Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek a férfiak /apák?

Miért ilyenek a férfiak /apák?

Figyelt kérdés

Van egy csodálatos 2 hónapos kisfiúnk.

Terveztük, akartuk mind ketten.

Én teljesen bele vagyok szerelmesedve, mindig mellette akarok lenni, folyton kapcsolatban vagyok vele. Puszilgatom, szeretgetem egyszerűen nem birok betelni vele. Nekem teljesen megváltozott az életem és ezt elfogadtam.

Rendben! Értem én az én érzéseim anyai ösztönök, a hormonok.

De a férjem valahogy úgy van a picivel hogy van és kész.

Tudni kell róla, hogy nehezen fejezi ki az érzéseit, de ez nem csak erről szól. Ő ugyan úgy éli azt az életét mint gyerek előtt.

Félreértés ne essék nem jár el, ő nem is az a fajta csak, itthon mindig talál magának valami elfoglaltságot kint a kertben, udvaron minthogy velünk legyen. Képes egésznap kint lenni hétvégén minthogy esetleg a babával legyen picit. Az a kifogás, hogy helyette nem csinálja meg senki, és hogy fontos dolgokat csinál, mint pl összepakolja a kupis garázsát. A másik mindig haza jár a szüleihez és ott van 1-2 órát már a szülei mondják hogy menj haza a fiadhoz.. Félreértés ne essék, mielőtt gonosznak lennék elitélve, nem az a bajom hogy

haza jár, hanem az hogy 7napbol 7 et haza jár. Nem lakunk messze egymástól egy faluban élünk és ráadásul ő egyhelyen dolgozik az édesapajával és egy autoval mennek így mindennap otthon van munkautan is eltölt velük egy órát. Neha mar ugy kell felhívnom hogy te nem akarsz véletlenül haza jönni a családodhoz?

A probléma az , hogy nem is látom rajta a babázás vágyát. Én mellette babázom az ágyban beszélek hozzá, éneklek,gagyogok foglalkozom vele, ő meg mellettem vígan nyomkodja a telefont.

Idáig egyszer sem fürdette meg. Nem is akarja...

Ha sír megvárja amíg én oda megyek hozzá.

Tegnap tünt fel, elaludt a pici a babakocsiba, és s ő ott térült fordult és rá sem nézett egyszer sem.

Én nem bírnám ki hogy ne nézzek rá...

Egyedül akkor vigyáz rá amikor én este közlöm vele hogy most már én is elszeretnék menni fürödni es már múltkor megjegyezte hogy milyen sokaig fürödtem...

De hát amikor a picivel is van akkor is leteszi maga mellé oda adja neki a cumit, elkapálózik ő meg nezi a tv-t vagy a telefont nyomkodja... Ha nem bír vele akkor felveszi...

Nagyon rossz látnom, elszomorit hogy ennyire érdektelen a sajat gyereke iránt. :(

Már beszéltem vele erről hogy miért nem szán ránk több időt, azt mondja az ő apja is ilyen volt amikor ők kicsik voltak. De hát nem ezt a rossz példát kellene követnie.

Először azt hittem hogy csak új neki a dolog, bele kell jönnie, biztos fél megfogni olyan pici.. De most már két hónap elteltével szerintem más a dolog. De nem ertem miért...

2022. jan. 31. 08:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/124 anonim ***** válasza:
74%
#41, igen, olyan is van. Sajnos.
2022. jan. 31. 10:36
 42/124 anonim ***** válasza:
86%
És a nőket sokkal jobban elítélik miatta. A férfiaknak jönnek a mentegetések. Jaj, hát nem tud vele mit kezdeni.
2022. jan. 31. 10:44
 43/124 anonim ***** válasza:
92%
40# Gondolom plusz egy órát tekergetni a fb hírfolyamot azt sem bírja a férj, vagy nem fér rá a képére, vagy nincs türelme. Addig sincs otthon, míg az anyjánál, apjánál van.
2022. jan. 31. 10:46
 44/124 anonim ***** válasza:
11%

43# "És a nőket sokkal jobban elítélik miatta. A férfiaknak jönnek a mentegetések. Jaj, hát nem tud vele mit kezdeni."

Mindez a nőktől! A kápó jelentése megvan?

Én ezeket a nőket szörnyetegeknek tartom.

2022. jan. 31. 10:51
 45/124 anonim ***** válasza:
94%

Az én férjem hálisten nem ilyen, ő az a típus volt, aki amint hazaétünk a kózházból, jött, hogy mutassam meg, hogy kell tisztába tenni, öltöztetni stb. a gyereket. Szoptatáson kívül (nyilván), mindent csinált.

Ugyanakkor a fiatok 2 hónapos... a környezetemben azt látom, hogy van az a fajta férfi, akit kicsit noszogatni kell. Vagy mert lusta, vagy csak parázik, és nem meri bevallani, vagy csak nem tudja, hogy álljon neki az egésznek. Mindegy, de kell neki egy kezdőlökés. Ami nem az, hogy "Béla b+, ne a telefonodat nyomkodd már, hanem foglalkozz a fiaddal!", hanem az, hogy "Béla, én szombat délelőtt elmegyek vásárolni/körmöshöz/fodrászhoz/kávézni a Gizivel, akármi. Légyszíves úgy szervezd a napodat, hogy akkor pár órát te vigyázol a gyerekre". Így, kijelentő módban, mert az ő gyereke is, és neki is kötelessége, nem kell elkezdeni könyörögni, meg engedélyt kérni.

