Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a családom...

Mit tegyek ha a családom folyton bántja a kisöcsémet?

Figyelt kérdés

21/N vagyok és elköltöztem otthonról,kollégista vagyok és hétvégén is a barátommal élek.

Viszont a családi háznál szörnyű a helyzet..Apukám alkoholista és láncdohányos év tizedek óta s mikor meghalt az apja ( a nagypapám ) csak rosszabb lett, sokat vert minket (mikor még otthon laktam) rengeteg adósságba keverte anyukámat, úgy beszél a családjával mint a kutyákkal. Le telefonál a dohányboltba hogy majd a 10 éves kisfiú lemegy érte neki..Eljöttem ahogy tudtam.. Azóta apukám sztrókot is kapott és 2 szívrohama volt, de nem áll le.. a testét nem nagyon érintette meg, a bal karja nem tud annyira markolni, de azon kívül nincs baja..mégsem dolgozik s azelőtt sem nagyon dolgozott..de most annyira sem hogy anyukám az egy fizetéséből tartja fent hármójukat.. Régen sem dolgozott fél évnél tovább egy helyen most hetente vált munkahelyet.

Az öcsém..az a kisgyerek hangokat hall a fejében, folyamatosan romból s teszi tönkre a cuccait a sok stressz miatt..Minthogy kaparja a falat a körmeivel s hasonlók..Rossz jegyei vannak mert ilyen légkör van otthon és minél rosszabbak a jegyei annál jobban veri anyukám ( Mivel apukám már gyenge hozzá )

Óóóórákig beszéltem anyukámmal hogy váljon el, hadja ott, de belefáradt.. elengedte.. elfogadta.. s mikor kértem hogy öcsémre oda kellene figyelni (az elmondottak alapján ugye) hogy járassa terápiára vagy küldje el kollégiumba, nem hallgat rám.. Fenn akarja tartani ezt a látszatot hogy minden oké..

Nem is érdekelne ha csak anyukám s apukám lenne..mármint az ő életük, hisz anyukám dönt úgy hogy nem vál el..de a kisfiú? ő nem döntötte el! Ő nem érdemli ezt! Segély vonalakat ajánlottam fel, a kis félre tett takarékpénzemet is de az is olyan mintha azt a pénzt a feneketlen kútba dobnám, apám elveri..

Ma ajánlotta az egyik nevelő a koliban hogy értesítsem a gyámügyet..ők felírhatnak kötelező elvonót apukámnak és családterápiát..de el is vehetik az öcsémet attól félek..

Nem érdekel ha emiatt a szüleim megharagudnának..attól tartok öcsém rossz családot kapna vagy még rosszabb lenne szülői ház nélkül..mert megvan mindene kaja, suli, ahhoz eszközök, xbox, számítógép s hasonlók..

Viszont folymatos üvöltözés és verekedés áldozata..

Kérdelek benneteket hogy ti mit tennétek?

2022. febr. 10. 08:23
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Ott nem hagyná a gyámügy az biztos, kérdés hova kerülne utána.
2022. febr. 10. 22:20
 22/33 anonim ***** válasza:
82%
20-as, miért nem helyezheti a gyámügy a testvéréhez?
2022. febr. 11. 07:24
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Mert kollégista, azon kívül hétvégén a barátjánál van. Tanul és ha mellette dolgozik is akkor nincs annyi ideje, hogy otthon legyen délután az öccsével. Ha viszont nem dolgozik, akkor nem tud kivenni egy albérletet maguknak. A barátja nyakára meg nem lenne szerencsés vinni.
2022. febr. 11. 07:32
 24/33 anonim ***** válasza:
21%
#23: ezek mind a saját döntései. Ahogy az is, hogy gyámügy bevonása nélkül magához veszi-e. Jót akar a testvérének. Nagyon sajnálja. Segíteni akar rajta. Elég erős-e ez a segíteni akarás ahhoz, hogy alárendelje-e a saját életét ennek? Nekem mindegy, ha nem teszi meg, nem is ismerem a kérdezőt. Ő kérdezte, mit tegyen, én felhívom a figyelmet ilyen lehetőségekre is. Nem kell hogy éljen vele. Vegye magához az állam a testvérét, ha ő nem veszi.
2022. febr. 11. 07:38
 25/33 anonim ***** válasza:
87%

"Ahogy az is, hogy gyámügy bevonása nélkül magához veszi-e." Az megvan, hogy egy kiskorú elhelyezését csak úgy megváltoztatni súlyos bűncselekmény? Attól hogy te mániákusan azt próbálod bebeszélni, hogy ezt megteheti kérdező, még nem lesz igaz.

