Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek a férfiak /apák?

Miért ilyenek a férfiak /apák?

Figyelt kérdés

Van egy csodálatos 2 hónapos kisfiúnk.

Terveztük, akartuk mind ketten.

Én teljesen bele vagyok szerelmesedve, mindig mellette akarok lenni, folyton kapcsolatban vagyok vele. Puszilgatom, szeretgetem egyszerűen nem birok betelni vele. Nekem teljesen megváltozott az életem és ezt elfogadtam.

Rendben! Értem én az én érzéseim anyai ösztönök, a hormonok.

De a férjem valahogy úgy van a picivel hogy van és kész.

Tudni kell róla, hogy nehezen fejezi ki az érzéseit, de ez nem csak erről szól. Ő ugyan úgy éli azt az életét mint gyerek előtt.

Félreértés ne essék nem jár el, ő nem is az a fajta csak, itthon mindig talál magának valami elfoglaltságot kint a kertben, udvaron minthogy velünk legyen. Képes egésznap kint lenni hétvégén minthogy esetleg a babával legyen picit. Az a kifogás, hogy helyette nem csinálja meg senki, és hogy fontos dolgokat csinál, mint pl összepakolja a kupis garázsát. A másik mindig haza jár a szüleihez és ott van 1-2 órát már a szülei mondják hogy menj haza a fiadhoz.. Félreértés ne essék, mielőtt gonosznak lennék elitélve, nem az a bajom hogy

haza jár, hanem az hogy 7napbol 7 et haza jár. Nem lakunk messze egymástól egy faluban élünk és ráadásul ő egyhelyen dolgozik az édesapajával és egy autoval mennek így mindennap otthon van munkautan is eltölt velük egy órát. Neha mar ugy kell felhívnom hogy te nem akarsz véletlenül haza jönni a családodhoz?

A probléma az , hogy nem is látom rajta a babázás vágyát. Én mellette babázom az ágyban beszélek hozzá, éneklek,gagyogok foglalkozom vele, ő meg mellettem vígan nyomkodja a telefont.

Idáig egyszer sem fürdette meg. Nem is akarja...

Ha sír megvárja amíg én oda megyek hozzá.

Tegnap tünt fel, elaludt a pici a babakocsiba, és s ő ott térült fordult és rá sem nézett egyszer sem.

Én nem bírnám ki hogy ne nézzek rá...

Egyedül akkor vigyáz rá amikor én este közlöm vele hogy most már én is elszeretnék menni fürödni es már múltkor megjegyezte hogy milyen sokaig fürödtem...

De hát amikor a picivel is van akkor is leteszi maga mellé oda adja neki a cumit, elkapálózik ő meg nezi a tv-t vagy a telefont nyomkodja... Ha nem bír vele akkor felveszi...

Nagyon rossz látnom, elszomorit hogy ennyire érdektelen a sajat gyereke iránt. :(

Már beszéltem vele erről hogy miért nem szán ránk több időt, azt mondja az ő apja is ilyen volt amikor ők kicsik voltak. De hát nem ezt a rossz példát kellene követnie.

Először azt hittem hogy csak új neki a dolog, bele kell jönnie, biztos fél megfogni olyan pici.. De most már két hónap elteltével szerintem más a dolog. De nem ertem miért...

2022. jan. 31. 08:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/124 anonim ***** válasza:
86%

6# amikor kettesben vannak a két hónapos gyerek ott kapálódzik a csávó mellett az meg tekeri a telefont vagy tv-zik, rá se néz ahogy jön-megy mellette, hát tényleg, sugárzik a szeretet, csak a kérdező túl erős és nem lehet kitúrni.

Két hónap alatt így megtört ez a férfi, ez a tragédiája ennek a három embernek.

2022. jan. 31. 09:03
 12/124 anonim ***** válasza:
64%
10# szerintem nem beteges. Én a macskáimba vagyok ennyire szerelmes. Szerintem ez a normális, ha gyereke születik valakinek, hogy ennyire szereti. Nekem nincs gyerekem, nem is akarok, de teljesen átérzem amikor ilyesmit olvasok/hallok kisbabás anyáktól.
2022. jan. 31. 09:06
 13/124 anonymousreview60 ***** válasza:
84%

Kérdező! Teljesen normális a viselkedésed. 2-3 hónap múlva azért a férjeddel is foglalkozz majd újból!

Addig is ezt a dolgot meg kell beszélned a gyerek apjával, hogy neki is KELL foglalkozni a gyerekkel. Kérdezd meg, hogy miért nem teszi! Fél valamitől stb. Az, hogy te otthon vagy, a férjed meg dolgozik, nem érv, mert ő is lehúz 8 órát valahol és te is. A háztartás a gyerek kb. fele-felében kell legyen.

2022. jan. 31. 09:07
 14/124 A kérdező kommentje:

2. Kommentelő, szerintem meg az a beteges hogy valakit ennyire nem érdekeljen a saját gyereke.

Bocsánatot kérek az érzéseim miatt hogy a kisfiamat ennyire szeretem, ki szeresse ha nem az anyja?

