Sírnom kell a szotyi hangjától, mit tegyek?
26/N vagyok.
Gyakran látogatok haza a szüleimhez, mert elég jó a kapcsolatom velük.
Nos anyukám szotyizik. EGÉSZ NAP.
Van, hogy 4-5 órát egyhuzamban. És én ezt nem bírom.a hangjától kikészülök. Tudja, hogy zavar, és megmondta nekem, hogy ha más csinálná őt is zavarná.
Egyszerűen nem tudok egy légtérben lenni ilyenkor, és a szobámban gubbasztok.
Anno mikor kollégista voltam az egyik csaj szintén szotyizott a konyhában és addig nem mentem ki a szobából amíg csinálta. Mit tehetnék, hogy ne zavarjon? Rendesen idegileg kikészít a hang, a ropogás, a sóhaj mellé, minden. Az egész jelenség.
Anyukámat meg zavarja, hogy nem jövök elő a szobámból 3-4 órán át.

31-esnek:
Akkor az sokkal rosszabb, mert az ivás sokkal gyakoribb, mint az almaevés. Nem tudsz kimenni mindig.
Én azt hittem eleinte, hogy azért vagyok rosszul a kolleganőm almaevésétől, mert nem kedvelem őt. Engem nagyon meglepett, amikor ilyen érzéseim lettek. De azóta már mások almaevésétől is rosszul vagyok.

Mizofónia? Amugy mindennek nevet adnak már? Én szimplán csak ugy értelmeztem, hogy vagy valamitől gyerekkorában megijedt, miközben valaki szotyizott, és összekapcsolta a kettőt tudat alatt, akkor ez a mizofónia? Mivel kondicionált jelenség, gyerekkori ijedtség valamitől és ezt a szotyizáshoz kapcsolta tudat alatt, mert akkor szotyiztak is. Kérdezd meg anyukádat, hogy mitől ijedtél meg gyerekkorodban.
Vagy szimplán kifinomult a füle, és bizonyos hangfrequenciákra érzékenyebben reagál.

"Autistáknál van ilyen, hogy bizonyos hangok extrém módon zavarják őket. Lehet, hogy a mizofóniások voltaképpen autisták?"
Az autizmus egy spektrumzavar, nem minden autistának ugyanolyan tünetei vannak. Vannak köztük, akik tényleg érzékenyek a hangokra, de olyanok is, akik nem. Szóval nem minden mizofóniás autista, és nem minden autista mizofóniás. Csak a két halmaznak van egy közös metszete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!