Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermektelen, hajadon nők 50...

Gyermektelen, hajadon nők 50 fele, titeket is leértékelt az anyátok, mert nem volt és már valószínűleg nem is lesz gyereketek, se férjetek?

Figyelt kérdés

2022. febr. 9. 23:32
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
74%
Nem. Engem szeretett akkor is, mikor még 18 évesen gondolkodtam családon és akkor is, mikor 20 évesen már nem. Illetve azóta is szeret.
2022. febr. 10. 18:01
 52/56 anonim ***** válasza:
88%

Nem, nekem teljesen elfogadta. Nálam egyszerűen az az oka, hogy nem szeretem a gyerekeket, emiatt soha nem is akartam.

De amelyik szülő emiatt leértékeli a saját gyerekét, előbb nézzen tükörbe, mert sok esetben vastagon benne van a rossz családi minta.

Túlságosan magukhoz láncolták, nem tudott függetlenedni, párt találni.

Negatív szülőkép (bántalmazó, alkoholista,.. )

Rossz házasság

Stb... Lehetne még sorolni!

2022. febr. 10. 19:49
 53/56 A kérdező kommentje:
Igen, az volt, rossz hazassag, alkoholizmus, ja. Igaz.
2022. febr. 10. 19:58
 54/56 anonim ***** válasza:
87%

Nem vagyok érintett, de válaszolok ha nem gond. A személyes véleményem az hogy lehet valaki gyerekkel, családdal is boldogtalan, vagy egyedül is kiegyensúlyozott, boldog.

Nekem van a közvetlen családunkban 50hez közeli egyedülálló nő, a sógornőm. Nem értékelik le amiatt hogy egyedül van, vagy nincs családja, viszont azt látom hogy a családban a szerepe megállt egy bizonyos szinten. Nem volt csak 1-2 kapcsolata régebben, nem volt férje, de még csak komolyabb kapcsolata sem. Elvileg szeretett volna gyereket, de nem talált hozzá párt. A munkájában sem haladt előre, nem is kifejezetten élvezte, csak dolgozott ami éppen volt/van. Nem akar saját lakást, autót megelégedett azzal amivel a szülei tudták támogatni, de sosem vágyott többre. És ezek miatt érzem azt hogy kevésbé néznek fel rá vagy tartják példaértékűnek az életét, mert nem volt ami motiválja, előre vigye.

Mi ennek a teljes ellentétei voltunk/vagyunk, (3 gyerek, sok munka, célok, stb) és azt éreztem hogy amikor én jóval fiatalabb voltam akkor büszke volt ránk a családja, és sokkal érettebben kezeltek minket.

De ez csak 1 eset az ezer közül, csak azt akartam kifejezni hogy nagyon sok függ a körülményektől. Ismerek olyat aki nagyon boldogan él 50 évesen, férje van, imádja a munkáját, sikerei vannak, kiegyensúyozott boldog fiatalos stb, és elfogadta hogy neki már nem lesz saját gyereke, és megtalálta a helyét az életben. Szerintem inkabb ettől fúgg hogy lenézi-e a család vagy sem.

2022. febr. 11. 21:52
 55/56 anonim ***** válasza:
78%
Nekem sincs, szerettem volna, de nem jött össze. Későn találtam meg az igazit. És most már valószínűleg Már nem is lesz a korom miatt. Az anyám nem bánt, soha szóba sem hozta a gyerek témát...mások biztos kibeszélnek a,hátam mögött...nem érdekel. Az én utam, az én életem.
2022. ápr. 18. 18:07
 56/56 anonim ***** válasza:
78%
Az én anyám le se ....hogy nekem miért nincs gyerekem, hogy engem ez hogy érint, hogy néha majd belepusztultam a fajdalomba....mai napig nem kérdezte meg....
2023. jan. 1. 14:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!