Hány éves korig kell abba a hitbe ringatni a kisgyereket hogy létezik a Mikulás?
"Én megmondtam, a gyerek nem hülye. Majd ha a gyereketek előtt senkik lesztek, és figyelmen kívül hagy benneteket, mikor jót is akartok neki, akkor már hiába beszélnétek vele, senkik lesztek a szemében."
??????
Szerintem kicsit túlgondolod. Pont Mikuláskor beszélgettünk arról a férjemmel, meddig hittünk a Mikulásban, mert hittünk, de nem lettek senkik a szüleink a szemünkben, csak mert rájöttünk, hogy nincs is Mikulás :D
Úristen. Mondom, túlgondolod.
Majd rájön magától, és egy ideig el fogja játszani, hogy nem tudja.
Nem, nem fog semmilyen törést okozni, lásd az idevágó szakirodalmat, pl Bruno Bettelheim könyvét a mesékről.
Nálunk ez valahogy sosem került szóba. Nyilván egyszercsak rájöttek, de nem tudom behatárolni, hogy melyik mikor, mert tovább JÁTSZUNK azóta is. Nem, nincsenek lelki problémáik, és biztos tapasztalattal mondhatom, hiszen mindhárom gyeremek felnőtt már. A legidősebb már nem is lakik itthon, de az itthoni papucsába így is belekerült a csomag. A tesói is készítik a csizmát, bakancsot 5-én este, és kerül is bele nasi.
Ahogy az én cipőmbe is került pici csokimiki, valószínűleg a gyerekeim jóvoltából.
Borzasztóan sajnálom azokat, akik egy ilyen pici csodát, mesét, játékot sem engednek be az életükbe. A gyerek nem ettől fog bízni vagy nem bízni bennünk. A játék az játék. A hétköznapi, komoly dolgok pedig teljesen más lapra tartoznak.
7es/15-ös, neked halványlila gőzöd nincs egy gyerek elméjéről működéséről.
Gondolom, mesélni se szokás nálatok, meg nem néztek semmilyen filmet, regényt max igaz sztorikat, ugye?
Bakker. Szegény gyerekeid.
Imádtam várni a Mikulást, mai napig nem haragszom a szuleimre mert hazudtak, sőt hiányzik ez a dolog. Alig várom hogy kislányommal is eljátszhassuk ezt.
Én 3-4 évesen jöttem rá, mert felismertem a nagypapa papucsát mikor Mikulásnak öltözött.
Most sok szülő lehet kiakad ránk,de mi elmondtuk a valódi mikulás történetét
Szt Miklósról és a szegény gyerekek ajándékozásárol....
És hogy a Mikulás Jézuska karácsony mind a szeretet ünnepe amikor megajándékozzuk egymást,mi úgy döntöttünk,hogy mivel értelmes és okos a kislányunk ezért nem "füllentünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!