Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni,ha megőrülök...

Mit lehet tenni,ha megőrülök a fájdalomtól lelkileg? Apa folyton bántja anyát lelkileg, és a lánytestvéreimet is( csak lányok vagyunk).

Figyelt kérdés

Anyukám nem mer elválni szerintem, meg nem is akar, sokszor könyörögtem neki. Én már felnőtt vagyok, és elköltöztem,de nem tudom anyámat eltartani, magamat is csak éppen, hiszen rengeteg félelem és betegség kísértett miután elmenekültem. A félelmetes az,hogy apukámat a külvilág egy angyalnak látja, és még a rokonok se feltételezik róla, miket művel. Teljesen kiszámíthatatlan, labilis, néha nagyon kedves, de minden 2. nap tombol és fenyegetőzik, anyát bántja, ő meg mindig zokog.

Anyukánkat teljesen tönkretette ( persze mindnekit külön is, de az annyira nem fáj) mintha anyát bántanák.

2021. okt. 17. 12:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád ha függésben él, pedig rég tudott volna már váltani gondolom, ha már ekkora gyerekei vannak és nem mozgássérült dolgozhatna bármit. De helyette te nem tudsz mit csinálni. Max. eljárhatsz a pszichológushoz, hogy saját magad rendbe rakd, aztán ha majd ott tartasz egzisztenciálisan, és jóban vagytok, talán segíthetsz a kistesódon, hogy ő is el tudjon jönni otthonról. Borzasztó teher, ha egy szülő helyett kell neked szülőnek lenned, ő meg passzolja a felelősséget - de te ne hagyd belevonni magad az ő világuk logikájába.
2021. okt. 17. 15:24
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor védett volna meg igazán titeket ha elvált volna tőle és egy ilyen lenyomás után kihívta volna a rendőröket.
2021. okt. 17. 15:34
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád retteg apukádtól van benne egy áldozatokra jellemző blokk. Nem mert segítséget kérni. Nem tudom nagyszuleid élnek-e mert ugye az is kérdés ilyenkor egy bántalmazó kapcsolatban élőnek hogy ha ott is hagyja mi a garancia hogy el tud ugy menekulni veletek hogy ne találjon meg titeket és ugye a másik kérdés hogy ha nincs segítség és pénz akkor utcán ugyanugy talán még nagyobb veszélybe lettetek volna. Ilyen gondolatok egy kétségbeesett ember részéről megfordulhatnak, de ugye az már az extrémebbik kategória.
2021. okt. 17. 15:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Lépni kell mert csak rosszabb elsz ennél is.
2021. okt. 17. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!