Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezzel a helyzettel mit lehet...

Ezzel a helyzettel mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Megszakítottam apámmal a kapcsolatot közel 5 éve, de félévente megjelenik valami idiótasággal, általában valami fenyegetéssel, hogy feljelent. Le van tiltva mindenhol, de megtalálja a módját. Vagy rokonnal üzen, vagy e-mailt ír, valahogy mindig megtalál. Ezzel mit lehet kezdeni, hogy végre békén hagyjon? Nyilván ilyennel a rendőrség se csinál semmit, mert zaklatásnak ez gondolom kevés, hiába írtam le neki százszor, hogy ne keressen.
2022. febr. 4. 07:43
1 2 3
 11/25 kovpet ***** válasza:
100%

Azokon az ügyvédi felszólításokon ott van az ügyvéd aláírása, címe és szárazbélyegzője? Hívd fel az irodát és kérdezd meg, hogy ez most mi és miért van.

Amúgy a gyt miatt nem is veled kellene pereskednie, hiszen azt nem te kapod.

2022. febr. 4. 09:41
 12/25 A kérdező kommentje:

Szerintem a válaszoló még akkor nem olvasta el, hogy milyen leveleket kaptam, csak példának hozta fel, hogy egy fizmeghagyásos levelet nem éri meg figyelmen kívül hagyni.

Előtte elméletileg felhívta az iskolámat is, csak ott azt mondták, hogy nem adnak ki semmiféle információt a diákokról. Gondolhatjátok hogy néztek rám, amikor visszamenőlegesen minden félévről igazolást kértem...

Rajta volt a pecsétje és aláírása, nem gondolnám, hogy hamisítvány lett volna, bár apámból minden kitelik. Kislány koromban adócsalásért is körözték. Akkor én őt fel is hívtam, hogy most ez komoly-e. Elmeséltem neki nagyon röviden a történetet, és hogy persze természetesen elküldök minden papírt, mert muszáj és ha már ügyvéddel beszélek, megragadhatnám-e az alkalmat arra, hogy megkérdezzem, hogy hogyan lehetne kedves apukát leállítani. Éreztem a hangján, hogy ő is teljesen értelmetlennek tartja az egészet, de nyilván neki fizetnek, ő meg elvégzi a szolgáltatást.

2022. febr. 4. 09:49
 13/25 kovpet ***** válasza:
100%

"természetesen elküldök minden papírt, mert muszáj"

Már miért lenne muszáj?

Lehet tudni, hogy mit akar pontosan tőled? Biztos, hogy nem fizet valamit utánad, amiről nem tudsz?

"A legújabb pedig például az, hogy én írjam le egy papírra, hogy nem tartok igényt a gyerektartásra a továbbiakban sem, írjam alá, küldjem el neki, és ő ezt beviszi majd a bíróságra helyettem."

Csak mert itt valami nagyon nem stimmel.

2022. febr. 4. 09:55
 14/25 kovpet ***** válasza:
66%

"18 éves koromig 2-3 havonta kaptam tőle 20 ezret"

Ez is furcsa, TE kaptál? Az nem gyt. A gyt-t az veleélő szülő kapja, nem a gyerek. Jól is nézne ki, a 6 éves Pistike egy nap alatt elfagyizná a gázszámlára valót.

2022. febr. 4. 09:58
 15/25 A kérdező kommentje:

Az volt benne a papírban, hogy ha nem küldöm el az igazolásokat, akkor perre viszi a dolgot.

Nekem az a gyanús, hogy lehet felvette utánam az osztrák családi pótlékot. Mert anno nagyon dugdosta az orrom alá, hogy ide vigyem, oda vigyem, ezzel a hivatallal igazoltassam, amazzal írassam alá, meg ilyenek. De itt senki nem foglalkozott vele, így visszaküldtem neki üresen. Nem tudom, hogy mennyire lehetett ezt neki legálisan megtennie, de lehet, hogy el kell számolnia az osztrákok felé. Ezért nem is akartam, hogy lássa az aláírásomat, mert simán aláhamisít bármit.

2022. febr. 4. 10:00
 16/25 A kérdező kommentje:
Igen, én kaptam. Megegyeztek így anyámmal, hogy az én bankszámlámra utalja, valamikor beleírta a közleménybe, hogy gyerektartás.
2022. febr. 4. 10:01
 17/25 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
"Nekem az a gyanús, hogy lehet felvette utánam az osztrák családi pótlékot" Ha felvette, arra jogosultságát neki akkor kellett igazolnia. Ha utólag kell elszámolnia, akkor pereljen. Ott majd kiderül, hogy nem fizetett utánad semmit, és nem is volt eleve sem jogosult. Bukja a pert is, meg a pénzt is.
2022. febr. 4. 10:16
 18/25 kovpet ***** válasza:
100%

"ha nem küldöm el az igazolásokat, akkor perre viszi a dolgot"

Hát, rajta. Sok szerencsét.

2022. febr. 4. 10:38
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
apad egy bunozo, en minden levelet, emailt es megkeresest figyelmen kivul hagynek tole. nem tunik ugy hogy barmilyen valos indokkal perelhetne teged
2022. febr. 4. 10:44
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán felvehette volna az osztrák csp-t, ha te NEM ott éltél Ausztriában...????
2022. febr. 4. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!