Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit csinálnátok, ha ilyen...

Ti mit csinálnátok, ha ilyen helyzettel kerülnétek szembe?

Figyelt kérdés

Az egész 12 évvel ezelőtt történt, amikor is megismertem azt a férfit, akinek az életemet adtam volna. Mindenki mintafeleségként ismert, aki minden egyes nap meleg étellel, rendbe rakott gyönyörű lakással, csinosan, jókedwel várta haza férjét. Sosem veszekedtünk, s alig vártuk, hogy együtt lehessünk. Mindkettőnknek a munkahelye a hobbija volt.

A harmadik évben született egy kisfiunk. Mai napig életem legfontosabb része. Úgy éreztem semmi baj nem jöhet, annyira boldog voltam.

Az apuka is imádta a kicsit. Megkezdődtek a bajok. Az apuka rendszeresen kimaradozott, míg ki nem derült, hogy nem én, s nem a kicsi vagyunk neki fontosak. Megkezdődött a veszekedés, semmi sem volt jó neki, egyik napról másikra szemembe mondta, hogy már nem tekint rám nőként. Egyik nap azon kaptuk magunkat, hogy elköltözött egyik kolleganőjéhez. Nagyon rosszul viseltem. Szüleim is engem támadtak, míg ő élte világát a nőjével és annak 2 gyerekével. Pszichológushoz jártam, arra hivatkozva, hogy a kicsinek hiányzik az apukája. Felvilágosított, hogy magamat tegyem rendbe lelkileg. Teljesen igaza lett.

Az apuka teljesen eltűnt, megszakított velünk minden kapcsolatot.

5 hónappal később megismertem egy férfit. Odáig volt a fiamért és értem. Szüleim addig mesterkedtek, míg sikerült szétválasztaniuk minket mindössze 1 hónap alatt. Annyira nagy feszültséget generáltak, hogy én vetettem véget a kapcsolatnak. Nem tűrtek volna meg senkit mellettem. 1 éwel később egy téli estén beállított az apuka, mondván meggondolta magát, s mivel közös a lakás nem tehetem ki. Nem volt hova mennie, így hazaköltözött. Szüleim amint megtudták, azonnal istenítették, "mi megmondtuk, hogy visszajön", arra nem gondoltak mit éreztem én... Mire elfelejtettem volna, újra felbukkant.

Külön hálószobánk lett, továbbra is élte a világát. Örült, hogy tisztaság, rend, étel, család van körülötte. Többször megalázott a gyerek előtt. Egy idióta voltam. Újra nőzni kezdett, míg nem tudtam kezelni a helyzetet tovább, s az első szembe jövő pasinak szerelem nélkül igent mondtam. 1 hónap után elhurcolkodtunk a kicsivel és az új férfival közös jövőt, házat kezdtünk építeni.

Szüleim kitagadtak bíróság útján, mindent megmozgatva elakarták venni a gyerekemet, de mindhiába. Az apuka természetesen már aznaptól az új nővel él a lakásomban, de erőm sincs a cirkuszhoz. Most már jó neki. A nőnek nincs gyereke, dúl a szerelem náluk ezerrel. Csavaroghatnak kötelezettség nélkül. A gyerekünkről 2 havonta érdeklődik, akkor is a kicsit hívja fel, de gyorsan le is teszi. Egy nyomorultnak tartom, aki gyerektartást sem akart fizetni, szerinte 6000 Ft - ba sem kerül havonta egy 9éves gyerek. Végül megítéltek 50.000 Ft gyerektartást. Nagy érvágás volt neki! A lakásunk felét is bírósági úton kérem. Szüleim most már 1 éve nem beszélnek velem.

Aki felvilágosítja őket, hogy :"Hellobello! - ilyet a saját gyerekkel nem csinálunk, azzal azonnal összevesznek. Mindenki más kíváncsian várja a meséjeiket. Az egész rokonságban, baráti, ismerősi körben én lettem a fekete bárány, aki a családi vagyonból is most már hivatalosan is ki lett semmizve. A házukat ügyvéd segítségével haláluk után a fiam apjára hagyják. Röhej. Fiam jár hozzájuk, akkor is állandóan ellenem akarják nevelni. De legalább őt sikertelenül. Ezek után látni sem akarom őket!! Sosem fogom megérteni, hogyan lehet ilyen 2 szülő!!! A fiam apja persze röhög és adja alájuk a lovat. Hisz én hagytam el. Sokszor a halálát kívánom, hogy visszaköltözhessek az otthonunkba. Ennyire nagy harag lett bennem.

