Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tönkrement az életem, a...

Tönkrement az életem, a családom ezt miért akarja túllicitálni a saját problémáival?

Figyelt kérdés

1 hónapon belül derült ki az, hogy nagy eséllyel természetes úton nem lehet gyerekem, hogy kirúgtak az egyetemről, valamint hogy a vőlegényem, akiről azt hittem, hogy életem párja és a gyerekeim apja lesz, megcsalt. Amit én megbocsátottam volna, de mint kiderült, ha választania kell, inkább választja a másik nőt.

Pedig jövőre diplomáztam volna, utána lett volna az esküvőnk. 25-27 éves korunk között szerettük volna az első babánkat.

Volt egy eltervezett, várt életem. Karrierrel, családdal. Most hirtelen egyik sincs, mellé lett egy rakat egészségügyi problémám. Nagyon magam alatt vagyok már 3 hete.

A családom egy része meg ezen úgy próbál “segíteni”, hogy azzal jönnek, nekik mennyivel (volt) rosszabb. Pedig nem a mások előtt szenvedő típus vagyok, szóval még azt sem lehet mondani, hogy unnák ezt… Mert tudom, hogy most én vagyok a legkevésbé szórakoztató személy és hogy ilyenkor senki nem tud okosat szólni. De nagynéném is felhív, hogy ne keseredjek el, neki anno a vőlegénye meghalt, az sokkal rosszabb volt. Anyám is olyanokkal jön, hogy annak örüljek, hogy most lett felbontva az eljegyzés és nem 10 év múlva válunk el két gyerekkel.

De oda az eddigi boldog, rendezett életem és itt vagyok hirtelen 22 évesen, konkrétan kilátás, tervek nélkül. Szeretném kicsit "meggyászolni" azt, amit elképzeltem/elképzeltünk magunknak és lehet, hogy önzőség, de pont nem érdekel, hogy XY-nak milyen problémája volt, ami ennél rosszabb volt.

Igen, tudom, hogy egy haláleset sokkal szörnyűbb, de most én is azt érzem, hogy egy részem meghalt.

2022. febr. 20. 23:26
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
20%
A ROSSZ TÖRTÉNÉSEKÉRT SAJNÁLATOM KÜLDÖM DE NE LEGYÉL ENNYIRE NAÍV, ÁLSZENT ÉS ÖNZŐ. lesz ez jobb is de később nagyot fogsz koppanni ha továbbra is ilyen önző leszel és mindenkire ráteregeted a gondjaid amíg másoké egy cseppet sem érdekel. szerényedj le. másoknak sokkal nagyobb gondjai vannak. az egyetemről fix nem csak úgy, minden nyomós ok nélkül rúgtak ki, amire ne tudtál volna felkészülni. gyereked lehet. a vőlegényed meg egy retek. menj el máshova, fiatal vagy még. ismerkedj és kezdd újra az egészet tiszta lappal. de változtass a viselkedéseden mert ebből lesznek még bajok
2022. febr. 21. 09:43
 32/39 anonim ***** válasza:
90%

Minden második nőnek lassan pcos-e meg IR-je van. Nekem is. Ezektől lehet gyereked, nem tudom honnan vetted hogy nem. Ha a nőgyógyász mondta, akkor keress újat. Ha te találtad ki, akkor ne hergeld magad hülyeségekkel.

Az egyetem szomorú, de azért azt nyilván te is érzed, hogy itt nem az élet cseszett ki veled, hanem te nem teljesítetted a követelményeket.

A vőlegényes tényleg gáz, de azért ha 22 évesen már el voltál jegyezve, akkor ez vagy nagyon elhamarkodott volt, vagy kb még gyerekként jöttetek össze. Egyik esetben sem az a jellemző, hogy egy életen át tartó kapcsolat lesz belőle.

Gyászolj nyugodtan, de ne hárítsd a saját felelősséged, ne kombinálj drámát oda ahol nincs. Fel a fejjel, még csak 22 vagy, az semmi! Lesz időd új terveket kialakítani és megvalósítani.

