Valóban nekem kellene elviselni az ilyen szituációkat?
Hasonló helyzetben, mozaikcsaládban lévők véleménye érdekelne.
Tapasztalatom szerint aki nem volt még ilyen szituációban az nem tudja átérezni a problémát.
Férjemnek előző házasságából van egy felnőtt, önálló életet élő fia.
Én párszor találkoztam csak vele, férjem és a fiú a nagyszülőknél találkoznak rendszeresen.
Egy konyhán dolgozom ételszagban és melegben, autóval járok munkaruhában haza. Koszosan, büdösen.
Ha hazaérek szeretnék fürödni, stb.
Férjem kérésem ellenére idehívta a fiát beszélgetni, nekem roppant kellemetlen volt hogy ilyen állapotban lát. Sőt meg sem tudok tisztálkodni, hiszen wc-re megy, az meg egyben van a fürdővel.
Hiába mondtam neki hogy ilyen időpontban ne hívja ide.
Hasonló életformát élőknél is vannak ilyen problémák? Férjem azt mondja a fiú családtag, én viszont nőként idegennek érzem. Alig találkoztam vele eddig is.

Szerintem egy kicsit túlérzékeny vagy.
Ahogyan a fenti válaszoló is írt, kezeld úgy, mint egy családtagot, ne zavartasd magad, menj el nyugodtan fürdeni. Ha a fiú megbámul köntösben vagy kellemetlen a szituáció, a férjed dolga, hogy intézkedjen.
Ha nem találkozol vele, nem is fogod megismerni. Vagy ez lenne a cél?
Én is mozaik családban élek, csak nekem a szüleim váltak el. Ha anyám pasija itt van, ugyanúgy elmegyek mosdóba, sőt ha úgy jön a ki a lépés, szépen elmegyek köntösben hajat mosni, és ha találkozom vele, futólag köszönök is. Ez teljesen természetes.

Nem kell elviselni. Meg kell mondani:
"Köszönjük a látogatást, jó éjszakát, hét végén szívesen látunk. Ideje hazamenned!"

Abszolút nincs igazad, kérdező.
Először is be tudsz menni köntösben vagy akár a levetni szánt ruhádban a fürdőszobába, és viheted magaddal a felvenni szánt ruhát, vagyis felöltözve mész be és felöltözve jössz ki.
Másodszor, remélhetőleg nem nyitná rád a fiatalember az ajtót, ha fürdesz. De ha biztosra akarsz menni, zárd kulcsra az ajtót.
A fentiekből következően egy akármilyen ismerőse, haverja is ott ülhetne ilyenkor nálatok. De nem is akármilyen ismerőse ül ott, hanem az édesgyereke! Ettől válik a hozzáállásod kifejezetten bicskanyitogatóvá.
Én kerek-perec megmondanám, hogy ha zavar, hogy a gyerekem itt beszélget velem a nappaliban délután 5 órakor, akkor nem a gyerekemet fogom innen elküldeni.

Az az érzésem, hogy a "koszos a ruhám, fürdenék" mögött inkább az van, hogy "minek megy egyáltalán oda az a gyerek".
Az, hogy eddig csak párszor találkoztatok, mert inkább a nagyszülöknél futnak össze, eléggé árulkodó.

...egyébként ha a lakás a Kérdező tulajdona, és a férj csak ott lakik, és nincs benne tulajdonrésze, valójában Kérdező miért ne küldhetné el a gyereket a saját lakásából?
Mert a kérdésfeltevés alapján nekem az jött le, hogy a Kérdező saját tulajdonú lakása forog a szóban ("kérésem ellenére idehívta a fiát").
Simán elzavarnám én is, ha a saját lakásomba hívogatja oda. Még ha a férjem (feleségem) gyerekéről van is szó. A lakás az enyém, én határozom meg ki, mikor, meddig tartózkodik benne.
Napi 12 óra munka után meg nincs kedvem jópofizni, ha hazaérek, minden idegennek viszlát van.

6-ra:
Igen, az nekem is feltűnt, bizonyára nem véletlen, hogy nem otthonukban szokott találkozni a férje a fiával.
Mondjuk én ha egy mozaikcsaládba bármelyik oldalról belépnék, hamar letisztáznám, hogy mik a játékszabályok. Nekem nemhogy az nem lenne pálya, hogy nem jöhet a fiam, de az se, hogy szájhúzogatás árán jöhet csak.
Ugyanakkor - ha mindenkinek van saját lakása - én emiatt is inkább azt preferálnám, hogy ne költözzünk össze, csak töltsük együtt a szabad időnket. Még a szeretett partnerrel se könnyű együtt élni, ha 40-50 évesen, sok lelki seb után találkoznak. Nemhogy még a gyerekeken vitatkozni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!