Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig kell abba a...

Hány éves korig kell abba a hitbe ringatni a kisgyereket hogy létezik a Mikulás?

Figyelt kérdés
2022. jan. 17. 18:38
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
91%
Nem KELL. Nincs olyan, hogy kötelező ezt mondani neki.
2022. jan. 17. 19:13
 12/36 anonim ***** válasza:
75%
Úgyis megtudja. Amíg lehet addig higgyen benne. Jó dolog az!
2022. jan. 17. 19:15
 13/36 anonim ***** válasza:
85%
Előbb-utóbb úgyis rájön, vagy elmondják neki. Nekem kb nagycsoportos koromban mondták el, de nem a szüleim, hanem vagy a tesóm vagy a többi ovis, nem tudom már. Kicsit rosszul esett, mert jó volt hinni benne, de nem igazán viselt meg, mert valahol mélyen úgyis tudtam, hogy ez van.
2022. jan. 17. 19:15
 14/36 anonim ***** válasza:
99%
Én nem emlékszem, hogy valaha is elhittem volna, hogy létezik mikulás. Vagy még akkor lehetett, amelyik életkoromban történtekre már nem emlékszik úgy általában véve sem az ember. Max 3 éves koromig. De akkor meg fenyőfa voltam az óvodában, és már akkor tudtuk hogy azt a kis ünnepséget is eljátszuk.
2022. jan. 17. 19:17
 15/36 anonim ***** válasza:
33%

7-es vagyok

Én megmondtam, a gyerek nem hülye. Majd ha a gyereketek előtt senkik lesztek, és figyelmen kívül hagy benneteket, mikor jót is akartok neki, akkor már hiába beszélnétek vele, senkik lesztek a szemében.

És igen, ártotok a gyereknek, mert kevesebbek lesztek a szemében, és minden amire tanítottátok/hallot tőletek megkérdőjeleződik benne.

Nálunk nincs hülyítés, a gyerek is értelmes lény és tudja, hogy a mikulás nem létezik, kitaláció. Ellenben Nem ártok annak a képnek amit a gyerekben alakítok magamról ki.

"És nem, nem lesz tőle pszichés problémája. :-D"

Nyilván te, mint szülő tudhatod ezt a nevében beszélve.

Ja, meg a gólya hozza a gyereket, és majd 12-évesen mehettek együtt abortuszra kioltani egy életet, nem?

2022. jan. 17. 19:19
 16/36 anonim ***** válasza:
92%
Mi még 10 évesen is eljátszottuk. Tudtuk a tesómmal, hogy igazából nincs, de úgy tettünk, mint ha nem tudnánk. Szerintem az ovisok is tudják, hogy a szülők a mikulások. Látják, ahogy veszik meg az emberek az üzletekebn, mert a filmekből is.
2022. jan. 17. 19:22
 17/36 anonim ***** válasza:
93%
15öske elég szomorú életed lehet. Tök jó volt az ablakban ülni, hogy meglessük a nyuszit, december ötödikén csizmát pucolni, aztán éjszaka minden neszre felébredni, hátha a télapó jött. A jézuska valahogy nem anniyra érdekelt, talán mert nem tudtam, hogy kéne elképzelni. De kicsit sem haragszom a szüleimre ezért. Nem éreztem úgy, hogy átkertek, inkább úgy hogy ettől lett szuper minden ünnep. Ha van gyereked, nagyon sajnálom.
2022. jan. 17. 19:35
 18/36 anonim ***** válasza:
95%

Én 5 évesen kilestem, mert sejtettem hogy ez bizony valami turpisság és csak h*lyének néznek.

Elmondtam utána persze mindenkinek, de a szüleimnek persze nem. Láttam rajtuk hogy élvezik ezt az egészet. 😃

2022. jan. 17. 19:49
 19/36 anonim ***** válasza:
36%
Hát, nekem nincs gyerekem, viszont szerintem ha lesz is, nem nagyon fogom ezzel a hülyeséggel áltatni. Az egyik régi ismerősöm kb. 12 éves koráig hitt abban, hogy a Mikulás bizony létezik. Mikor mondtam neki (én is kb. 12 lehettem akkor), hogy hogyan hihet még mindig ebben és mit gondol, a filmekben csak megjátsszák a szülők, hogy ajándékokat vásárolnak, az volt a válasza, hogy a filmekben csak hazudnak. Szóval én nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem beteges egy gyereknek egészen ilyen idős koráig bemesélni ezt.
2022. jan. 17. 19:53
 20/36 anonim ***** válasza:
93%
Szó sincs róla, hogy 12 éves koráig áltatni kéne. A legtöbb gyerek addig úgyis rájön, vagy elmondja neki valaki. Szerintem kb 1. osztályban derülnek ki ezek, meg az is, hogy hogy születik a kisbaba.
2022. jan. 17. 20:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!