És ha a törvényességet félre is söpörjük, ami nagyon ostoba húzás lenne, van itt még pár dolog. Egyrészt: zéró háttere van, önmaga életét sem képes biztosítani. Másrészt: a gyereknek egyértelműen orvosi segítségre van szüksége, ami ha normális dokit akar, még heti egy órával is havi negyvenegyezres kiadás. És ez CSAK a terápia, ami garantált hogy nem egy -két hónap lesz. Hol van még a gyerek eltartása? Emellett küszködhetne a kérdező egy agresszív,önmagára is veszélyes gyerekkel, ez ellehetetleníti a tanulását, és azt hogy valaha is normális helyzetbe kerüljön. Tudom hogy tök kényelmes azt szajkózni hogy jót akar a testvérének, de ezt nem képes biztosítani jelenleg, az egyetlen amit elérhet ha magához veszi a gyereket, hogy mindkettőjük élete totálisan romokban lesz, méghozzá borítékolhatóan hosszútávra.

2022. febr. 11. 11:35
 26/33 anonim ***** válasza:
21%

25-ös, köszönöm a választ. Én tényleg mániákusan próbálom bebeszélni nektek (és a kérdezőnek), amit, ez igaz, nincs is ezen vita. Ez rólam szól, nem rólatok, hogy ez nekem miért fontos.

Tök kényelmes azt szajkózni, hogy jót akar a testvérének. Szerintem ezt nem én szajkózom, hanem a nővér. Én pont erre próbálom (mániákusan) felhívni a figyelmet, hogy ezek csak szavak. Szerintem tök kényelmes neki ezt szajkózni. Én ha valamit nem akarok megtenni, nem próbálom meg elhitetni senkivel.

2022. febr. 11. 12:08
 27/33 anonim ***** válasza:
6%
25-ös, szerinted az emberek ha nem otthon maguk ápolják a gondoskodást igénylő hozzátartozójukat, azt miért teszik? Nem tudják, vagy nem akarják megtenni? Szerintem nem akarják. Én nem mondanám azt, hogy "nem tudom, jaj, szegény mamát magamhoz venni, ezért van elfekvőben".
2022. febr. 11. 12:11
 28/33 anonim ***** válasza:
92%
Azért nem ápolják otthon, mert egy átlagember nem tud egy keresetből fenntartani egy családot. És azzal senkin nem segítenek hogy ellehetetlenítik a párjuk és gyerekeik anyagi helyzetét is, emellé bevisznek egy súlyos lelki terhet IS, amit a sokszor demens\agresszív családtag ápolása okoz. Lehet itt játszani a széplelket, vagy a realitás talaján állni. Én megtehettem hogy otthon ápoltam a nagyimat, de ez csak úgy volt lehetséges hogy nem volt még gyerek, és a férjem átlagon felül keres. Gyerek mellett nem csináltam volna. És még így is belerokkantam lelkileg.
2022. febr. 11. 12:16
 29/33 anonim ***** válasza:
84%
És örülök, hogy most így kiderülhetett egy elakadásom a kérdés és az indulataim kapcsán. Ezt minden válaszolónak és a posztolónak is köszönhetem, de főleg a 25-ösnek. Jó, hogy így történt. :)
2022. febr. 11. 12:18
 30/33 anonim ***** válasza:
87%
Látom, szereted úgy értelmezni a dolgokat ahogy neked tetszik,az olyan apróságok, mint a tények nem zavarnak.
2022. febr. 11. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!