Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elegem van a mentális betegség...

Elegem van a mentális betegségeimből, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Regebben voltak pánikrohamaim de azok elmultak.Szociális szorongás... tönkreteszi az életemet! Mindenkit jobbnak latok magamnal, azt erzem folyton, hogy nem vagyok elég jó, szinte semmit nem merek csinálni mások elott, mert úgy vagyok vele hogy úgyis elrontom és (korombeli) idegenekkel nem bírok beszélgetni mert iszonyúan elkezdek szorongani, hülyeségeket beszélek, és iszonyatosan kellemetlen szituaciokba keveredek neha. En sem tudom megmagyarázni, egyszerűen minden bajom van, főleg ha sok ember elé ki kell álnom, és valamit előadni.

Itthon semmi bajom, szepnek, jónak érzem magam,(nem mindig, de általában) meg minden, ha viszont suliba vagyok borzalmas, ha valaki nevet akkor már egyből gondolom hogy biztos rajtam nevet, úgy érzem mindenki engem figyel, es rólam beszélnek, pedig ez legtöbbször nem igy van..Ma is a siras kerulgetett.

Elegem van ebbol nem akarok ilyen lenni többé, mit csinaljak???😭😭😭😭

2022. jan. 19. 14:12
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Fordulj szakemberhez, ne szégyelld hogy segítséget kell kérned. Minden rendben lesz, légy erős!
2022. jan. 19. 14:26
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Hány éves vagy?

A jó hír (és jel), hogy saját magad belátod, hogy a félelmeid és feltételezéseid alaptalanok.

2022. jan. 19. 14:35
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, :( 16 vagyok
2022. jan. 19. 15:08
 4/8 anonim ***** válasza:
16%

Vannak barátaid, testvéreid? Hogy állsz a sulival? Hogy megy a tanulás?

Tudsz egy kicsit mesélni magadról, van-e hobbid, mit csinálsz a szabadidődben, ilyesmik. :)

2022. jan. 20. 21:44
 5/8 anonim válasza:

Én is ilyen voltam amilyen te. Amit megtehetsz szerintem amikor nevetnek akkor emlékezteted magad folyamatosan, hogy nem rajtad nevetnek. Kezdd el gyakorolni az önazonosságod, kezdd a legkissebb dologgal pl. Ha beszélgetésbe vagy valakivel monddd el a véleményedet még ha nem is egyezik az ővejükkel. De ha ez még megrémít akkor csak kérdezz kérdéseket tőlük és hallgasd őket, az emberek imádnak magukról beszélni. Vagy pl. beszélgetsz valakivel hátra tett kézzel beszélsz, csak azért ne tedd előre a kezed, hogy megfelelj neki. Az előadásoktól meg őszíntén az emberek 80% tart viszont nagyon kevesen ismerik be. Egy idő után ha csinálod ezeket az apró dolgokat önazonosabb leszel magadhoz és élvezni fogod, de ne csüggedj ha holnap ez még nem megy, mert ez nem egyik napról a másikra megy. :)

Sok sikert!

2022. jan. 20. 23:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem nárcisztikus egyik szülőd véletlenül, aki elnyom, azt érezteti, hogy nem vagy jó? Nem leszel ilyen csak úgy!
2022. jan. 21. 02:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Vannak barátaim, viszont sokuktól eltávolodtam (elváltak útjaink; iskolaváltás, stb) de akinek igazán meg tudok nyílni, aki mindig ott van velem, és igazi legjobb barát, az csak 1 személy. Illetve van egy másik valaki akit nagyon nagyon szeretek, de messze lakik, alig tudunk talizni...A középiskolában van egy pár szimpatikus személy, akik felé szívesen nyitnék, de nem tudok. Nagyon nehéz ismerkednem, a szorongás konkrétan megnehezíti az emberekkel való kommunikálást is...Hobbim nincs, régebben voltak dolgok amik lefoglaltak de az elmúlt időben semmihez nincs motivációm talan egyedül a zene az amiben néha megtalálom a nyugalmat...😞Tanulás terén sem vagyok valami jo...:( Átlagom 3,50 körül van...Sajnos tanulni se tudok, van hogy orakat ülök a könyv felett es olvasok de nem megy. Vagy csak simán minden máson jár az eszem... Itthon sem érzem olyan jól magam mert egyedül vagyok ilyenkor mégjobban elszabadulnak az érzéseim..:( Szüleimnek felhoztam már a pszichológus témát, hogy mi lenne ha járnék, és aztmondták hogyha úgy érzem akkor persze, járhatok. Már csak keresni kell egyet. Remélem o segiteni fog ezen az egészen mert már nem bírom tovább 😔 Köszönöm szépen a válaszokat, és bocsanat, hogy csak most valaszolok, nem nagyon volt idom es fel sem jöttem ide mostanaban
2022. jan. 22. 11:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Emlékezz meg Teremtődről ifjúságod idején.....
2022. jan. 22. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!