Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Család és gyerekek miatti...

Család és gyerekek miatti "szenvedést" hogy kell érteni?

Figyelt kérdés

Nekem nincsen ezért nem ismerem ezt személyesen, viszont minden családos, gyermekes kollégám, ismerősöm, barátom beszédében megjelenik a családi élet és gyermekek miatti fájdalom és szenvedés, vagy az az feletti nagy öröm amikor "végre egyedül lehetnek".

Akkor ez 50% öröm és 50% stressz, szenvedés mert többé már nem lehetsz egyedül vagy nem teheted azt amit akarsz?

Az elmondásuk, illetve fásultságuk láttán nekem nagyon ijesztő ebben a formában a családi, gyermekes élet. Ugye azért ennyire nem kell megijedni tőle?

2022. febr. 17. 17:46
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
95%
Gyereke és szülő problémamegoldó képessége válogatja. az viszont tény hogy zéró a személyes tered, a magadra fordítható időd amíg nem kamaszodnak.. akkor meg a menetrendszerinti világfájdalmas kamasz hisztik borzolják a szülő idegeit.
2022. febr. 17. 17:48
 2/29 anonim ***** válasza:
82%
Ismered azt a vicceskedő facebook posztot, mely szerint az anyukák imádnak négy órát aludni, csak kihűlt kávét inni, maradék kaját enni, és társaságban pisilni? Hát ez kb mindent elmond.
2022. febr. 17. 17:50
 3/29 anonim ***** válasza:
90%
Lássuk be, szülőnek lenni nehéz. Nagyon nehéz. Sok lemondás, hisztik, kialvatlanság, magánszféra nuku. Nekem sincs még gyerekem, de lehet ezek miatt nem is lesz.
2022. febr. 17. 18:13
 4/29 anonim válasza:
77%
Leszögezném hogy a legjobb dolog az életemben a fiam. Őt szeretem a legjobban és emiatt is vagyok stresszes. Féltő és aggodalmákkal teli szeretet ez. Apaként nagy a teher rajtam, és ezt egész életemben cipelnem kell, de cipelnem is mert az iránta érzett szeretetem adja az erőt. Ez amolyan keserédes dolog, de boldoggá tesz hogy ez az iga amit cipelek rajtam lehet, mert ez gyönyörű.
2022. febr. 17. 18:17
 5/29 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Nekem 2 fiam, és 4 unokám van. Nem mondom, hogy minden napunk vidáman telt, de életünkben nyoma sem volt a Te általad lefestett állandó szenvedésnek, bánatnak. Most vagyok 78 éves, és nem bántam meg, hogy belevágtam az életbe.
2022. febr. 17. 18:47
 6/29 anonim ***** válasza:
21%
Aranyosnak tetszik lenne, de ötven éve totál mások voltak a gyerekek, és nagyon nem követelőztek úgy mint a mostaniak. És nem is olyanok voltak hogy a jogaikat hangoztatták, a kötelességeiket meg nem tudták...
2022. febr. 17. 18:50
 7/29 anonim ***** válasza:
79%
Az én ismeretségi körömben is hasonló tendencia mutatkozik. Én eleve nem tudnék ilyen béklyóban élni. Rohadt egoista is vagyok így tönkre tenném a gyerekem életét. A bolygó állapotáról nem is beszélve, szóval számomra ez offos.
2022. febr. 17. 19:11
 8/29 anonim ***** válasza:
76%
Nem kell megijedni tőle, ugyanis ez az egész nem kötelező. Gondolkodó emberek maroknyi csoportja már felismerte, hogy nem kell tönkrecsesznie az életét gyerekszüléssel. Te is megteheted.
2022. febr. 17. 19:12
 9/29 anonim ***** válasza:
81%
A tegnapi törpés posztot meg bezzeg töröltettétek...
2022. febr. 17. 19:13
 10/29 anonim ***** válasza:
98%

Ez nevelés kérdése, ha egy egészséges gyerek elviselhetetlen, az 100%-ban a szülő sara és csak magának köszönheti. Aztán vannak akiknek autista, ADHD-s,vagy egyéb speciális nevelési igényű gyereke van ,ott ezt dobta a gép,és igen, valószínűleg szenved a szülő,ennek ellenére nem ők szoktak leghangosabban panaszkodni azt tapasztalom.

Szerintem a 2-3 év körüli kor a legnehezebb, de akkor sem volt szenvedés az életem csak sok türelem és fegyelmezés kellett. Ha ott nem hagyod a fejedre nőni őket, akkor semmi gond nem lesz később sem velük és jó lesz a családban a hangulat.

2022. febr. 17. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!