Sírnom kell a szotyi hangjától, mit tegyek?
26/N vagyok.
Gyakran látogatok haza a szüleimhez, mert elég jó a kapcsolatom velük.
Nos anyukám szotyizik. EGÉSZ NAP.
Van, hogy 4-5 órát egyhuzamban. És én ezt nem bírom.a hangjától kikészülök. Tudja, hogy zavar, és megmondta nekem, hogy ha más csinálná őt is zavarná.
Egyszerűen nem tudok egy légtérben lenni ilyenkor, és a szobámban gubbasztok.
Anno mikor kollégista voltam az egyik csaj szintén szotyizott a konyhában és addig nem mentem ki a szobából amíg csinálta. Mit tehetnék, hogy ne zavarjon? Rendesen idegileg kikészít a hang, a ropogás, a sóhaj mellé, minden. Az egész jelenség.
Anyukámat meg zavarja, hogy nem jövök elő a szobámból 3-4 órán át.

Mindenkit más idegesít. Gyereksírás, kréta a táblán, köröm a táblán, vonatsín nyikorgás, kés az üvegen és így tovább. Vegyetek egy hangot, amit nem bírtok elviselni. Vagy szagot, tapintást, akármit. Nekem például a fal érintése ujjal. Leírtam, és kirázott tőle a hideg, undorodom tőle. Szóval biztos van nektek is valami, ami egész egyszerűen NEM kategóriás. Ilyen szemmel nézzétek a kérdést.
Nem kell bolondnak beállítani valakit, csak mert nem bír elviselni egy hangot. Higgyétek el, nektek is van rengeteg olyan, csak nem kell vele találkoznotok a mindennapi életben, így könnyű szemet hunyni felette.
Szóval kérdező, én személy szerint kötnék valami kompromisszumot anyukával, mert ez így csak neki jó. Amúgy ennyi szotyi megevése nagyon káros az egészségre.
Én is mizofóniás vagyok. Orvosilag elismert és (még) nincs rá semmilyen gyógymód, az eredetét se lehet tudni.
Idegesít például amikor a húgom felhangosítva pötyög sokat messengeren. Megkértem, hogy itthon vegye le a hangját, mert engem zavar, neki meg úgyis mindegy, szóval sikerült egyességre jutni. A csámcsogás is kikészít, de szerencsére nincs ilyen személy a környezetemben. Viszont apukám szokta "szívni" a fogát (ő így mondja), ami szintén nagyon zavar, de azt nekem kell elviselnem napi párszor, mivel neki ez a szokása és nyilván nem kérhetem meg, hogy hagyja abba örökre, nem is tudatos ez nála.
Tudom milyen érzés, mert olykor engem is szétvet az ideg, de sajnos nem lehet mit tenni... Egyébként ez komoly probléma is lehet, ugyanis a kutatások szerint ön...lkos gondolatokhoz is vezethet. Aki nem szenved ettől, az nyilván nem tudja milyen.

Az én húgom is képes rá, hogy pl. előttem ne egyen almát. Ennyi, ez nem olyan szörnyen óriási kérés szerintem. Ahogy a szotyis se lenne az.
Amúgy nekem olyankor rosszabb, amikor stresszes vagy fáradt vagyok, akkor még 100x jobban idegesít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!