Ezzel a helyzettel mit lehet csinálni?
Azokon az ügyvédi felszólításokon ott van az ügyvéd aláírása, címe és szárazbélyegzője? Hívd fel az irodát és kérdezd meg, hogy ez most mi és miért van.
Amúgy a gyt miatt nem is veled kellene pereskednie, hiszen azt nem te kapod.
Szerintem a válaszoló még akkor nem olvasta el, hogy milyen leveleket kaptam, csak példának hozta fel, hogy egy fizmeghagyásos levelet nem éri meg figyelmen kívül hagyni.
Előtte elméletileg felhívta az iskolámat is, csak ott azt mondták, hogy nem adnak ki semmiféle információt a diákokról. Gondolhatjátok hogy néztek rám, amikor visszamenőlegesen minden félévről igazolást kértem...
Rajta volt a pecsétje és aláírása, nem gondolnám, hogy hamisítvány lett volna, bár apámból minden kitelik. Kislány koromban adócsalásért is körözték. Akkor én őt fel is hívtam, hogy most ez komoly-e. Elmeséltem neki nagyon röviden a történetet, és hogy persze természetesen elküldök minden papírt, mert muszáj és ha már ügyvéddel beszélek, megragadhatnám-e az alkalmat arra, hogy megkérdezzem, hogy hogyan lehetne kedves apukát leállítani. Éreztem a hangján, hogy ő is teljesen értelmetlennek tartja az egészet, de nyilván neki fizetnek, ő meg elvégzi a szolgáltatást.
"természetesen elküldök minden papírt, mert muszáj"
Már miért lenne muszáj?
Lehet tudni, hogy mit akar pontosan tőled? Biztos, hogy nem fizet valamit utánad, amiről nem tudsz?
"A legújabb pedig például az, hogy én írjam le egy papírra, hogy nem tartok igényt a gyerektartásra a továbbiakban sem, írjam alá, küldjem el neki, és ő ezt beviszi majd a bíróságra helyettem."
Csak mert itt valami nagyon nem stimmel.
"18 éves koromig 2-3 havonta kaptam tőle 20 ezret"
Ez is furcsa, TE kaptál? Az nem gyt. A gyt-t az veleélő szülő kapja, nem a gyerek. Jól is nézne ki, a 6 éves Pistike egy nap alatt elfagyizná a gázszámlára valót.
Az volt benne a papírban, hogy ha nem küldöm el az igazolásokat, akkor perre viszi a dolgot.
Nekem az a gyanús, hogy lehet felvette utánam az osztrák családi pótlékot. Mert anno nagyon dugdosta az orrom alá, hogy ide vigyem, oda vigyem, ezzel a hivatallal igazoltassam, amazzal írassam alá, meg ilyenek. De itt senki nem foglalkozott vele, így visszaküldtem neki üresen. Nem tudom, hogy mennyire lehetett ezt neki legálisan megtennie, de lehet, hogy el kell számolnia az osztrákok felé. Ezért nem is akartam, hogy lássa az aláírásomat, mert simán aláhamisít bármit.
"ha nem küldöm el az igazolásokat, akkor perre viszi a dolgot"
Hát, rajta. Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!