Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem veszi komolyan a...

Anyám nem veszi komolyan a mentális betegségeimet, totál kikészít néha, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Elegem van az életemből is...😒 Gyerekkorom és a múltam miatt szociális szorongásom, önbizalomhiányom van, méghozzá nem is kicsit, és még ráadásul anyám se érti meg, hogy baj van. Letudja azzal, hogy hisztizek, nem kelek fel egésznap az ágyból, akkor máris azért van, mert lusta vagyok, és nem azért mert pl élni sincs már kedvem lassan. Ő nem tudja mi az, hogy szorongás, pánikroham, depresszió, és társai. Csak veszekszik velem, és elmebetegnek, nem normálisnak titulál.😒😒😒 Ha sírok a mentális betegségeim miatt, akkor szerinte egyértelműen csak sajnáltatom magam, bőgök, és figyelemhiányos vagyok. Eszébe se jut, hogy nekem is lehetnek problémáim. Mindig azzal jön hogy ő kérdezi,hogy mi a baj, és ez igaz is csak nem mindegy hogyan...Mert nem úgy kérdezi, mint akit érdekel is,vagy mint aki meg szeretné oldani a problémát, hanem üvöltve, engem hülyének, semmirekellőnek beállítva.🙃👍🏼 Így hogy mondjam el mi bánt? Generálja a balhét mint aki direkt csinálja. Ha hazajön a melóból, ahol a kollegák felidegesítették, azt itthon rajtam tölti ki. Elegem van már. Pedig sokszor el tudunk lenni, és szeretem őt, de gyakran úgy össze tudunk veszni...Mit tegyek? 16 éves vagyok.

2022. febr. 11. 17:35
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, ki bánt itt téged? Kérdeztél, és a válaszolók elmondták a véleményüket. Mióta bántás ez??? Tipikus hisztis kamasz-viselkedést nyomsz.

A jelek szerint nincs neked a világon semmi mentális bajod, csak az, ami rajtad kívül a 16 évesek 99%-nak. Világfájdalom. Majd kinövöd.

2022. febr. 11. 19:04
 22/29 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, ebből is látszik hogy a semmire ugrasz. nem bántott senki, csak nem nyalták a fenekedet. Nagyon nem ugyanaz.
2022. febr. 11. 19:05
 23/29 anonim ***** válasza:
64%
Majd kinövöd 😉
2022. febr. 11. 19:35
 24/29 anonim ***** válasza:
92%
Menj el egy szakemberhez, hogy megállapítsa, valóban mentális beteg vagy -e. Ha igen, és ezt anyukádnak is elmondja, valószínűleg ő sem fogja félvállról venni.
2022. febr. 11. 20:23
 25/29 anonim ***** válasza:
91%
Kezdésnek én is azt mondom szakember, és akkor kiderül hogy valóban kell-e vele foglalkozni.
2022. febr. 11. 22:54
 26/29 anonim ***** válasza:
64%

Én is hányszor hallgattam, hogy csak bemesélem magamnak, hogy bajom van. Hiába kértem segítséget, még a háziorvos sem vett komolyan. Szociális fogyatékosságaimmal, félelmeimmel senki nem törődött.

Felnőtt koromra pszichiáterhez kerültem idegösszeomlás miatt. Kiderült autista vagyok. Csak amikor én voltam gyerek, tini, még nem voltak képesek normálisan felismerni, főleg ha lányról volt szó. Hisztitől kezdve mindennek hitték, amit művelek. Ennyit az orvosokról, pedagógusokról és a társadalomról. Bár ne ilyen primitív országba születtem volna.

2022. febr. 12. 05:34
 27/29 anonim ***** válasza:
67%

“pont nemrég beszélgettem erről a témáról pszichológus barátnőmmel. hogy a mi fiatalkorunkban érdekes módon senki nem volt depressziós”

Hiteles, művelt pszichológus lehet a barátnőd. Hozzá sem mennék még ingyen sem. A tudása annyit sem ér, hogy a diplomájával kitöröljem a fenekem. Ugyanígy volt depresszió és más mentális betegség régen is, csak nem volt elfogadott nyilvánosan foglalkozni vele. Tagadták, mert szégyen volt agyturkászhoz járni. Különben is, a barátnőddel az egész népességet ismeritek vagy hogy mertek ilyen adatot egyértelműen kijelenteni ? A baráti, ismerősi körötök nem egyenlő a magyar néppel.

2022. febr. 12. 05:39
 28/29 anonim ***** válasza:
55%
Babám. Nálam is csak addig trehánykodott a háziorvos, amig rosszul nem lettem 16 évesen.Azóta van, hogy elfelejtek dolgokat. Pszichológust keress fel, hogy jobban legyél. Nálam bevált. Keress rá neten, hogy van-e a közeledben ingyenes szolgáltatás vagy kérdezd meg a háziorvosodat. Neki tudnia kell.
2022. febr. 14. 03:22
 29/29 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem érzed jól magad otthon, mert nem jó a szülői légkör ez aligha fog váltózni később. Anyád, nem empatikus nem ért meg ilyen szavakat használ amiket írtál ez nem fog váltózni nála. Így nem beszélhet gyerekével egy Édesanya. 'Megszoksz vagy megszöksz!?' - Tartja egy mondás, te rajtad áll. Ha nem jó otthon másik otthon kell. Persze tartsd a szülővel a kapcsolatot, de ritkára véve. Fiatal kórban, még jelentős eséllyel segíthet egy jó pszichológus és adhat jó íránymutatást, hogyan indulj el egy mentálisan jó irányba. 'Jobb előbb mint később!'
2022. febr. 14. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!