Ezzel a helyzettel mit lehet csinálni?
Figyelt kérdés
Megszakítottam apámmal a kapcsolatot közel 5 éve, de félévente megjelenik valami idiótasággal, általában valami fenyegetéssel, hogy feljelent. Le van tiltva mindenhol, de megtalálja a módját. Vagy rokonnal üzen, vagy e-mailt ír, valahogy mindig megtalál. Ezzel mit lehet kezdeni, hogy végre békén hagyjon? Nyilván ilyennel a rendőrség se csinál semmit, mert zaklatásnak ez gondolom kevés, hiába írtam le neki százszor, hogy ne keressen.2022. febr. 4. 07:43
21/25 A kérdező kommentje:
Magyarorszagon el, de Ausztriaban dolgozik. Nagyon sok fele variaciot olvastam es hallottam ezzel kapcsolatban, szoval nem tudom, hogy jogosan vette-e fel vagy sem.
2022. febr. 4. 15:19
22/25 anonim válasza:
21: Itt van leírva pár dolog:
"Alapvetően a családi pótlék alanyi jogon jár a jövedelemtől függetlenül, amennyiben a család életvitelének a központja Ausztriában található és a gyermek a szülővel közös háztartásban él."
Gondolom, 18 éves korodig anyukád itt kapott utánad csp-t.... Két helyen meg nem jár!
23/25 A kérdező kommentje:
Igen, o itthon kapta, apammal pedig soha nem eltem egyutt.
2022. febr. 4. 17:26
24/25 anonim válasza:
23: tehát akkor ha felvette, akkor azt törvénysértő módon tette!
25/25 anonim válasza:
Azért ennyire ne legyél már naiv... Valószínűleg pénz kell neki, megy a kisebb ellenállás felé. Ha a te ostobaságodban lát fantáziát, akkor próbálkozik ott. Nyilván okkal nem ment perre, mert nincs semmi jogalapja a követelőzésének. Az ügyvédek nem csinálnak segget a szájukból egy sértődős barom miatt és nem teszik kockára a kamara engedélyüket hamis levelekkel (legalábbis nem ekkora összegeknél). Ha igazi ügyvéd, úgy a szárazpecséten ott van a neve, elérhetősége, stbje, azzal már meg tudnád keresni, hogy mit akar, ha nem lenne egyértelmű a követelés jellege. De gyanítom csak valami kamu firkálmány. Ha meg egy igazi ügyvéd adataival él vissza, úgy azt is jelezném az ügyvédnek, legalább végre leszállna rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!