Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valóban nekem kellene elviseln...

Valóban nekem kellene elviselni az ilyen szituációkat?

Figyelt kérdés

Hasonló helyzetben, mozaikcsaládban lévők véleménye érdekelne.

Tapasztalatom szerint aki nem volt még ilyen szituációban az nem tudja átérezni a problémát.

Férjemnek előző házasságából van egy felnőtt, önálló életet élő fia.

Én párszor találkoztam csak vele, férjem és a fiú a nagyszülőknél találkoznak rendszeresen.

Egy konyhán dolgozom ételszagban és melegben, autóval járok munkaruhában haza. Koszosan, büdösen.

Ha hazaérek szeretnék fürödni, stb.

Férjem kérésem ellenére idehívta a fiát beszélgetni, nekem roppant kellemetlen volt hogy ilyen állapotban lát. Sőt meg sem tudok tisztálkodni, hiszen wc-re megy, az meg egyben van a fürdővel.

Hiába mondtam neki hogy ilyen időpontban ne hívja ide.

Hasonló életformát élőknél is vannak ilyen problémák? Férjem azt mondja a fiú családtag, én viszont nőként idegennek érzem. Alig találkoztam vele eddig is.

2022. jan. 23. 20:04
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Megérkezel, köszönsz nekik és mondod, hogy bocsánat, megyek fürdeni. A fürdőt pedig magadra zárod arra a 10 percre, gondolom 10 percet kibír wc-zés nélkül akkor is, ha pont abban a pillanatban tör rá az inger, hogy a fürdőt magadra zárod.
2022. jan. 23. 20:09
 2/26 anonim ***** válasza:
99%

Szerintem egy kicsit túlérzékeny vagy.

Ahogyan a fenti válaszoló is írt, kezeld úgy, mint egy családtagot, ne zavartasd magad, menj el nyugodtan fürdeni. Ha a fiú megbámul köntösben vagy kellemetlen a szituáció, a férjed dolga, hogy intézkedjen.

Ha nem találkozol vele, nem is fogod megismerni. Vagy ez lenne a cél?

Én is mozaik családban élek, csak nekem a szüleim váltak el. Ha anyám pasija itt van, ugyanúgy elmegyek mosdóba, sőt ha úgy jön a ki a lépés, szépen elmegyek köntösben hajat mosni, és ha találkozom vele, futólag köszönök is. Ez teljesen természetes.

2022. jan. 23. 20:14
 3/26 anonim ***** válasza:
99%
Ezt egy kicsit túlreagàlod. Ebben mi a probléma? Gondolom úgy mentèl hozzá a fèrjedhez, hogy tudtad van egy gyereke. Hazamentèl, lezuhanyzol és kész. Addig kibirja a gyerek. Aztán tudsz velük beszèlgetni. Az én férjemnek is van gyereke, már nagykorú, a barátja is szokott jönni vele. Nem probléma, sosem volt.
2022. jan. 23. 20:17
 4/26 anonim ***** válasza:
6%

Nem kell elviselni. Meg kell mondani:

"Köszönjük a látogatást, jó éjszakát, hét végén szívesen látunk. Ideje hazamenned!"

2022. jan. 23. 20:19
 5/26 anonim ***** válasza:
93%

Abszolút nincs igazad, kérdező.

Először is be tudsz menni köntösben vagy akár a levetni szánt ruhádban a fürdőszobába, és viheted magaddal a felvenni szánt ruhát, vagyis felöltözve mész be és felöltözve jössz ki.

Másodszor, remélhetőleg nem nyitná rád a fiatalember az ajtót, ha fürdesz. De ha biztosra akarsz menni, zárd kulcsra az ajtót.

A fentiekből következően egy akármilyen ismerőse, haverja is ott ülhetne ilyenkor nálatok. De nem is akármilyen ismerőse ül ott, hanem az édesgyereke! Ettől válik a hozzáállásod kifejezetten bicskanyitogatóvá.

Én kerek-perec megmondanám, hogy ha zavar, hogy a gyerekem itt beszélget velem a nappaliban délután 5 órakor, akkor nem a gyerekemet fogom innen elküldeni.

2022. jan. 23. 20:50
 6/26 anonim ***** válasza:
95%

Az az érzésem, hogy a "koszos a ruhám, fürdenék" mögött inkább az van, hogy "minek megy egyáltalán oda az a gyerek".

Az, hogy eddig csak párszor találkoztatok, mert inkább a nagyszülöknél futnak össze, eléggé árulkodó.

2022. jan. 23. 20:55
 7/26 anonim ***** válasza:
93%
Ennyi erővel viszel be amgaddal ruhát a fürdőbe és felöltözöl.
2022. jan. 23. 21:04
 8/26 anonim ***** válasza:
24%

...egyébként ha a lakás a Kérdező tulajdona, és a férj csak ott lakik, és nincs benne tulajdonrésze, valójában Kérdező miért ne küldhetné el a gyereket a saját lakásából?

Mert a kérdésfeltevés alapján nekem az jött le, hogy a Kérdező saját tulajdonú lakása forog a szóban ("kérésem ellenére idehívta a fiát").

Simán elzavarnám én is, ha a saját lakásomba hívogatja oda. Még ha a férjem (feleségem) gyerekéről van is szó. A lakás az enyém, én határozom meg ki, mikor, meddig tartózkodik benne.

Napi 12 óra munka után meg nincs kedvem jópofizni, ha hazaérek, minden idegennek viszlát van.

2022. jan. 23. 21:32
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

6-ra:

Igen, az nekem is feltűnt, bizonyára nem véletlen, hogy nem otthonukban szokott találkozni a férje a fiával.

Mondjuk én ha egy mozaikcsaládba bármelyik oldalról belépnék, hamar letisztáznám, hogy mik a játékszabályok. Nekem nemhogy az nem lenne pálya, hogy nem jöhet a fiam, de az se, hogy szájhúzogatás árán jöhet csak.

Ugyanakkor - ha mindenkinek van saját lakása - én emiatt is inkább azt preferálnám, hogy ne költözzünk össze, csak töltsük együtt a szabad időnket. Még a szeretett partnerrel se könnyű együtt élni, ha 40-50 évesen, sok lelki seb után találkoznak. Nemhogy még a gyerekeken vitatkozni.

2022. jan. 23. 21:47
 10/26 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk ugyanez a helyzet. Flrjemnek felnőtt fia van, akivel én nem sűrűn találkoztam. ( 19 éves volt amikor az akkor már 10 éve elvált apját megismertem) Nincs bajunk egymással, inkább olyan semleges a kapcsolat. Sokszor volt, hogy alig vártam, hogy hazaérjek, zuhanyozzak, és a fia az apjával otthon voltak. Én nem zavartatom magam. Köszönök, majd mondom, hogy ne haragudjatok, le kell zuhanyoznom így munka után. Semmi gond nincs ezzel.Te miért bonyolítod ezt túl?
2022. jan. 23. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!