneve Péter,ahogy ő ezt szerette volna!
Kérdeztem már tőle is,a válsza az volt hogy neki 'kisfiam'...
Nem a fiúd, hanem a fiad! Nem fiúnk, nem egy harmadik pasi, aki mellé befekszel! FIUNK! Tanuljuk már meg helyesen használni!
Mellesleg amit a férjed csinál, teljesen normális, miért baj, hogy szereti, becézi a gyereket? Én kamaszként is tudtam, hogyha anyám a nevemen szólít, akkor valami rossz fát tettem a tűzre... :D
"Amúgy milyen pocsék már a gyereknek hogy anyu így hívja, nagyi amúgy hívja, apu már megint ,máshogy hívja."
Amúgy nem pocsék. Engem mindkét nagyanyám másként hívott, egyik sem a nevemen, hanem saját maguk által kitalált becenéven. Engem sosem zavart, nem volt meghasonlásom tőle.
15.: Annyira vicces, hogy a második név ellen mindig csak az az indok szól, hogy jajmajdahivatalosiratoknál. Igen, mert annyira hétköznapi dolog ilyeneket aláírni, és olyan megerőltető az a plusz 0.1 másodperc, amíg a második keresztnevet odavésed. Jó, hogy ínhüvelygyulladást nem kap!
Kérdező, te meg hagyd, hogy úgy hívja a férjed a saját fiát, ahogy szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!