Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy érjem el, hogy anyu...

Hogy érjem el, hogy anyu akkor is hajlandó legyen támogatni, hogy ha nem vesznek fel koliba?

Figyelt kérdés

Volt egy olyan kikötése, hogy ha én egyetemre megyek csak akkor hajlandó támogatni, ha kolis leszek vagy itthon lakok, esetleg mamám féltestvére jöhet még szóba. Szerintem ennek főképp az az oka, hogy ő az egyetemi kolit úgy képzeli el, mint a középiskolait, hogy majd jól szemme tartanak, van tanulószoba, őt értesítik, ha nem vagyok bent, stb. Legalábbis ezt abból következtettem ki, hogy most gimi alatt kolis vagyok, és le lehetne adni olyan kérelmet, hogy ha nem megyek be/kések tanszobáról, akkor elég legyen az, hogy én telefonálok be(lévén elmúltam 18), de ő ezt nem volt hajlandó aláírni. Szóval ő csak olyan opciót hajlandó támogatni, amivel "szemmel tud tartani", vagy legalábbis úgy gondolja,hogy így van.

Viszont nyilván fennál az a veszély, hogy nem vesznek fel koliba, akkor meg marad az albérlet(nyilván lakótárssal). Nyilván nem várnám el, hogy a szüleim fizessék fullba, pláne, hogy az nem is lenne megoldható, ha koliba mennék is muszáj lenne valamennyit dolgoznom, hogy jobban kijöjjek. Csak nagyban megkönnyítené a dolgom, ha esetleg albérletben lennék, hogy legalább annyival segítsenek, mintha kolis lennék. Csak anyunak az az állapotja, hogy ha albérletbe megyek, akkor nem támogat (apu meg mindig vele ért egyet, szóval anyut kell meggyőzni).

2022. febr. 18. 11:40
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
#10 Nem ez a helyzet, plusz ezt nem is várnám. Amikor beszéltünk azt mondta, hogy van x összeg, amivel tud egy hónapban támogatni, ha többre van szükségem, akkor dolgozzak. Aztán mondta azt, hogy csak akkor támogat, ha kolis vagyok, vagy annál a ritkán látott rokonnál lakok.(Az otthonról bejárás már ki van lőve a leadott jelentkezés alapján.) Ha amennyivel ésszerű kereteken belül támogatni odaadja akkor is, ha albérletben lakok az neki semmivel nem másabb, mintha akkor adja oda, ha kolis vagyok. Ugyanúgy maradna az ennyit tud erre szánni, a többit oldjam meg, neki egy fillérrel nem kerülne többe, mintha kolis lennék.
2022. febr. 18. 15:51
 12/33 anonim ***** válasza:
82%

8-as leírta a lényeget. Mennyi lenne havonta a várt támogatás? Dolgozz már nyáron, és a különbözetet lehet meg is keresed, azt "szétdobod" magadnak a tanévre... Na azért a pénzért adnád a szabadságodat, felnőtt életedet. Ha anyád nem támogat mond meg neki tegye bankba azt a pénzt magának és vegyen rajta egy embert a kisállatboltba. A fölött az élőlény fölött teljes rendelkezése lesz, sokkal jobb befektetés az neki, ha a céljait és az ő elképzeléseit nézitek.

Én pont, hogy nem világosítanám föl őt az egyetemi kollégium valóságáról. Agyvérzést kapna és befalazna a kéménybe kérdező :D Akkor aztán hiába sikerül a kollégium, még az az esélyed is elúszik.

2022. febr. 18. 15:53
 13/33 NTBS ***** válasza:
31%
Van egy ötletem. Elmúltál 18 tehát felnőtt vagy. Ha te albérletbe szeretnél költözni akkor megteheted. Egyetem mellett is lehet dolgozni. Ha te keresed a teljes pénzt nem kell senkitől engedélyt kérned, hogy hol laksz.
2022. febr. 18. 16:05
 14/33 A kérdező kommentje:

Basszus emberek, odaírtam az alap kérdésébe is, hogy tervezek dolgozni mindenhogy, akár kolis leszek, akár nem... Teljesen irreleváns ezzel a tanáccsal dobálózni ezek után, lehető leghaszontalanabb dolog ezzel jönni. Erre magam is rájöttem. XD

Had ne ismételgessem már az alapból leírt infót, csak mert pár gyenge képességű egyén a szövegértés teljes hiánya mellett érzi magában a késztetést, hogy majd ő jól megmondja. Most meg lehet sértődni, ez van. Leírtam az alap kérdésben, hogy mindenképpen dolgozni tervezek. Ha annyira telik valakitől, hogy "há mennyé dolgozni", akkor inkább ne írjon semmit...

