Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig kell abba a...

Hány éves korig kell abba a hitbe ringatni a kisgyereket hogy létezik a Mikulás?

Figyelt kérdés
2022. jan. 17. 18:38
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó, kevered a mesét a valósággal.

Ajánlom neked is Bruno Bettelheim könyvét a mesékről.

2022. jan. 18. 19:47
 32/36 anonim ***** válasza:
21%

Semeddig nem "kell".

Én se értem, miért nem elég jó elmondani a gyereknek, hogy van egy ilyen MESE hogy jön a Mikulás, Jézuska... Miért kell valóságként beállítani... A gyerekek úgy is élvezik a mesét, ha tudják hogy az csak mese.

2022. jan. 20. 15:11
 33/36 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó, légy erős: a gyerek tudja, hogy mese. De AKAR hinni benne, amíg neki jólesik.
2022. jan. 20. 18:06
 34/36 anonim ***** válasza:
24%

Miért akarna feltétlenül? Elég, ha élvezi a mesét. Én is így éreztem. Másokat meg az orrom előtt cikiztek ki oviban, amiért még komolyan hisz ezekben. :D

2022. jan. 21. 09:33
 35/36 anonim ***** válasza:
87%
Ez szerintem gyerekfüggő. És nem gondolom, hogy el kell mondani neki, egyszerűen ki fog nőni belőle. Beszélget róla az osztálytársaival stb. Leszámítva az egyik válaszoló 12 évesét, de ez szerintem extrém eset. Én kb. 10 éves koromig hittem benne, nem is emlékszem mitől "világosodtam meg". Csak arra emlékszem, hogy 4. osztályos voltam, amikor először készítettem ajándékokat karácsonyra a családomnak.
2022. jan. 21. 11:11
 36/36 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen a válaszokat!
2022. jan. 21. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!