Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én vagyok a beteg, velem van...

Én vagyok a beteg, velem van a baj?

Figyelt kérdés

18f.

Az a helyzet,hogyha a családomra gondolok, akkor sajnos nem szép közös emlékek jutnak eszembe,hanem a sok fájdalom amit át éltem miattuk.

Sokszor öngyilkos gondolataim is vannak, hogy megszabaduljak tőlük.

Alapesetben velem lehet a baj, ugye?

2022. febr. 15. 14:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%
19-es Rendben. Mit tervezel jövőre?
2022. febr. 15. 17:15
 22/30 anonim ***** válasza:
31%

Az a dolgot, hogy ötleteid legyenek ebben az időszakodban! Neked az autó, másiknak eljutni x helyre, harmadik megint mást. Attól függően mihez mennyi pénz, idő, tanfolyam, stb. kell elkezdi csinálni. Most az egyik fő dolgod, hogy azon agyalj merre menj. Lesz ami jó ötlet lesz és lesz ami nem.

Amiben most vagy arról, illetve hasonló helyzetről van egy kérdés, belinkelem. Tanulságos, mert már felnőttek látják utólag magukat és a szüleiket. A tanulság többek között, hogy nem benned van a hiba és, hogy nem vagy egyedül. Nagyon nem:(!Akkor is sz@r vagy, ha levegőt veszel még azt is bénán csinálod. Megsúgom nem.

Én is egy vagyok az ott válaszolók között. Azt látom az egyetlen megoldásnak, ha magad mögött hagyod a szülőket mihelyt van egy papír a kezedben, érettségit valahogy bírd ki. Ezért is kérdeztem hanyadikos vagy, ha végzős az egyel jobb helyzet, közelebb vagy az ajtóhoz úgymond. Kollégium amiben gondolkozz, ha még másfél éved van középsuliból, ha csak fél akkor közel a szabadulás, viszont az érettségire kell ráfordulnod. Annyi ötletem van, hogy menekülj a tanulásba. Bocsa hasonlatért, de börtönben pl. tök sokan úgy élik túl mentálisan, hogy rengeteget olvasnak, tanulnak, a könyv ami átsegíti őket.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2022. febr. 15. 17:22
 23/30 anonim ***** válasza:
91%
Pszichologus segítsége kéne lehet.
2022. febr. 15. 22:22
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
23# inkább biztos. Kérdező helyzetére használható megoldásban segítene neki, lehet pikk-pakk kilábalna, ha felnyitná valaki a szemét és befordítaná a jó irányba.
2022. febr. 15. 22:46
 25/30 A kérdező kommentje:
Srácok. Kértem időpontot az iskola pszichológushoz. Csak félek. Hogy elmondom neki.. és lehet kiderül, hogy nem én vagyok a hibás.. és félek a szüleimtől
2022. febr. 16. 11:25
 26/30 A kérdező kommentje:

Rettegek. Úgy érzem magam, hogy én vagyok a rossz, mert én támadom őket hátba. Pedig tudom, hogy nem.

Mikor akárki megdicsért engem a szüleimnek mindig azt fitogtatták, hogy az ő nevelésük és ez csak az ő érdemük. Hiába mondták nekik, hogy azért a gyerekek is múlik..

2022. febr. 16. 11:30
 27/30 A kérdező kommentje:
Gyereken*
2022. febr. 16. 11:30
 28/30 anonim ***** válasza:
25# Nagyon jól tetted. Nálad 2X 3X idősebb, tényleg tapasztalt emberek is elmennek ha beleakadnak egy élethelyzetbe. A pszi majd szépen kibogozza a szálakat. Segít megoldást találni arra, amiben nem te vagy a hibás, talán olyat is találtok, amiben te vagy az, akkor meg rájöttök, hogy azt a szitut hogyan kellene helyesen kezelned. Tudod az is egy nagy lépés amikor az ember tudja, hogy ezt és ezt bizony én b@sztam el. Mert biztos, hogy van olyan, mindenki elb@szik egy csomó dolgot! Jó lesz ez, gratulálok, hogy volt bátorságod meglépni! Mert hiába alapdolog a pszi, sokan nem jutnak el hozzá. Abból lesznek aztán a tragédiák, pedig megoldható lett volna.
2022. febr. 16. 12:38
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjad már ezt a "hibás" dolgot, senki nem hibás, csak esetleg mindenki a maga részéről mást akar, olyat, ami ellentétes a másik szándékával. Attól még nem hibás. A segítségkérés egy olyan helyzetben, amiben nem tudsz dűlőre jutni, nem hátbatámadás. Jogod van hozzá! Ha ilyenek a szüleid, akkor rossz szülőkkel vert meg a sors.
2022. febr. 16. 15:40
 30/30 1Léna ***** válasza:

Nagyon rossz érzés amikor már koránál fogva felnőtt valaki, de nincs még annyi tapasztalata mint az idősebbeknek, ezért időnként gyereknek is érzi magát. Pláne, ha ezt még mondják is. Az valóban fáj.

Mindenkinek vannak egyedi és különleges értékei. Neked is. Fedezd fel ezeket magadban. És ezeket fejleszd, bontakoztasd ki!

(Persze nem árt tudni, hogy 90 éves szülők is gyereknek tekintik a 75 éves utódjukat)

Felnőni, tervezni, álmodozni jó, főleg, ha el is tudunk indulni a megvalósítás útján. Mert a célunk eléréséhez vezető út, mindig nagyon tanulságos. Ez az ÉLET iskolája. Sajnos itt is lehetnek nehézségeink, akár bukásaink, ami megtanít bennünket, hogy hogyan ne csináljuk valamit. Van aki könnyen tanul, van aki újra és újra beleesik hasonló hibákba.

Biztosan látsz magad körül, ilyen-olyan példákat. Okos ember más kárán is tud tanulni. Ha otthon nem volt követendő példa, akkor ne kövesd. Legyél önmagad. Használd fel amit jól csináltak (biztosan van ilyen) és fűszerezd azzal, amit mások életében jónak ítélsz. Azt azért ne feledd, hogy bárhogyan is érzel a családod iránt, nagy eséllyel ők jobban szeretnek másoknál, még akkor is, ha ezt nem tudják feléd jól kifejezni. (Ritka kivételek vannak, de remélem, hogy nem nálatok.)

Az iskolapszichológus fog tudni segíteni. Ne félj tőle. Mivel társas lény az ember, nagyon fontos a problémáinkat megbeszélni valakivel. Miközben megfogalmazod, hogy másnak is érthető legyen, talán te magad is jobban megérted mi a probléma, és hol van ebből kivezető út.

2022. febr. 16. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!