Gyermektelen, hajadon nők 50 fele, titeket is leértékelt az anyátok, mert nem volt és már valószínűleg nem is lesz gyereketek, se férjetek?
Nem érdekel más véleménye ebben a témában (meg semmilyen, engem-minket érintőben).
Meghallgatom, de ha nem képes felfogni hogy nem lesz gyerekem és mindig ekéz miatta, akkor megszakítom a kapcsolatot.
Sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, mióta a toxikokat kiiktattam az életemből, legyen az rokon.
Hát, miután évek óta kizárólag én törődök a rákos anyámmal (jelenleg tünetmentes, de azért nincs túl jól), főzök rá, bevásárolok, megyek hozzá heti 3x, miközben a testvérem, akinek családja, gyereke van, szó szerint ÉVI 4 alkalommal van ott nála, és max. 2 hetente hívja fel... nem, nem értékel le.
És sem akartam soha gyereket csak úgy, hogy márpedig nekem gyerek kell és kész. Inkább nem akartam gyereket. Azt nem zárom ki, hogy ha a megfelelő emberrel jövök össze, lett volna egy gyerekünk, de nem találtam ilyen embert.
50 éves vagyok, egyedül élek, dolgozom, sportolok, vannak más hobbijaim is, vannak barátaim, végzek közösségi munkát, nem unatkozom, és nem bánom, hogy nem lett gyerekem. Nem lettem volna jó anyja szerintem, és olyan sok szomorú esetet látok a környezetemben, ahol vállaltak 1-2-3 gyereket, mert az úgy szokás... de inkább ne tették volna, mert elcseszték a saját életüket is, de a gyerekét meg még inkább.
2-es, de jo, hogy te felnezel az egyedulallo nokre!
Mondjuk érdekel, miért kellene rájuk felnézni...
Miért aki anya lesz, arra fel kell nézni? Aki gyerekbe menekül és attól várja a boldogságot? Ugyan olyan hiba, mintha szakmai sikerekbe, vagy pénzhajszolásba menekülne.
Így élnek sokan egy rossz házasságban, amiből nem mernek agyerek miatt kilépni, vagy elváltan, ami anyagilag is nehéz helyzetbe hozza őket, és kb 40 éves korukig a pasik sem kapkodnak értük.
Sok embernek inkább kutyát kéne tartani, vagy még azt sem.
Ne haragudj, ade azért felnézni valakire, mert független? Ez nem érdem, hanem állapot. Azért nézel fel valakire, mert valami teljesítménye van.
Te nem felnézel rá, hanem irigyled, nem ugyanaz.
Szerencsére nem. Anyukám normális.
Viszont másoktól, ismerősöktől, idegenektől is kapok negatív megjegyzéseket, lesajnálásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!