Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni,ha megőrülök...

Mit lehet tenni,ha megőrülök a fájdalomtól lelkileg? Apa folyton bántja anyát lelkileg, és a lánytestvéreimet is( csak lányok vagyunk).

Figyelt kérdés

Anyukám nem mer elválni szerintem, meg nem is akar, sokszor könyörögtem neki. Én már felnőtt vagyok, és elköltöztem,de nem tudom anyámat eltartani, magamat is csak éppen, hiszen rengeteg félelem és betegség kísértett miután elmenekültem. A félelmetes az,hogy apukámat a külvilág egy angyalnak látja, és még a rokonok se feltételezik róla, miket művel. Teljesen kiszámíthatatlan, labilis, néha nagyon kedves, de minden 2. nap tombol és fenyegetőzik, anyát bántja, ő meg mindig zokog.

Anyukánkat teljesen tönkretette ( persze mindnekit külön is, de az annyira nem fáj) mintha anyát bántanák.

2021. okt. 17. 12:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%
Menj el pszichológushoz, magadat rendbe tudod tenni. Anyádnak még nem fáj igazán, ha nem tud tovább lépni, felesleges sajnálnod, ha te el tudod tartani magad, ő is megtehetné, neki ez a helyzet megfelel.
2021. okt. 17. 12:47
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Hiába menne el tőle anyád, nemsokára egy ugyanilyen szörnnyel élne, anyukád családjában biztosan volt egy ugyanilyen gonosz ember, és ő ezt a mintát követi. Ha nem apád lenne az, találna egy ugyanilyen másikat.
2021. okt. 17. 12:55
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok, a mi családunkban is volt egy erőszakos személy, én meg egymás után ugyanolyan párokat választottam, évtizedekbe telt, míg a szakirodalmat olvasva rájöttem, hogy mintát követek.
2021. okt. 17. 12:57
 4/14 A kérdező kommentje:

Anyukám már érti, és látja,hogy mi történik vele, sokat olvastattam vele erről, nyilván nem szerencsés dobálózni pszichológiai szakkifejezésekkel, de sanszosan nárcisztikus az apám, tankönyvi példája a rejtett nárcisztikusnak, de ettől még nem fűzöm ezt rá, hiszen nem patológiás (nincs diagnosztizálva).

Sajnos a cselekvésig nem jutott el, de elméletben már nagyon jól tudja magát "elvonatkoztatni" ettől. Én is azt érzem,hogy neki azért valamilyen szinten ez még kényelmes, hiszen végignézte,hogy az összes lányát tönkreteszi ez az ember, és még mindig ad neki esélyeket, ami nagyon szomorú. A testvéreimért is aggódom. Én járok szakemberhez már egyébként.

Köszönöm nagyon az eddigi válaszokat!

2021. okt. 17. 13:01
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
Ha anyádnak nem fájt, ahogy a gyerekei tönkremennek, és nem védte meg őket, neked se fájjon anyád sorsa. Kinek-kinek érdeme szerint.
2021. okt. 17. 13:03
 6/14 A kérdező kommentje:

Próbált minket mindig védeni a maga módján, direkt kerülte a konfliktusokat, szó szerint lábujjhegyen jártunk, nehogy bármi váratlan dolog miatt apa mérges legyen, mindig féltünk, hogy mikor alszik, mikor van ébren,nehogy megzavarjuk, mert akár egy pohár leejtésétől robbant. :(

Sokszor elvonult sírni, és tűrte a fájdalmat, hogy addig se minket bántson. Volt, hogy apám köpködött, meg a földre nyomott, akkor leszedte rólam. Szóval nem igaz,hogy nem védett meg,csak sajnos így is baromi káros volt ez a rettegésben élés.

2021. okt. 17. 13:08
 7/14 anonim ***** válasza:
93%
Hogyne lenne igaz, hogy nem védett meg! Az, hogy leszedte rólad, az a minimum, megoldást az jelentett volna, ha elválik, és megszabadít titeket tőle...
2021. okt. 17. 13:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem védelem, amit írsz.
2021. okt. 17. 13:46
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus, felvételek (magyarul bizonyíték ha odáig fajulna a dolog).
2021. okt. 17. 13:59
 10/14 anonim ***** válasza:
89%
Nem vagy felelős felmenőidért, viszont minden ember felelős a saját és gyerekei életéért. Anyád bizonytalan, gyenge személyiség, aki valójában "jól" érzi magát egy függő viszonyban.
2021. okt. 17. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!