Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beszabályozom a lányom, ha 18...

Beszabályozom a lányom, ha 18 éves gimnazistaként szerintem semmi keresnivalója nincsen Dubaiban?

Figyelt kérdés

Ma az ebéd közepén közölte, mint tény, hogy februárba 1 hétre kimegy három barátnőjével, ma reggel vették meg a jegyeket. És hogy eddig nem mondta, mert én már attól tiszta ideg vagyok, hogyha Pestre megy fel hozzájuk (a három lányhoz), és hogy akkor óránként hívogatom, meg égetem azzal, hogyha nem veszi fel, hívom a barátnőit.

Ő fizeti, karácsonyra is kapott pénzt, és az apja oldalán lévő nagyszülők kifizették neki a szállást. Mondtam, hogy szó sem lehet róla, ha kell, elrakom az útlevelét is. Összevesztünk, szerinte én dedósként kezelem és hogy nem akarom elfogadni, hogy felnőtt... De szerintem három fiatal lány ne nyaralgasson egyedül, főleg ne ott. Bármi történhet velük, messze lesznek egy olyan országban, ahol a nőket tárgyként kezelik. Nem biztonságos, még a férjemmel sem utaznék ki. Ráadásul idén érettségizik, nem kell az, hogy a tanárok azt lássák, hogy ennyire nem veszi komolyan a tanulást és hogy ő évközben nyaralgatni jár, iskolaidőben.

Férjem szerint én vagyok a szigorú, miért ne mehetne el, meg hogy 1 hét nem a világ, nem 1 hónapra mennek. Ja, aztán lehet a híradóban látom vissza a lányomat... Bécs volt eddig a legtávolabbi hely, ahová család nélkül ment, nem is repült még nélkülünk.

2022. jan. 16. 20:48
 81/104 anonim ***** válasza:
90%

18 évesen oda megy ahova akar. El kell fogadni, elhiszem, hogy félted, de ha van lehetősége, akkor menjen. Annyi legyen az elvárás, hogy napi 1x este jelentkezzen be, hogy minden ok és ennyi.

Nem ezen a 3 napon fog múlni az érettségije elhiheted.

2022. jan. 17. 12:55
 82/104 anonim ***** válasza:
10%

a sok ember aki azt írja, hogy "oda megy ahova akar" azért jobb lenne, ha keretbe helyezné ezt a dolgot. NEM megy oda ahova akar. Nem életkortól függ az alá-fölérendeltség kérdése, hanem attól, hogy a gyerek független életet él-e, vagy sem. Ha a gyerek anyukára apukára van utalva otthon, de 18 éves, akkor természetes, hogy azt teszi, amit a ház ura mond neki, hiszen albérletfizetés híján engedelmeskedik. Ha másért nem, hát azért, mert "ha nem tetszik, akkor lehet menni a híd alá".

Ettől függetlenül én sem örülnék, hogy kimegy, mert egyértelmű, hogy valamilyen prostituált munkát szeretne vállalni. Máskülönben minek menne pont abba a városba: drága, nincs ott semmi nagy épületeken kívül, tele van gazdag arabokkal akik kilóra adják veszik a nőket. Meg van egy nyomornegyed amit jobb nem is látni. Elbeszélgetnék a kislánnyal, hogy miért akar prosti lenni dubajban (ez akár azt is jelentheti, hogy egy éjszakát eltölt valami arab csávóval jó pénzért, de ez is prostituáció).

2022. jan. 17. 13:00
 83/104 anonim ***** válasza:
86%

"mert egyértelmű, hogy valamilyen prostituált munkát szeretne vállalni"

Uramisten, miért lenne egyértelmű? Értem én, hogy magadból indulsz ki, de ne vetítsd ki a saját terveidet másokra.

Néhány dolog, ami miatt érdekes lehet elmenni Dubajba:

[link]

2022. jan. 17. 13:02
 84/104 anonim ***** válasza:
23%
Ma már Dubai-ba menni nem azt jelenti mint 20 éve. Ma már sokkal elfogadottabb, köznapibb desztinácio. Valószínűleg nem prostiskodni mennének csak egy kicsit instaribiskedni a toronyház bárjában. No para
2022. jan. 17. 13:07
 85/104 anonim ***** válasza:
66%

Probáld felfogni hogy már nem a te kislányod Lassan szókj hozzá el kel engedni.

Ha bármivel megakadályozod .csak magad ellen fordítod.

Vannak lesznek félelmek Probálj hinni benne hogy tud vigyázzni magára.

Ha ezt nem teszed Hamar rád csukja az ajtót!

2022. jan. 17. 13:45
 86/104 anonim ***** válasza:
85%
Enged el vagy ő fog téged
2022. jan. 17. 13:53
 87/104 anonim ***** válasza:
84%

Én itt élek Dubajban a családommal. Férj, gyerekek. A közbiztonság miatt ne aggódj, 100x biztonságosabb mint Bp vagy bármelyik európai nagyváros.

Nem tudom mennyi pénze van, de Dubaj piszok drága hely. Kell költőpénz bőven. Alkoholfogyasztás korhatára 21 év, éjszakai szórakozóhelyek belépési korhatára 21 év. És betartatják. Nem Európa, hogy csak úgy szépen néz a pincérre és kiszolgálják egy bárban.

Én nem a célországon akadtam volna ki, hanem azon, hogy nem beszélte meg előre velem. 17,5 éves fiam van, tudom miről beszélek. En egy ilyen húzáson nagyon kiakadnék, és nyilván lenne következménye. Nem az útlevelét venném el, de nálunk a családban senki sem viselkedik így. Én sem, pedig 48 évesen elég felnőtt vagyok, és elvileg oda megyek ahova akarok.

2022. jan. 17. 15:34
 88/104 anonim ***** válasza:
10%
88 azért az is megérne egy misét, hogy te hogy kerültél oda, vagy mennyire volt görbe az az út, hogy te ott éljél, és elviseld, hogy egy darab tárgyként szerepelsz az országban, és nem mint ember :D Hacsak nem valami építőmérnök a férjed, akkor a hajamat teszem rá, hogy prostiként kezdted, ahogy az ott élő nők, vagy az oda kiment nők 99%-a. És ezt sajnos be sem fogod ismerni... Én is tudom ám miről beszélek aranyom. A nőnek kint egy szerepe van, hogy szép legyen, és vállaljon sokat. Ha ezt letagadod, hazug vagy :)
2022. jan. 17. 15:48
 89/104 A kérdező kommentje:

88-as, állj már le. Senkit nem érdekel az, hogy szerinted az összes nő prosti, aki felszáll egy Dubaiba tartó járatra. Ennyire elkeseredett vagy? Vagy mi a bajod fejben?

Közben ma olvasgattam én is kicsit Dubairól, tényleg jobb ott a helyzet, mint ahogy azt gondoltam. Beszéltem az egyik kolleganőmmel is, akik ősszel voltak kint, elmondása szerint nagyon jó hely és 5-7 napra pihenni tökéletes a hidegebb hónapokban. Szóval egy fokkal már nyugodtabb vagyok, de akkor is rettenetesen féltem az úttól a gyerekemet.

2022. jan. 17. 15:53
 90/104 anonim ***** válasza:
87%

#89: vicces vagy. Meg sosem jártál itt, gőzöd sincs miről beszélsz.

Egyébként úgy kerültünk ki, hogy a férjem itt kapott munkát. Nem csak építőmérnökök élnek itt. Rengeteg cégnek van itt irodája, leányvállalata.

2022. jan. 17. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!