2022. febr. 18. 16:16
 15/33 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ha anyud mondja,hogy csak ekkor meg akkor támogat kérdezz rá a miértekre. Ha kolival érvel murass neki bulizós képeket, ha az ismerőssel akkor mondd azt hogy zavarnátok egymást vagy akármi. Illetve mutasd felé az önállóság jeleit egyre gyakrabban.
2022. febr. 18. 16:36
 16/33 A kérdező kommentje:

A rokon esetén tudok azzal érvelni, hogy idegen számomra, meg hogy még nem is egyeztetett vele, vagy hogy ha az első helyen megjelölt egyetemre vesznek fel, akkor kilőve, mert nem ott lakik.

A koli ellen nem szívesen érvelnék, mert elsősorban kolis szeretnék lenni. Az albérlet a b terv, ha nem jön be a koli.

Amúgy nem tudom milyen önállóságot mutathatnék még. Öt éve kolis vagyok . Mosást el tudok indítani, tudok főzni, dolgozok nyaranta, péntek délutánonként korrepetálok általános iskolásokat...

2022. febr. 18. 16:43
 17/33 anonim ***** válasza:
91%

"meg hogy még nem is egyeztetett vele"

az mondjuk szep, anyad mas f-aszaval veri a csalant, o meg nem is tud rola

2022. febr. 18. 16:45
 18/33 anonim ***** válasza:
30%

17# oké, de itt anyával azért vannak gondok rendesen. Kérdezőnél pattog a labda, ilyen csupaszív anyukától elfogadnám-e a pénzt és tul.képpen magamat adom el neki ezért a pénzért. Ezek a feltételek amiket a muter felállított nem elfogadhatóak, ennyi a történet.

Kérdező, az miért nem jó B tervnek, hogy már nyáron dolgozni mész és ha anyád tényleg nem támogat akkor a nyári keresetedet a köv. tanévre leosztod havi részletekbe? Lehet nem is lenne sokkal kevesebb, mint amit anyád adni szándékozik.

2022. febr. 18. 16:54
 19/33 A kérdező kommentje:
#18 Nem mondam, hogy nem jó B terv, azt mondtam, hogy felesleges leírni, mert akkor is dolgozok, ha kolis leszek, feltehetően suli mellett is. Meg annyit mondtam, hogy a helyzetemet megkönnyítené, ha segítene abban az esetben is, ha albérletbe megyek.
2022. febr. 18. 17:24
 20/33 anonim ***** válasza:
23%

19 én a nyári munkára gondoltam, arról nem volt szó, csak az egyetem melletti munkáról, annak a fizetésnek a kiegészítését látom az nyári pénzből. A nyári teljes állás, amiből aztán nem költesz semmit. Nyilván ehhez nagy önuralom kell, de százszor könnyebb ez, mint utána anyád pénzéért "megdolgozni", kiszolgáltatni magadat felnőtt létedre egy ilyen fokú kontrollnak.

Illetve C terv, ha nagyon elfajulnak a dolgok, tehát se kollégium, se albérlet, hogy halasztasz egy évet, és még több tőkét pakolsz magadnak. D terv, ha lehet már az elején átmenni levelezőre akkor teljes állás. Bár ez meg tandíjas, amit nyersz a réven azt elveszíted a vámon.

Talán még ami eszembe jutott, ha van családi pótlék a továbbtanuló gyerekre azt kérd el, hisz az végülis utánad jár -ha jár, ezt nem tudom.

Az a baj a kollégiummal, hogy tényleg nem lehet rá számítani, kb. zéró jövedelme legyen a szülőnek és még akkor is lehet meglepetés.

2022. febr. 18. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!