Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek a férfiak /apák?

Miért ilyenek a férfiak /apák?

Figyelt kérdés

Van egy csodálatos 2 hónapos kisfiúnk.

Terveztük, akartuk mind ketten.

Én teljesen bele vagyok szerelmesedve, mindig mellette akarok lenni, folyton kapcsolatban vagyok vele. Puszilgatom, szeretgetem egyszerűen nem birok betelni vele. Nekem teljesen megváltozott az életem és ezt elfogadtam.

Rendben! Értem én az én érzéseim anyai ösztönök, a hormonok.

De a férjem valahogy úgy van a picivel hogy van és kész.

Tudni kell róla, hogy nehezen fejezi ki az érzéseit, de ez nem csak erről szól. Ő ugyan úgy éli azt az életét mint gyerek előtt.

Félreértés ne essék nem jár el, ő nem is az a fajta csak, itthon mindig talál magának valami elfoglaltságot kint a kertben, udvaron minthogy velünk legyen. Képes egésznap kint lenni hétvégén minthogy esetleg a babával legyen picit. Az a kifogás, hogy helyette nem csinálja meg senki, és hogy fontos dolgokat csinál, mint pl összepakolja a kupis garázsát. A másik mindig haza jár a szüleihez és ott van 1-2 órát már a szülei mondják hogy menj haza a fiadhoz.. Félreértés ne essék, mielőtt gonosznak lennék elitélve, nem az a bajom hogy

haza jár, hanem az hogy 7napbol 7 et haza jár. Nem lakunk messze egymástól egy faluban élünk és ráadásul ő egyhelyen dolgozik az édesapajával és egy autoval mennek így mindennap otthon van munkautan is eltölt velük egy órát. Neha mar ugy kell felhívnom hogy te nem akarsz véletlenül haza jönni a családodhoz?

A probléma az , hogy nem is látom rajta a babázás vágyát. Én mellette babázom az ágyban beszélek hozzá, éneklek,gagyogok foglalkozom vele, ő meg mellettem vígan nyomkodja a telefont.

Idáig egyszer sem fürdette meg. Nem is akarja...

Ha sír megvárja amíg én oda megyek hozzá.

Tegnap tünt fel, elaludt a pici a babakocsiba, és s ő ott térült fordult és rá sem nézett egyszer sem.

Én nem bírnám ki hogy ne nézzek rá...

Egyedül akkor vigyáz rá amikor én este közlöm vele hogy most már én is elszeretnék menni fürödni es már múltkor megjegyezte hogy milyen sokaig fürödtem...

De hát amikor a picivel is van akkor is leteszi maga mellé oda adja neki a cumit, elkapálózik ő meg nezi a tv-t vagy a telefont nyomkodja... Ha nem bír vele akkor felveszi...

Nagyon rossz látnom, elszomorit hogy ennyire érdektelen a sajat gyereke iránt. :(

Már beszéltem vele erről hogy miért nem szán ránk több időt, azt mondja az ő apja is ilyen volt amikor ők kicsik voltak. De hát nem ezt a rossz példát kellene követnie.

Először azt hittem hogy csak új neki a dolog, bele kell jönnie, biztos fél megfogni olyan pici.. De most már két hónap elteltével szerintem más a dolog. De nem ertem miért...

2022. jan. 31. 08:37
 71/124 anonim ***** válasza:
6%
nő vagyok, de nem értem a hisztit. Kb eszik, alszik, amikor ébren van, anyu imádja éppen... szegény apuka nem csoda, ha teljesen feleslegesnek érzi magát, mert a gyerekhez hozzá sem fér, a felesége meg őt kb semmibe veszi.
2022. jan. 31. 12:34
 72/124 anonim ***** válasza:
94%
71: hozzáférne, csak ő inkább a tévét bambulja meg a telefonját basztatja helyette. Ja, meg anyukájánál üldögél munka után. Szegény apuka.
2022. jan. 31. 12:36
 73/124 anonim ***** válasza:
91%

"a pasik miért nem aggódnak Facebook csoportokban hogy jaj túl nagy lett a sörhasam, a Gizike nem fog kívánni?"