Ha nem pelenkázott még, ajánld fel, hogy megmutatod, hogy kell, ne akkor kezdje el vakarni a fejét. Aztán menjél szépen. Ennyi neked is jár, ő meg kénytelen lesz foglalkozni a gyerekkel, és rájön, hogy nem atomfizika, meg amúgy egész jófejek tudnak lenni már ilyen picinek is. Ha most nem kezdi el, később se fog lószart se csinálni, mert szépen beáll arra, hogy ez nem az ő dolga. Ne hagyd.

2022. jan. 31. 10:56
 46/124 anonim ***** válasza:
89%

37. Valld be, hogy valami tápszergyártó cégnél dolgozol és ezért ekézed a szoptatást folyamatosan. Csomó ilyen témánál ideböfögöd a baromságodat. Fogd fel, hogy az a férfi aki azért jár kurvázni mert egy anya szoptat az nem kell a rossebnek se.

Kedvenc hozzászólásom az, hogy az apáknak milyen nehez. Egyem a kis szívüket. Nem lehet, hogy inkább mindenkinek nehéz? De ha az egyik kihúzza magát a másik félre hárul minden fos? Nagyon felnőtt hozzáállás.

2022. jan. 31. 10:57
 47/124 anonim ***** válasza:
13%

Kedves kérdező!

A legnagyobb szeretettel kérlek, regisztrálj be ide (csak nők regisztrálhatnak) és olvasd el a válaszok minden sorát a bemásolt kérdésnél.

Az is lehet, hogy a házasságodat fogja megmenteni:

"nagyon örülnék ha írnál a babavárásról, és az első pár évről hogyan lehet jól csinálni? Nem vagyok terhes, de már többször beszéltünk róla és szeretnék tisztában lenni dolgokkal mert sok negatív példát látok, és sok válásba torkollt kapcsolat van ismerősök körében is a szülés után. Szóval ami érdekelne, hogy miért megy annyi férfi félre a terhesség, és a csecsemőkor alatt? Hogy lehet jól csinálni a női szerepet kisbaba mellett is? Hogy lehet a férfit megtartani,hogy neki is boldog legyen ez az időszak, és ne távolodjon el a nőtől? Szóval igazából minden érdekel ezzel a témával kapcsolatban."

[link]

2022. jan. 31. 11:05
 48/124 anonim ***** válasza:
88%

48-as, hát ez remek.

Megint a nők idegeskednek, csoportokban tanulnak "titkos tanácsokat", ötleteket keresnek, aggódnak, MIT LEHET, HOGY LEHET.

Egyszer érjem meg, hogy férfiak agyalnak azon, hogy lehet menedzselni a dolgokat. Hogy facebook csoportokban kérdezgessék egymást, tanácsokat adjanak egymásnak.

Nem fognak, mert le se szarják. Tudják, hogy a nők úgyis 24/7 azon feszülnek, hogy hogy tudnák

megjavítani

jobbá tenni

intézni

megtartani

stb.

ők meg pattintanak egy sört.

2022. jan. 31. 11:18
 49/124 anonim ***** válasza:
17%

"Hogy lehet jól csinálni a női szerepet kisbaba mellett is? Hogy lehet a férfit megtartani,"

Férfinak ugyan úgy 110%ban ki kell vennie a részét ebből az iszonyatosan megpróbáltató (de azért szuper csodálatos) erőpróbából.

2-3 évre simán lemondhat a férfi az intimitásról, a szexről. Nyilván amelyik nő állandóan szoptat, nincs kedve hozzá. Ezt kötelessége megérteni.

Igaz, h nem a férfi testébe fejlődött a gyerek és nem ő van vele egész nap és annyiban tud kapcsolódni a gyerekhez amíg baba, h néha ringatja, meg a szarát eltakarítja. De ennek elégnek kell lenni, ahhoz, h meglegyen az a kötelék, amely miatt mindent csinál. Ráadásul mivel a nő szerelmes a gyerekbe és 0-24 vele van és nyilván nem olvas, nem néz sorozatot, mert azzal is a gyerektől vonná el az időt és azt TILOS, így csak a gyerekről tud beszélni. Ezért a férfinak is folyamatosan a gyerekről kell beszélni, semmi másról.

Onnantól, h megvan a gyerek, nem lehet ám pár órára valakire rábízni, 0-24, 2 órára elmenni ebédelni a párnak esetleg lefejni a tejet vagy tápszer és akkor 1-1 pohár italt is meg lehet inni, TILOS. Nincs ott az anya - bolond lesz a gyerek később, annak semmi kihatása nincs a gyerekre, h a szülők nem egy boldog pár, ezért erre nem is kell figyelni, ha jót akarnak a gyereknek, hanem csak arra, h 0-24 gyerek + mindig szoptatva legyen, mert bár semmiféle hátránya nincs kimutatva a tápszernek (sőt mivel jobban alszanak este, az anya is nyugodtabb, a pár is az, mindenki boldogabb, de az ilyesmi nem hat ki a gyerekre, ezeket nem kell figyelembe venni).

Aki nem így csinálja az tápszer ügynök, veszélyezteti a gyereket stb.

2022. jan. 31. 11:20
 50/124 anonim ***** válasza:
68%

11.18-as, pont az ilyen kérdésekre is választ ad az a csoport, amit belinkeltem.

2 gyerekes anyaként igen sok posztnál csaptam a fejemre ebben a csoportban, hogy atyaúúúúristen, már látom, hol rontjuk el mi nők és nem, nem azt várják el a nőktől, hogy cselédek, minden felett szemet hunyó, megalkuvó emberek legyenek. Pont ellenkezőleg. A "hogyan?", viszont nagyon nem mindegy.

2022. jan. 31. 11:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!