Nem tudom mit csináljak anyával?
Egyszerűen már elviselhetetlen vele az együttélés. Dolgozok, adok haza minden hónapban pénzt, még többet is, mint kéne. Sajnos anya elvált, magányos, én vagyok neki az élettársa, legjobb barátja szinte mindene. Ő nem akar szocializálódni, de mégis kell neki a társaság, és mivel én vagyok a gyereke úgy gondolja kötelességem pótolnom ezt a hiányt.
De én szeretném élni az életem, vannak barátaim, akikkel havonta egyszer, ha találkozok, és van párom, akivel csak hétvége tudunk, de anya azt is sokallja, nem akarja, hogy egyedül hagyjam. Már olyanokkal fenyeget, hogy, ha elmerek menni szombaton otthonról meg fog ölni, úgy meg fog verni, hogy egy életre lenyomorodok, botrányt fog csinálni ésatöbbi. És amilyen kiszámíthatatlan, beteg (tényleg beteg) ember ki is nézem belőle. Azt is mondta, hogy ha kell odamegy a páromék lakásához és kiveri a balhét ott is.
Már el se merek költözni itthonról, pedig már nagyon el szeretnék, de félek, hogy betartja azokat a dolgokat, amiket mond, vagy esetleg saját magában tesz kárt.
Egyszer mérgemben összepakoltam pár cuccomat és azt mondtam lelépek, erre nekem jött, aminek lettek is nyomai, a táskámban lévő dolgokat pedig széttépte.
Mit lehetne kezdeni egy ilyen szülővel? Teljesen tanácstalan vagyok.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Nem lesz egyszerű ezt meglépni, de muszáj. Mindig az van, legalábbis már csak volt bennem, hogy csak ő az anyám, ő nevelt fel, sok mindent köszönhetek neki, nem hagyhatom magára, de főleg azért gondoltam így mindezek ellenére is, mert tele beszélte a fejemet. Mindennek van határa, és nem szabad erre rámennem.
22 éves vagyok egyébként.
Pszichiátriai betegsege van anyadnak?
Ez nagyon nem normalis viselkedés...
Drukkolok neked h sikerüljön lelépned.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Ilyen érzelmi zsarolas elől jogosan menekülsz.
Figyeljetek már
Én nem értek az ilyesfajta dolgokhoz, de az ilyenkor nem lenne megoldás, hogy ha egyszer öngyilkossággal fenyegetőzik, betárcsázod a 104 et, aztán a mentő úgyis a pszichiátriára viszi, ott pedig gyógyszeres kezeléssel hátha lehetne rajta segíteni.
Már csak azért kérdezem, mert az egyik ismerősöm is öngyilkos akart lenni, aztán magára hívta a mentőt, és el is vitték.
Persze ha ez nem jó ötlet, vagy nem valósítható meg, akkor fejtse ki valaki, hogy miért nem .
Azért nem akarja, hogy elmenj/ elhagyd mert akkor nem lesz akin tud élősködni és éhen/ szomjan hal, ha szeretne akkor nem így viselkedne veled.
Mivel nem tud normálisan viselkedni ezért megérett a diliházra.
Aki önmagára és vagy másokra veszélyt jelent azt el kell különíteni a társadalom normális embereitől.
Legközelebb amikor kiakad akkor próbáld meg rögzíteni videóra, hangfelvételre még jobb ha van egy mondjuk barátnőd a közelben aki hallja/ látja az esetet és amikor már önmagára vagy rád/ rátok veszélyt jelent akkor ki kell hívni a rendőrséget ha az kint van akkor ő ki fogja ebben az esetben hívni a mentőket a mentők meg beviszik a legközelebbi pszichiátriára és ott kiderítik, hogy mi a franc baja van.
Lehet a rendőrnek mondani(lehet többször is KELL), hogy szeretnél egy (pszichiátriai)kivizsgálást mert ez már nem az első olyan helyzet amikor önmagára vagy rád veszélyt jelentett a viselkedése és komolyan kihat az életedre. Esetleg bizonyítékul szolgálhat, a barátnőd vallomása, videó/ hangfelvétel, szomszédok, alkoholos üvegek, körülmény amiben él pld: szobája, tabletták(lehet attól dili), bármi de ha már kint lesznek a mentők akkor elviszik sitty-sutty, csak legyen indokuk elvinni a dilist, ha ütött meg úgy, hogy maradt maradandó nyoma akkor azt is megmutathatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!