Az új pasi gyereket akar, de én még csak nem is szeretem őt. Ezer és ezer érzés kavarog bennem. A fiamért tartanom kell magam, neki már egyáltalán nem hiányzik az apja, hogy is hiányozna, nem sok jóra emlékszik vissza.

2019. nov. 12. 20:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
77%
Jesszus isten...
2019. nov. 12. 20:31
 2/22 anonim ***** válasza:
70%

Ez a sztori sántít valahol. Mindenki gonosz, mindenki bánt téged ok nélkül. Valamit csinálnod kellett, hogy a szüleid ennyire ellenszenvesek legyenek.

Nem vagy normális, hogy 1 hónap után valakivel máris házat kezdtetek el építeni.

Minek vagy együtt “az új pasival”, ha nem szereted? Tán nem azért, mert egyedül életképtelen vagy?! Remélem még jársz terápiára, már csak magad miatt is.

A “w” nem ugyanaz, mint a vv....

2019. nov. 12. 20:37
 3/22 anonim ***** válasza:
66%
Szélsőséges érzelmi reakciók esetén az ember szélsőséges helyzetekkel találja szemben magát. Láthatóan képtelen vagy nyugodt és tárgyilagos helyzetet teremteni, most éppen egy jóravaló férfi életét akarod megkeseríteni, miközben semmiféle önkritikát nem érzel.
2019. nov. 12. 20:47
 4/22 Savlekotő ***** válasza:
75%
Persze a szülők elnézik h a vejük beköltözteti a szeretőt a neje gyereke mellé,és a vér szerinti lányt tagadják ki vagy kamu v csináltál vmit.
2019. nov. 12. 20:54
 5/22 anonim ***** válasza:
71%
Igen gyenge ez a novella! Olyan szinten nem olvastatja magát, hogy még végigolvasni sincs türelmem! De ha írni van kedved, ne a gyakorikérdéseket terheld vele, hanem irodalmi magazinokat!
2019. nov. 12. 21:07
 6/22 A kérdező kommentje:

De már pedig ez így történt! Senkinek nem kívánom, hogy ilyen vagy ehhez hasonlót éljen át! Az én szüleim sosem álltak mellettem és sosem támogatták a döntéseimet. Ahol tudtak és a mai napig ahol tudnak keresztbe akarnak tenni! A család java részével nem beszélnek már! A házukat is, ahogy írtam haláluk után elherdálják.

Borzalmas érzés, mikor tudod, hogy a családodra nem számíthatsz! Rosszabb, mintha meghaltak volna!

2019. nov. 12. 21:17
 7/22 anonim ***** válasza:
69%
Az az ingatlan, amiben most a parazita volt párod lakik, kinek a nevén van?
2019. nov. 12. 21:17
 8/22 anonim ***** válasza:
78%
Másik, hogy a szüleid az örökségből csak okkal tagadhatnak ki. És ha nincs reális ok, tudtommal megtámadhatod a döntésüket. Keress egy jogtanácsost. Van ingyenes is és mondd el a panaszod a szüleiddel és volt pároddal kapcsolatban is. Állj a sarkadra, ne hagyd magad kisemmizni.
2019. nov. 12. 21:21
 9/22 anonim ***** válasza:
96%

Úgy gondolom, hogy most van az a pont ahol az összes lehetséges szarság megtörtént veled és amikor újra a sarkadra kell álnod és küzdeni a saját életedért.

Megszívod magad, szakítasz a pároddal, megfogod a gyereket és olyan messzire költözöl a szülőktől is amennyire tudsz. Van benned már elég sérelem ahhoz, hogy adjon neked ennyi erőt. Itt az ideje, hogy végre rendbetedd az életed és ezt senki más nem fogja megtenni helyetted.

2019. nov. 12. 21:26
 10/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, én is ezt látom a legjobbnak. Képtelen vagyok egy olyan ember idejét rabolni, akit nem tudok úgy viszont szeretni, ahogy ő engem és a fiamat. Új életet kezdünk. Megállok a lábamon és felnevelem a fiamat!

Mindenkinek köszönöm a kommentet, még annak is, aki nem olvasta végig.

2019. nov. 12. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!