Hagynád, hogy 19 éves lányod végzős gimisként kihagyjon egy hetet a suliból kimerültség miatt?
HOgy fogja később bírni a dolgokat? A gimi sétagalopp :)
Ha netán engedném, akkor viszont otthon kellene pihennie :)
"+ az egyetem nem olyan ráfeszülős stresszelős, mint az iskola. "
Aki büfé szakra megy, annak lehet.
2-3 napot természetesen engednék neki, hogy kipihenje magát, de ha 1 hétig nem halad a tanulással, akkor hosszabb távon magával tol ki, mert a kihagyott tananyagot pótolnia kell majd.
#47 Nem tudom miért van szükség erre pánikkeltésre, Magyarországon nem lesz háborús helyzet...
Akik írogatják itt, hogy le fog maradni az anyaggal: ugyan én elég jó tanuló voltam, de én úgy vagyok vele, hogy végzős gimisként kb. jobban tudtam volna haladni az érettségire készüléssel, ha nem kell bejárnom az iskolába. A sok tölteléktárgy amiből nem érettségiztem, nyilván időt vett el. Ezen felül angolból felsőfokú nyelvvizsgám volt akkor, szóval semmit nem adott az óra. Magyarból meg például az írásbeli rész középszinten szövegértés, meg egy fogalmazás írása, a szóbeli tételeket meg úgyis az írásbeli után tanulja meg mindenki.
Summa sumarum, gyakorlatilag egyedül a matek emeltemre kellett komolyan tanulnom, és a mai napig biztos vagyok benne, hogy nem sikerült volna rosszabbul az érettségim, ha az utolsó fél évben be sem megyek az iskolába.
A középsuliban nem a tananyag mennyisége a nehéz, mert az tényleg nem sok egy normális egyetemhez képest, hanem a folyamatos számonkérések, a legutolsó haszontalan szhar órára is készüljél meg csináljál házifeladatot, mindemellé még folyamatos stresszelés a tanárok részéről hogy jaj az érettségi így meg úgy. Nem tudod beosztani magadnak az idődet.
Szóval én simán engedném a lányodnak, hogy kihagyjon egy hetet, de azzal a feltétellel, hogy mondjuk két nap pihenés után az érettségi tárgyaival foglalkozik, tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!