Ezzel a helyzettel mit lehet csinálni?
Soha nem fizette normálisan a gyerektartást, 14 éves koromig abszolút de semmit, utána majdnem 18 éves koromig 2-3 havonta kaptam tőle 20 ezret. Anyám anno nem hagyta annyiban, így a kimaradt évekre az állam előlegezte meg apám helyett a pénzt, amit amint betöltöttem a 18-at, megpróbáltak bevasalni rajta, de kamu indokkal elintézte, hogy elengedjék. Utána már senki nem ment bíróságra, se anyám se én, hogy mivel tanulok tovább fizesse a gyerektartást vagy rokontartást. Fölösleges körök lettek volna, fontosabb volt a nyugalmam, mint a havi 10 ezer forint (anno, mikor még kicsi voltam, azt hiszem 8ezret állapított meg neki a bíróság).
Volt olyan, hogy küldjek neki iskolalátogatásit minden félévemről az egyetemen és mindenféle igazolást, mert kitalálta, hogy én nem járok iskolába, mert hogyan tudnék iskola mellett dolgozni is meg albérletben fenntartani magamat egyszerre. Hozzáteszem, akkor már rég nem küldött egy forintot se, szóval nem is értem. De valószínűleg vissza akarta perelni tőlem a szerinte jogtalanul kapott összeget. Nem sikerült.
A legújabb pedig például az, hogy én írjam le egy papírra, hogy nem tartok igényt a gyerektartásra a továbbiakban sem, írjam alá, küldjem el neki, és ő ezt beviszi majd a bíróságra helyettem. Hozzáteszem 25 vagyok, felnőttem, semmi kötelessége nem lenne irányomba, mert kutya nem foglalkozik vele és nem is várja el. Nem küldtem neki semmit, mivel képes visszaélni az aláírásommal is, nem foglalkoztam a dologgal, erre fel jött az ügyvédi levél erről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!