2022. febr. 21. 12:02
 33/39 anonim ***** válasza:
29%
Igazuk van, csak ilyenkor nem ez a legjobb hozzáadás. Traumában nincs licitálás, mindenki a sajátját éli meg a legrosszabbul, ilyenkor nem segít a sok "nekem rosszabb volt".
2022. febr. 21. 12:06
 34/39 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, kinek nincs PCOS-e meg IR-e? Nekem is van, és sorban derült ki az ismerőseimnél is, anyámnak is van, nagymamáimnak is van stb. Ez nem meddőség, ez egy állapot, amit tökéletesen kordában lehet tartani és teljes életet élhetsz és szülhetsz természetes úton, mint ahogy nem túlzok, de szerintem legalább 1 milliárd sorstársad megtette.

Honnan vetted ezt a hülyeséget, hogy meddő vagy??

2022. febr. 21. 12:24
 35/39 anonim ***** válasza:
14%
Tudom milyen lenne lenni mélyen, ahonnan nem látsz kiutat, de igen, a forgatókönyvet általában át lehet írni,és néha baromi jó sztorik sülnek ki belőle. Hasonlóképp jártam (igaz a saját hibámból is) de az élet nem állt meg, új lehetőségek, emberek jöttek akik megváltoztatták az életem és most nem csak hogy boldog vagyok (egy autókkal téli garázsban ülök épp,előttem egy isteni sportautó:)), de örülök hogy így alakult a sorsom és remélem ilyen is marad.
2022. febr. 21. 12:27
 36/39 anonim ***** válasza:
33%

Jaj hát most megsajnáltam. Valaki jól átbaszta azzal is h nem lehet gyereke meg a palija is más punciját nyalta és még az egyetemről is kivágták...

Kajak ki mondta h nem lehet gyereked? Csak nem a kedves párod?

2022. febr. 21. 13:12
 37/39 anonim ***** válasza:
83%

Oké, kezdjük a legelején.

1) 22 éves vagy, nagyon fiatal, előtted az egész élet. Gyászolj még 1-2 hónapig, de legkésőbb nyárra szedd össze magad, mert erős vagy és túl tudsz élni mindent.

2) Sajna, nem sajna. Nem ez a pasi volt az igaz. Hidd el, annyi házasodni vágyó, monogám kapcsolatra, gyerek+feleség életre vágyó férfi van, hogy az hihetetlen! Fogysz találni, sokat!

3) Egyetem nem gáz! Ha uccsó évben voltál, tudsz újra jelentkezni jövőre és a meglévő vizsgáidat tudod érvényesíteni. Hívd fel a TO-t és elmagyarázzák.

4) Nem így volt megírva, legalábbis nem most a gyerek+férj+szuper állás, de el fogod érni! Tényleg, csak rázd meg magad és hajrá.

2022. febr. 21. 17:34
 38/39 anonim ***** válasza:
92%

Én sem szeretem, ha van egy problémám, erre mások azzal próbálnak vigasztalni, hogy másoknak is van. Szerintem ez csak azt nyugtatja meg, aki szeret kárörvendeni mások problémáján, a normálisakat még jobban elszomorítja.

Ellenben ez az élet, amit elterveztél (diploma, házasság, 25 évesen gyerek, plusz gondolom kertvárosi ház rózsákkal az udvaron, ahol nyolcvan évesen majd kézenfogva nézitek a naplementét) ez egy klasszikus úgynevezett life script. Azt jelenti, hogy 22 évesen még fogalmad sincs, hogy tényleg ennyit akarsz az élettől, vagy csak azért hiszed ezt, mert gyerekkorodtól kezdve ezt nyomják a rajzfilmektől elkezdve a romantikus vígjátékokig mindenben. Kell néha egy hidegzuhany, amikor újratervezel mindent, mert ilyenkor alakul ki, mit szeretnél igazán, és milyen a neked megfelelő élet.

A PCOS és/vagy IR meg már tényleg minden második nőnek megvan, emiatt ne aggódj.

2022. febr. 21. 23:17
 39/39 anonim ***** válasza:
72%
Benk András
2022. febr. 23. 09:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!