És az aputest van elterjedve, nem az anyutest, mintha az apát fizikailag érintené a terhesség vagy a szülés.

2022. jan. 31. 12:37
 74/124 anonim ***** válasza:
97%
71 mégis ki írta hogy hozzá se fér? Persze hogy anyuka csinálja ezeket akiket felsoroltál, mert az apuka állandóan máshol héderel.
2022. jan. 31. 12:40
 75/124 anonim ***** válasza:
93%
71. Eszik alszik…lol :D ugye nincs gyereked? Apuka tud vele játszani, mondókázni, énekelni, ringatni, hordozni, fürdetni, pelenkázni, lereszelni a körmeit, sétálni. Nagy herének kell lenni, hogy ezek ne jussanak valaki eszébe. De nyilván a nő a szar alak mert szülés után 8 héttel nem elégíti ki a férje ura minden kívánságát, mikor a háztartás, meg a gyerek gondozása rá marad.
2022. jan. 31. 12:42
 76/124 anonim ***** válasza:
12%

75, de van, 25 éves. A kérdezőé két hónapos. Vagy eszik, vagy alszik, vagy anyu imádja éppen. Az ilyen szerelmes vagyok a gyerekembe anyuknak semmi nem jó, ha apu rendezné, akkor kivenné a kezéből.

Nem nézett rá a babakocsiban alvó gyerekre... talán mert nem tud mit kezdeni az alvó gyerekkel?

2022. jan. 31. 12:43
 77/124 anonim ***** válasza:
13%
74: Én teljesen bele vagyok szerelmesedve, mindig mellette akarok lenni, folyton kapcsolatban vagyok vele. Szerinted az ilyen mit csinál, ha bárki a gyereke közelébe megy? Tedd le, nem jó, majd én, üntyürüpüntyürü,
2022. jan. 31. 12:44
 78/124 anonim ***** válasza:
98%

Nagyon sok érdekes, értelmes és furcsa hozzászólás alakult itt ki.

Férfi ként és Apa ként (3,5 éves kislány)és külön élő szülőként mondom amit mondok.

Nekem több kérdésem is lenne, lehet, hogy elkerülte a figyelmem, de nincs megadva sem az anyuka sem az apuka kora, ami szintén érdekes lehet bizonyos dolgok megítélésben.

Hogy első házasok vagy már volt komolyabb kapcsolatuk, esetleg abból nincs-e a férfinek egy gyermeke.

Az, hogy az egy településen lakó szüleihez járkál munka és egyéb dolgok miatt szerintem is kicsit sok, persze megtiltani sem lehet, de talán ép ésszel fel kellene fogni, hogy most már nagyon más a szituáció. Nincs megemlítve az sem, hogy a férfi szülei részt vesznek, vállalnak-e az anyuka segítésében, esetleg az anyuka szülei segítenek / testvére ha van. Ha 2 hónapos a csecsemő, az még a sok bába között ilyenkor bőven elveszhetne.

Természetes, hogy mielőtt a családtervezés megindul történnek egyeztessétek, de akkor még egy dologgal nem számol senki, a véletlenekkel. És egy csecsemővel a családba az is bekerül. Ott azonnal kell reagálni, borul a napi rutin, talpalni kell, és sürögni forogni amikor sírás van találd ki mi az. Egy idő után, mivel az anyja van az idő 99,99% a gyermek mellett tudja már, hogy ez a sírás milyen. A férfi csak akkor tudja meg ha a nő lekommunikálja. Másképp nem megy, olyan ez mint a megfigyelés, vagy megosztod az infót, vagy tapasztald meg magad. A gyermekvállalás és nevelés elméletben és néha gyakorlatban 2 ember közös "kooperációja".

Mindenki tudni fogja mi a dolga, egy dolgot sosem szabad elfelejteni, hagyni csinálni a másikat. Főleg ha első gyerek, ilyenkor az nagyszülők részvétele a fontos, ők adnak tanácsot, tippek trükkök stb.

