Hogy érjem el, hogy anyu akkor is hajlandó legyen támogatni, hogy ha nem vesznek fel koliba?
Volt egy olyan kikötése, hogy ha én egyetemre megyek csak akkor hajlandó támogatni, ha kolis leszek vagy itthon lakok, esetleg mamám féltestvére jöhet még szóba. Szerintem ennek főképp az az oka, hogy ő az egyetemi kolit úgy képzeli el, mint a középiskolait, hogy majd jól szemme tartanak, van tanulószoba, őt értesítik, ha nem vagyok bent, stb. Legalábbis ezt abból következtettem ki, hogy most gimi alatt kolis vagyok, és le lehetne adni olyan kérelmet, hogy ha nem megyek be/kések tanszobáról, akkor elég legyen az, hogy én telefonálok be(lévén elmúltam 18), de ő ezt nem volt hajlandó aláírni. Szóval ő csak olyan opciót hajlandó támogatni, amivel "szemmel tud tartani", vagy legalábbis úgy gondolja,hogy így van.
Viszont nyilván fennál az a veszély, hogy nem vesznek fel koliba, akkor meg marad az albérlet(nyilván lakótárssal). Nyilván nem várnám el, hogy a szüleim fizessék fullba, pláne, hogy az nem is lenne megoldható, ha koliba mennék is muszáj lenne valamennyit dolgoznom, hogy jobban kijöjjek. Csak nagyban megkönnyítené a dolgom, ha esetleg albérletben lennék, hogy legalább annyival segítsenek, mintha kolis lennék. Csak anyunak az az állapotja, hogy ha albérletbe megyek, akkor nem támogat (apu meg mindig vele ért egyet, szóval anyut kell meggyőzni).
#1 #2
Nem rossz ötlet, de tartok tőle, hogy akkor maradna az, hogy csak akkor támogat, ha otthon vagy mamám féltesójánál lakok. Otthonról meg sehová nem tudnék bejárni, egy nyolcvan éves nénihez, akit életemben kétszer láttam, nem szívesen mennék.
Írtam, hogy mindenhogy dolgoznék... Csak megkönnyítené a dolgom a segítség. Na meg fene tudja milyen lesz az órarendem...
Nem lakok túl közel, csak jelentkezés előtt erőltette, hogy a két közeli helyen is jelöljek be valamit... Én meg nem jelöltem amúgy, főképp azért, mert nem volt semmi olyan, amit szeretnék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!