Hagynád, hogy 19 éves lányod végzős gimisként kihagyjon egy hetet a suliból kimerültség miatt?
Az a terv, hogy ha nem megy, akkor pótolja az aznapi fontos anyagot. Mivel duplázásra hajt ez két darab tárgyat jelent, mint ahogy korábban is írtam.
Az angollal nincs gond, abból leérettségizett, be se kell járnia, az ötödik tárgyat is megcsinálta előrehozottan, művészeti tárgyra nem kell bejárnia, mert év elején osztályozó vizsgát tett. Illetve az öt tesiből kettő alól fel van mentve, mert jár a koliba sport foglalkozásra.
Itt inkább az a baj, hogy a koliban vannak indokolatlan foglalkozások, amik nem jók semmire, de legalább elmegy vele az idő. Mármint a kollégiumi órarend szerint 12 óra tanszoba van egész héten, plusz egy csopfog, plusz két kötelezően választható szabadidős elfoglaltság. És akkor a heti tanszobából 4 óra olyan hogy kötelező csoportos önismeret és tanulásmódszertan. Kihagyni nem lehet, mostmár tényleg semmit nem ad hozzá, mert már ez az ötödik év, és csak ugyanazokat a "hasznos" módszereket, gyakorlatokat ismételgetik. És mondjuk egy emelt tanórás témazáróra készülés sem elég indok, hogy kihagyjon például egy tanulásmódszertant, amin már hatodjára csinálják ugyanazt a rövidtávú memória gyakorlatot.
És akkor még néha random bedobnak szintén tanszoba időre valami előadást, amin kötelező a részvétel. Vagy esetleg a kimenő időre is valami spontán kötelező program...
Szóval itt inkább az a gond, hogy a koli túltolja az egyéb kötelességeket, ami miatt ha akarja se tudja úgy beosztani az időt, hogy ne késő estére csússzon a tanulás.
Viszont otthonról meg nem tud bejárni.
Az véletlenül se lehet, hogy egy diáktárs vagyok? XD
Illetve továbbra sem látom, hogy miben viszi előre a kérdés megválaszolását az, hogy én ki vagyok a sztoriban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!