Mennyire gáz egy szülő részéről az ha a párjával
elmegy nyaralni, kirándulni és a gyerekét meg sem
kérdezi arról, hogy esetleg akar-e velük menni?
Figyelt kérdés
Úgy, hogy a gyerek és szülő soha nem volt még együtt nyaralni, közös program is maximum egy közös bevásárlás volt, szülők többször voltak már nyaralni és kirándulni, de egyszer sem kérdezték meg.
Nem anyagiak miatt nem kérdezik meg, hiszen más rokont visznek magukkal, azaz nem egy kettes "romantikus" nyaralás lesz, természetesen én is alap dolognak tartanám azt, hogy a nyaralás rám eső részét fizetném. De csak én gondolom gáznak azt, hogy fel se merül bennük a gondolat, hogy még ha csak gesztusból is de megkérdezzék hogy esetleg nem-e mennék velük!? De legfőképpen az a felháborító számomra, hogy amikor dolgozom tudják tartani a markukat és pénzt kérni azon túl, hogy kiveszem a részem a rezsiből és saját magam tartom fent, annak ellenére, hogy még tanulok, de ilyen helyzetben meg eszükbe se jutok.
Igazából a kérdésben ott a lényeg. Eddig sem mentetek együtt nyaralni, közös program sem igen van.
Tehát egyszerűen nem olyan a viszony köztetek. Hogy ez a szülő részéről indult, vagy egyszerűen csak eltávolodtatok egymástól, az egy másik kérdés. De ha eleve alig csináltok valamit együtt, furcsa épp egy nyaralásnál magadra venni ezt.
Ha változtatni szeretnél, akkor a kapcsolatotokat kell szorosabbra fűznötök. Beszélj a szülővel erről, hogy szeretnél több közös programot. Kezdjétek kicsiben (elmentek együtt kávézni, moziba, színházba, állatkertbe vagy ahova tetszik), és ha ezek működnek, akkor már nem lesz kérdés legközelebb, hogy hív-e nyaralásra.
2022. febr. 10. 20:18
3/24 anonim válasza:
De ha eltartod magad, szar otthon, akkor miért nem mész kollégiumba vagy költözöl el?
2022. febr. 10. 20:30
4/24 anonim válasza:
Máskor meg aza baj, hogy nehogy már 17 évesen a szülőkkel kelljen menni, mert olyaaan gááááz!
2022. febr. 10. 20:34
5/24 A kérdező kommentje:
Igen, eltartom magam, de megyeszékhelyen élünk és egy albérlet nagyon nem olcsó mulatság, még csak 1 szoba sem, kollégiumok tekintetében pedig többszörös túljelentkezés van, szinte lehetetlen helyiként kollégiumba bejutni. Munkát így is sokszor úgy tudom megoldani, hogy éjszaka dolgozom, nappal pedig megyek suliba. Így lakhatás szempontjából teljesen ki vagyok szolgáltatva nekik. Nekem legfőképp nem az a bajom, hogy ilyenek velem és ilyen a kapcsolatunk, hanem az nem egyértelmű számomra, hogy szülőként, hogy az életbe nem merül fel bennük, hogy valami nem oké... Gyerekkoromból sincs egyetlen egy élményem velük kapcsolatba, semmi... És úgy gondolom, hogy ez az eltávolodás nem most kezdődött el, hanem még kisgyermekkorban, amit úgy gondolok, hogy abban a korban teljes mértékben a szülő feladata lenne a szülő-gyermek kapcsolat megteremtése... A kiírt kérdésem célja az lett volna, hogy megerősítést kapjak abban, hogy ez valóban gáz egy szülő részéről vagy csak az én elképzelésem más egy szülő-gyermek kapcsolatot illetően.
2022. febr. 10. 20:40
6/24 anonim válasza:
Gáz, hogy nekik ez így megfelel, de 19 évesen már nem ez kéne legyen a fókuszban. Ha nem tetszik, ahogy van, próbálj meg rajta változtatni. beszélj velük róla, próbálkozz kapcsolatot teremteni. Ha nem sikerül, mert ők visszautasítóak vagy elzárkóznak, akkor meg ez van. Nem mindenkinek jut ideális család (sőt...), de te majd a saját családodnál, ha lesz, változtathatsz, és nem kell ezt a mintát tovább vinned.
2022. febr. 10. 20:44
7/24 A kérdező kommentje:
Kedves 4. válaszoló! Annál a gyereknél akinél gáz az, hogy szülővel kell menni, abban az esetben legalább a szülőnek eszébe jut, hogy van gyermeke, ha már megszülte és felelősséget vállalt érte. Megkérdezi a szülő és max a gyerek nem akar vele menni, de nem az, hogy még eszébe se jut.
2022. febr. 10. 20:45
8/24 anonim válasza:
Eszembe se volna a 22 és 20 éves gyerekeimet magammal vinni egy nyaralásra. Hadd legyek már a párommal együtt egy hetet.
2022. febr. 10. 20:49
9/24 anonim válasza:
Úgy gondolom, az emberek jó része szerint - szerintem is - gáz, hogy sohasem voltatok közös nyaraláson (s más rokon pedig megy), általában ahol anyagilag megengedhetik, szoktak lenni közös programok, az is furcsa, hogy nektek nemigen volt egy sem. Ajánlották fentebb, hogy próbálj erről beszélni a szüleiddel, ezt én is javaslom, illetve a későbbiekben szülőként Neked nem kell majd ezt a mintát követned.
2022. febr. 10. 20:50
10/24 Savlekotő válasza:
Nálatok is eszébe jut hogy van gyereke, míg le adod a pénzt, sajnálom,egyre több ilyen szülő van aki a gyerekét arra tartja hogy pénzt ad,de amúgy az se érdekli hogy a világon van két leadás közt,és ledolgoztatja vele a pelenkát. Szedd meg magad és hagyd őket.. A sok csókos baba is ilyen sorsra jut sajnos ha nem lesz funkciója szarnak rá majd a szülők.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!