Miért lehetett ez?

Figyelt kérdés

Én vagyok a legkisebb a családban, harmadiknak születtem, első fiú.

2 nővérem van. Biztos hogy tervezett gyerek vagyok és úgy vélem hogy akarták hogy fiú is szülessen a családba, értitek.

Amit nem értek az az hogy ha apám annyira akart egy fiút akkor miért nem tanított meg engem barkácsolni és egyéb férfias dolgokra?

Akkor mi értelme volt ha nem is volt semmilyen közös apa-fia program?

Ha meg valamit megmutatott nekem utána azzal a lendülettel meg is csinálta az egészet, nem engedte hogy megcsináljam azt a tevékenységet.

Nem az lett volna a lényege a dolognak hogy megmutatja egyszer hogy hogyan kéne csinálni a dolgot és utána magamra hagy, hogy én is megtanulhassam?

Már felnőtt vagyok és felnézek az apámra, erős férfias kiállása van és sosem volt beszari. Csak sajnálom hogy nekem nem adta át a tudását.

Miért lehetett velem ilyen? Ez nem logikus

Az egyik nővérem amúgy apa kicsi lánya ahogy én meg anya pici fia, nem tudom hogy ezek közrejátszhatottak valamiben.

2022. jan. 24. 22:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
MIért nem kérdezel rá faterodnál hogy miért lett ez így?
2022. jan. 24. 23:02
 2/13 anonim ***** válasza:
83%

Lehet, hogy azért, mert azok a "férfias" férfiak sokszor nem annyira jók személyes emberi interakcióból, és az apád a "pici lányát" ugyan tudja csinos-cuki kirakat-kislányként ajnározni, de valódi emberi kapcsolatot nem tud kialakítani egy gyerekkel. Némely szülőnek amúgy a gyerek ugyanúgy presztízstárgy, mint a legújabb mobil/autó/stb., szóval az, hogy a szüleid akartak egy fiút is, azt is jelenti, hogy mutatóba kellett egy, nem azért, hgoy foglalkozzanak is vele.

Egyébként tulajdonképpen miért is nézel fel olyasvalakire, aki képtelen volt kapcsolatot teremteni három gyerekéből kettővel?

2022. jan. 25. 00:19
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Csak annyi, hogy nincs pedagógiai érzéke.
2022. jan. 25. 00:49
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
ha mellette voltál, amikor csinálta, akkor valamit azért tanulhattál.
2022. jan. 25. 05:51
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megpróbálom tömbösíteni a válaszomat.

Azért nézek fel apámra mert jó emberi minta példaképhez. Igen öregkorára kicsit bepapucsosodott viszont jól ért a barkácsoláshoz, a ház körüli dolgok szereléséhez (nem ez a szakmája), amikor kellett akkor számíthattunk rá, kiegyensúlyozott ember és amikor helyzet volt akkor sosem volt gyáva.

Azt mondanám hogy ő egy jó szülő bár az is igaz hogy mindig csendesebb, visszahúzódóbb személy volt így mi gyerekek nem kaptunk elég szülői útmutatást. Talán így a legpontosabb a kifejezés.

Inkább a nővérem nagyon apás, emiatt alakulhatott ki náluk.

Meg a testvéri rivalizálás miatt a nővérem irigy volt rám mert anyám velem kivételezett (ami persze teljesen normális gyerekeknél).

2022. jan. 25. 07:43
 6/13 kovpet ***** válasza:
De hát még él, nem? Akkor még nem késő.
2022. jan. 25. 09:31
 7/13 A kérdező kommentje:

6: Igen él és jó a kapcsolatunk. Csak megkérdezni nehéz tőle.

Ez nem olyan dolog, vagyis nem nálunk, amit csak úgy meglehet kérdezni.

Nem akarom hogy azt gondolja hogy hálátlan vagyok

2022. jan. 25. 09:51
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem is megkérdezni kell. Hanem, amikor megmutat valamit és utána csinálná ő, akkor mondd neki, hogy inkább hadd csináld te, mert úgy tudod csak megtanulni/begyakorolni.

Ez egyébként teljesen természetes. Még amikor számítógépen mutatnak meg valamit, akkor is szoktam kérni, hogy inkább mondják, hova kattintsak, és hadd csináljam én, különben nem tudom megjegyezni - és legközelebb megint tőle kell segítséget kérnem.

2022. jan. 25. 10:07
 9/13 anonim ***** válasza:
Mostmár ne kérd számon. Ezt nem lehet úgy tálalni, hogy ne az jöjjön le, elrontott 2-3 évtizedet, hogy szarapa. Életben vagy a barkácstudás nélkül is nem? YT vidikből, józan paraszti észből, ügyességből kb. minden elsajátítható, nagyon kevés barkácsakadály van ma már.
2022. jan. 25. 11:16
 10/13 kovpet ***** válasza:
Ha nem mered megkérdezni, akkor nem jó a kapcsolatotok.
2022. jan. 25. 11:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!