Hagynád, hogy 19 éves lányod végzős gimisként kihagyjon egy hetet a suliból kimerültség miatt?
(diákként írom ezt)
egy teljes hetet semmiféleképpen ne hagyjon ki, de egy két, maximum három napot igen. ennyi idő alatt ki tudja magát pihenni az ember valamennyire. Az egészséges mentális állapothoz elengedhetetlen a pihenés. Nem is értem miért kell a diákot ennyi dologgal terhelni.
Remélem kipiheni magát a lány!
#12 Gondolom abban merült ki, hogy érettségi előtti időszakban rohadt sokat kell készülni. Már alapból is túlterheltek a diákok, viszont ilyenkor ez a túlterheltség sokszorozódik. Teljesen érthető, ha a kérdező, vagy a lánya kimerült.
Én megengedném neki, egyébként is 19 évesen már felnőtt ember, eltudja dönteni, hogy mi szolgálja a javát, én mikor 19 évesen nem mentem iskolába, nem emlékszem, hogy anyám engedélyét kértem volna. Bár én sosem voltam az a lógós típus...
Attól függ, miben merült ki. Ha messzire kéne bejárnia, ha sok órája lenne, ha tényleg azt látnám, hogy későn ér haza és utána is csak tanul, akkor engedném a lógást, de nem egy hétig, hanem csak egy-két napig.
Ha viszont a kimerültsége abból fakad, hogy mindenféle hülye iskolán kívüli programon vesz részt, és otthon is hajnalig játszik a telefonon, pörgeti az instát vagy tiktokot, akkor így járt, tanuljon meg priorizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!