Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek igaz, hogy akit...

Szerintetek igaz, hogy akit bántottak gyermek korában az nagy valószínűséggel szintén bántja majd a saját gyerekét?

Figyelt kérdés
Egy cikkben írtak erről és nem egészen értem hogy ha valaki átélte mindezt és pontosan tudja mennyire borzasztó volt miért akarná ugyanazt a saját gyerekének is?

2021. jan. 13. 10:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Engem bantottak, de en nem bantom a gyerekeim. Szerintem ez inkább jellem tipus ha valaki agresszív és alacsony intelligenciával rendelkezik, akkor megteszi ő is ezt a gyerekeivel, mert nem tudja fejleszti magát a különböző problémák kezeléseben es csak a berogzult minta szerint cselekszik.
2021. jan. 13. 10:35
 2/20 anonim ***** válasza:
90%

Mert nincs másik válasza egy konfliktushelyzetre. Ha stresszelsz, ha ideges vagy, akkor sokkal hamarabb reagálsz reflexből, mint logikusan átgondolva.

Én ezerszer megfogadtam, hogy soha nem kiabálok a saját gyermekemmel, soha nem pofozom meg, nem akarom úgy csinálni, mint a szüleim. Aztán eljött a hisztikorszaka, nekem amúgy is rossz napom volt, a fejem is fájt, és a gyerek kapott egy pofont. Én voltam a leginkább megijedve utána.

2021. jan. 13. 10:36
 3/20 anonim ***** válasza:
71%

Sajnos igaz. Két lehetőség van: Valaki begyöpösödik és a saját sérelmeit a gyerekén akarja kiélni vagy tanul a szülők hibáiból és megfogadja, hogy ilyet soha nem tesz.

Az előbbiből lesz a tipikus boomer életstílusú, aki azt mondja, hogy az ő idejében mindennapos volt a gyerekverés, akár ok nélkül is. Az utóbbi pedig felfogja, hogy habár az ő idejében ez volt a normális, nagyon káros volt.

2021. jan. 13. 10:48
 4/20 anonim ***** válasza:
91%

Azt olvastam, hogy akkor lesz olyan az ember, ha nem dolgozza fel a traumákat.

Egyébként anyám is ilyen. Verte az anyja, megígérte magának, hogy ilyen nem lesz, nagyon jó anya lesz, de mentálisan sosem volt stabil így nem tudta tartani a dolgot.

2021. jan. 13. 10:49
 5/20 anonim ***** válasza:
64%

Igen, a viselkedési minta öröklődik.

Ha valaki tudatosan belátja, hogy ez rossz volt, akkor van esély, hogy ő másképp tudja csinálni. De ehhez komoly önreflexiós képesség kell. Előfordulhat, hogy a szülőnek esetleg a sokadik verésnél villan be, hogy a gyereke ugyanúgy reagál, ahogyan ő reagált kicsi korában - és ő ugyanúgy veri, ahogyan őt verték valaha. :-(

Az emberi lélek nem olyan egyszerű, hogy tudom ez rossz, az meg jó, tehát nem ezt, hanem azt fogom csinálni.

2021. jan. 13. 10:59
 6/20 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos az a minta, az a tanult válasz, tehát igen, továbbvisszük. De van lehetőség változtatni, kőkemény önismerettel meg lehet törni ezt a láncot.
2021. jan. 13. 11:03
 7/20 anonim ***** válasza:
87%
Ez attól is függ,hogy kinek milyen karaktere van.
2021. jan. 13. 11:05
 8/20 anonim ***** válasza:
25%
Igen engem is levertek mikor hülye voltam én is le pofozom a gyereket mikor nem tudja hol a helye .
2021. jan. 13. 11:18
 9/20 anonim ***** válasza:
90%

Nem. Van, aki bántja. Van, aki pedig pont azért nem bántja, mert őt bántották.

Sőt, van olyan is, akit nem bántottak és mégis bántja a gyerekét.

2021. jan. 13. 11:31
 10/20 anonim ***** válasza:
81%

Nem.

Anyukámnak olyan gyerekkora volt, amit nem érdemelt. Nem mesélt el nekem mindent, ebben biztos vagyok, de a nagyszüleim úgy kezelték őt, amiért én biztosan elítélném őket...de ő nem teszi. Ezért én sem teszem. Mert hiába volt nehéz az élete, de ő feldolgozta és megbocsátott nekik.

Anyukámnak van a legaranyabb szíve a világon, akit csak ismerek, és olyan gyerekkort adott nekem, amiért életem végéig hálás leszek neki.

Szóval nem, valószínűleg nem ezért fogja bántani a gyerekét. De mindenki másképp dolgozza fel a fájdalmat és az őt ért erőszakot, úgyhogy én nem ítélkeznék, nyilván van ilyen.

Hálát adok a JóIstennek, hogy anyukám a saját módján kezelte:)

2021. jan. 13. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!