Olvastam, hogy csapatba, csoportba tömörülés, sajnos azt a világot éljük, a kommunikációs csatornák lehetőséget adnak arra, hogy minden sületlenséget össze írogassanak mindenhol a felelős gondolkodó szülő meg elolvassa, mert nem tudja mi mikor következik és hogy. Ma már egyszerűbb egy csoportba beírni egy dolgot, mint kikeresni, mert a telefon ott van megkérdezem... Mondok egy egyszerű példát hasfájás, két féle gyerek van akiknek volt és akinek lesz. Ha a csillagokat hozod le és darálod be és adod neki akkor se fog változni, túl kell élni, nem egyszerű, nem könnyű ideg próbáló. ( halkan jegyzem meg, valóban a gyermekszületés első 1 éve vízválasztó lesz BÁRMILYEN párkapcsolatban, ilyen vagy olyan okok miatt).

A nőnek 9 hónapja van és mivel az a parányi élet benne fejlődik neki más a kapcsolata a gyerekkel, én is beszéltem már a nagy "pocakhoz" hogy szokja a hangot stb. de ettől még nem venném ezt betegesnek. A férfi a nőnek szülés után az egyik legnagyobb segítsége! Ott van kéznél van és csinálja. Pontosan azért mert ezt vállalta, mos, főz, takarít, füvet nyír, boltba megy, raklap számra veszi az alkoholmentes sört stb. Mert ebben tudja kivenni a részét. Nyilván ha ideje, kedve és az anyuka is engedi akkor foglalkozik a gyerekkel. Én sokszor megkaptam, hogy miért fekszek a gyerek mellé a földre és miért játszok vele, mert így sosem fog egyedül ellenni. Van egy lényeges dolog, amit a mai napig a fejemhez vág az anyuka, az pedig az amit egy összeszólalkozás alkalmával vágtam a fejéhez "könnyű neked, csak otthon kell lenned a gyerekkel..." persze megint felfogás és egyéb kérdése, hogy ez kinek hogyan és miként üt be, mit vesz ki belőle a maga felfogásával.

Én szerettem volna foglalkozni a kislányommal, de mikor kezembe vettem ne ringassam mert neki kínlódni kell majd az elaltatással, ne feküdjek mellé játszani mert nem lesz el egyedül, ne így csináljam, ne úgy csináljam, miért nem csinálom, miért nem hoztam, miért nem siettem, miért megyek már megint ide vagy oda....

Szóval ember függő, és helyzet függő. Minden helyzet más és más, megosztjuk egymással de ez nem egy recept, hogy 1/2 kg liszt, 30 gr élesztő, egy csipet só, mert nem fog működni. Mindenhez kell egy kis extra hozzávaló.

Valóban vannak férfiak akik ilyenek megint mások mások, ahogy a nő és nő között is van különbség.

Tudni kell megbeszélni, kommunikálni egymással nem csoportokban eszmecserélés után mert ez a Pirinek, a Zsaninak, meg a Magdinak bejött nekem is be fog....nem fog.. KOMMUNIKÁCIÓ

Egyébként meg valamiért tőle szeretett volna gyereket a kérdező....Valamit csak látott benne...

2022. jan. 31. 12:46
 79/124 anonim ***** válasza:
90%

76-os ugyan mire alapozod ezt, hogy kivenné a kezéből? Feltételezés amit írsz.

Jaj szegény apuka, biztos azért megy el máshova minden nap munka után, mert anyuka a lelkébe gázolt azzal, hogy folyton csesztette hogy nem jól tartja a babát. És ezt már nem képes elviselni nagyon faj neki, inkább magaba fordul meg az udvaron lézeng ha nagy ritkán otthon van. Brühühü.

2022. jan. 31. 12:51
 80/124 anonim ***** válasza:
98%
76. Akkor elfelejtetted már milyen egy 2 hónapos. Nem csak eszik-alszik. És az ilyen hozzászólások miatt hiszi azt sok férfi, hogy a nők vakarják a valagukat otthon. Én is így állok a gyerekemhez mégis a férjem megtudja csinálni a felsoroltakat. Az hogy egy anya szereti a gyerekét nem azt jelenti, hogy ki sem adja a kezéből. Általában ahol ez van apuka olyan sutyerák, hogy tényleg nem lehet rábízni a gyereket.
2022. jan. 31. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!