Anyukám tönkretesz lelkileg..mit csináljak?
Legközelebb mondd meg anyukádnak, hogy te elfogadtad magad ilyennek és ideje lenne, ha ő is ezt tenné. Ha nem tud rólad jót mondani, akkor inkább ne szólaljon meg. Anyukám sopánkodott mindig, hogy minek szült 4 gyereket és egyikünk sem segít semmit... Konkrétan mindent mi csináltunk. Aztán egyszer kiakadtam és közöltem vele, hogy sajnálom, hogy megszülettem, neki biztos könnyebb lenne nélkülem. Utána már ritkábban sopánkodott, azt pedig elengedtem a fülem mellett. 15 voltam akkor.
Ha szépnek tartod magad, akkor felejtsd el, hogy önbizalomhiányod van. Ez inkább szeretethiány. Tölts több időt apukáddal, ha tudsz. Beszélgessetek többet és akkor lehet elhiszed neki, hogy szívből mondja, hogy szép vagy.
Legközelebb vágj vissza.
Pl. igen, könnyű neki, hiába csak kiló sminkben mutat jól és bulémiás hogy jó alakja legyen, az anyja mégis szereti.
Remélhetően leesik neki.
De neked rosszul esik, ha azt mondják, nem vagy szép, míg te ugyanezt csinálod a másik lánnyal. Ha olvasná ezt, lehet, neki is úgy esne, mint most neked. Biztosan neki is sok munkája van abban, hogy kisportolt teste legyen. Attól még, hogy teljesen jogtalanul anyukád piszkál otthon, neked nem kell lealacsonyodnod a szintjére. Ha valakinek van valami szemmel látható tulajdonsága, akkor azt el kell ismerni, nem pedig lehúzni. Persze értem, hogy zavar téged az örök hasonlítgatás.
Én is azt mondom, hogy egy párkapcsolat sok önbizalmat tudna neked adni. Lehet, anyukád csak magával elégedetlen, és rajtad tölti ki. Tudom, nehéz, de próbáld elengedni. Főleg, h tudod, hogy nem igaz, amit rólad mond.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!