Mit tennél ha a 23 éves lányod be akarna lépni a Fidelitasba?
Ennyi idősen ez már az ő magánügye. Hogy nektek szülőknek nincs felelősségetek, azt nem mondanám. Ha valaki fiatal felnőtt korára egy olyan csoporthoz akar csatlakozni ami kirekesztő, álságos, kifejezetten szűklátokörű és buta, akkor elgondolkoznék hogy vajon mit tanítottam/nem tanítottam neki amit kellett volna tizenéves korában.
Mit tennék? Semmit.
Mit éreznék? Bánatot.
Mit mondanék neki? Hogy a családi eseményeken nem beszélünk politikáról, ha nem tudja ezt elfogadni akkor kívül tágasabb.
Kb ugyanolyan a szitu mintha fideszes szülők traktálnák az ellenzéki gyereket.
Nyugodt hangnemben lehet értelmes beszélgetéseket folytatni, miért ne? Egy egészséges családban simán meg lehet tárgyalni az ideológiai, politikai ellentéteket, álláspontokat. Egyetértek az egyik előttem szólóval, hogy a politikát tabusítani nem szabad, nem egy ördögtől való dolog, ideális esetben nem megy át személyeskedésbe egy beszélgetés.
Az , hogy bármelyik fél erőszakosan nyomja a véleményét, "nem engeded" csatlakozni a számára szimpatikus emberekhez (23 éves, nincs szüksége az engedélyedre, nem is értem) és az ellentétek napi szintű problémákat okoznak az nem normális.
Inkább üljetek le, és beszéljétek meg hogy mindenki azt csinál és gondol amit akar, de a családi béke érdekében ne legyen otthon politizálás, ha már normális hangnemben nem megy.
Jó,ha bármelyik kötekedni kezd akkor megmondod,hogy mindenkinek meg van a családban a saját nézőpontja,tartsa tiszteletben és fejezze be.
Nem nehéz,te vagy az anyjuk attól hogy huszonévesek,főleg jogod van megkövetelni,hogy tiszteljék a házad és a szabályaid ameddig bármelyik is ott lakik.Már pedig te nem akarsz politizálni,azt írtad.
Akkor nincs politizálás.
"nem akarunk konkrétan a Fidesz ellen beszélni, mert akkor az van, hogy ellenzékiek vagyunk"
Szóval inkább nem mondod ki a véleményed, nehogy ellenzékinek, vagy valamilyennek tűnj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!