Szerintem közösen vállaltuk a férjemmel a babát, nem csak én akartam.

2022. jan. 31. 09:08
 15/124 anonim ***** válasza:
68%
Az a baj, hogy te anyaként úgy gondoltál a gyerekvállalásra, mint egy "fő eseményre", hogy most egy darabig a gyerek érdeke lesz az első, a nevelése, a tanítása, stb. A férfiak meg úgy gondolnak rá, mint egy melléksztorira, mint egy focimeccs vagy egy sörözés, ha van kedvük, csinálják, ha nem, nem. Sajnálom.
2022. jan. 31. 09:21
 16/124 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megértő válaszokat! Remélem idővel majd mássabb lesz és jobban tudja majd kezelni ezt az új helyzetet, és ahogy nől a pici jobban eltud vele lenni.
2022. jan. 31. 09:22
 17/124 A kérdező kommentje:
15.ös teljesen igazad van, leírtad a valóságot. :(
2022. jan. 31. 09:24
 18/124 anonim ***** válasza:
65%

Miért beteges? Nektek van gyereketek, vagy csak károgtok úgy, hogy fogalmatok sincs milyen érzés? A szerelmet nem úgy kell értelmezni, hogy az ember dugna a saját gyerekével, hanem ez több mint szeretet. Gyönyörködsz benne, csodálod, szeretgeted. Ha ti nem így éreztek a gyereketek iránt, akkor sajnálom őket.

Kérdező, ne haragudj de egy tahó a férjed. Nekem 4 hónapos a gyerekem, de azon kívül, hogy én etetem és altatom nem tudnám megmondani melyikünk foglalkozik többet a babával. Mondjuk mi gyerekvállalás előtt megbeszéltük ezt. De tuti összecsomagoltam volna már a gyereket és otthagytam volna az ilyen f*szt. Kérdezd meg tőle, hogy szeretné-e elveszteni a családját, mert baromi jó úton halad afelé. És nem, nem ilyenek az apák, ebbe ne ringasd magad, hogy minden férfi ilyen, szóval tűrnöd kell. Ilyenek a gyenge férfiak, de semmi képen sem nevezném apának.

2022. jan. 31. 09:27
 19/124 anonim ***** válasza:
66%

14# Ne mentegetőzz! Teljesen normális, ahogy érzel, és ahogy látod, hogy a férjeddel gáz van.

Írja valaki, hogy van olyan hapsi (bocs, apa) aki nem tud mit kezdeni a pici gyerekkel. Azt felejtjük ki ebből a férfiak körül lábujjhegyen járkálásból, hogy ezek felnőtt emberek. Akik ésszel felfogják, hogy egy újszülött ember érkezett, az én gyerekem, az én családom, a legjobbat nyújtom nekik ami tőlem telik mindent, sőt, erőm fölött. Felnőtt ésszel tudják, hogy nem normális, ha úgy érzek, és ráadásul úgy is cselekszek, mintha nem lenne itt egy új ember. Mert azt tudja mind, hogy nem ennyi telik egy apától, hogy elidegeníti saját magát a családjától. Ezt egy 8 éves gyerektől vagy egy retardált felnőttől elfogadom, egyebekben a lába között lógó szerv nem felmentés.

2022. jan. 31. 09:28
 20/124 anonim ***** válasza:
75%

"Én teljesen bele vagyok szerelmesedve, mindig mellette akarok lenni, folyton kapcsolatban vagyok vele. Puszilgatom, szeretgetem egyszerűen nem birok betelni vele." Beteges, bakker.

Rohadtul nem beteges, ez természetes, ezek a hormonok, a természet így rendezte el.

És ez nagyon jó a gyereknek, hogy az élete első fél, egy évében ilyen nagy mértékű szeretetet, törődést kap.

A tudomány már megállapította, hogy bár nem emlékszünk ezekre az évekre, de alapvető fontossággal bírnak a későbbi életünk során, kötődések, kapcsolatok kialakításában, önbizalom, nyugodtság terén.

Én pl. nem tudok elég hálás lenni a szüleimnek, elsősorban az anyámnak, hogy így bánt velem csecsemőként, biztos vagyok benne, h részben ez is okozta, h kiegyensúlyozott vagyok, nem szorongok, nincs bennem zsigeri félelem, h elveszítek valakit (pl. kapcsolatnál. ez nagyon jó a másik félnek is, nem idegeskedem annyit, nem féltékenykedem, bízom benne, stb.).

Ez beépül egy kicsi baba pszichéjébe, hogy szeretve van, feltétel nélkül. És ez baromira NEM azonos azzal, ha később, kiskamasz korában ki van nyalva a s*gge pl.

Szóval a kérdező pont úgy viselkedik, egy csecsemővel, ahogy kell. Nyilván hormonfelhő, de basszus, a gyerek apja mire számított? Ennyit sem tudott????

2022. jan. 31. 09:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!