Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beszabályozom a lányom, ha 18...

Beszabályozom a lányom, ha 18 éves gimnazistaként szerintem semmi keresnivalója nincsen Dubaiban?

Figyelt kérdés

Ma az ebéd közepén közölte, mint tény, hogy februárba 1 hétre kimegy három barátnőjével, ma reggel vették meg a jegyeket. És hogy eddig nem mondta, mert én már attól tiszta ideg vagyok, hogyha Pestre megy fel hozzájuk (a három lányhoz), és hogy akkor óránként hívogatom, meg égetem azzal, hogyha nem veszi fel, hívom a barátnőit.

Ő fizeti, karácsonyra is kapott pénzt, és az apja oldalán lévő nagyszülők kifizették neki a szállást. Mondtam, hogy szó sem lehet róla, ha kell, elrakom az útlevelét is. Összevesztünk, szerinte én dedósként kezelem és hogy nem akarom elfogadni, hogy felnőtt... De szerintem három fiatal lány ne nyaralgasson egyedül, főleg ne ott. Bármi történhet velük, messze lesznek egy olyan országban, ahol a nőket tárgyként kezelik. Nem biztonságos, még a férjemmel sem utaznék ki. Ráadásul idén érettségizik, nem kell az, hogy a tanárok azt lássák, hogy ennyire nem veszi komolyan a tanulást és hogy ő évközben nyaralgatni jár, iskolaidőben.

Férjem szerint én vagyok a szigorú, miért ne mehetne el, meg hogy 1 hét nem a világ, nem 1 hónapra mennek. Ja, aztán lehet a híradóban látom vissza a lányomat... Bécs volt eddig a legtávolabbi hely, ahová család nélkül ment, nem is repült még nélkülünk.

2022. jan. 16. 20:48
 51/104 anonim válasza:
31%

#47-es vagyok.

A felsoroltakon kívül még érvelhetsz neki azzal, hogy nem javasolt a beutazás az országba a konzuli szolgálat honlapja szerint:

[link]

Ez értelmezhető úgy is, hogy a járványügyi szabályok változhatnak, extrém esetben karanténba kell menniük érkezés után, aztán nem hagyhatják el szobájukat, aztán onnan egyből jöhetnek haza.

Valamint amit írtam az 1 hét igazolatlanért simán ki is rughatják az iskolából és akkor ott lesz érettségi nélkül: gyakorlatilag ismételheti az évet.

2022. jan. 16. 22:19
 52/104 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező az amúgy megvan, hogy 18 éves, tehát nincs szüksége az engedélyedre…?? Tiltsad csak neki, miközben az apja is elengedné, legalább elintézed, hogy egy életre megharagudjon rád.
2022. jan. 16. 22:21
 53/104 anonim ***** válasza:
17%
Jó, de ha baj lesz, akkor meg anyuci segíts lesz.
2022. jan. 16. 22:23
 54/104 anonim ***** válasza:
18%

Az 56-os kommentedből egyértelmű, hogy kamu a sztori.

Ha lenne gyereked tudnád, hogy a tavaszi szünet húsvétkor van, az meg április 3.

2022. jan. 16. 22:24
 55/104 A kérdező kommentje:

61-es, ha van gyereked, figyelj majd jobban a szülői értekezleteken!

Igen, jogilag felnőtt. Amúgy pedig egy gimis lány. Akinek még semmi felelősség nem volt soha a vállán.

2022. jan. 16. 22:30
 56/104 anonim válasza:
76%

#55 előbb a nagyszülőket, majd az apát kellene meggyőzni, hogy ez nem jó ötlet.

A legfontosabb érvek már voltak:

- az iskolaidő kellős közepén utaztatják az unokát, nem szeretik, hogy továbbtanul? Ez lenne a legfontosabb

- utazásra nem javasolt területre miért finanszírozzák utazni

Ha ők meggyőzhetőek, akkor a lány sokmindent már nem tehet.

2022. jan. 16. 22:34
 57/104 anonim ***** válasza:
83%
Neadjisten baj akkor is történhet, ha anyuci engedélyével megy nyaralni! Vagy akkor rendben van, ha a szülő segítségét kéri, de ha önálló döntésként megy nyaralni és úgy esik baja, akkor forduljon fel, mert ne anyucizz, én mondtam hogy ne menj, különben sem engedtem?! Remélem ez csak vicc. Normális szülőre nem csak akkor lehet számítani, ha olyan dologban éri baleset a gyereket, ami az ő engedélyével történt, egyéb esetben meg odaböki csak azért, mert nem szabályozhatta be a gyereket, hogy “de ha baj van, ne hozzam gyere.”
2022. jan. 16. 22:37
 58/104 anonim ***** válasza:
89%
De őszintén, mitől lenne nagyobb biztonságban attól, hogy óránként hívogatod? Nem neki akarsz jót, ez simán csak kontroll. Ha neki akarnál jót, akkor 1. dolgoznál azon, hogy tudj bennne bízni, 2. megtanìtanád neki, mit tegyen veszelyes helyzetben, 3. engednéd, hogy felelőssége legyen bizonyos kérdésekben. Nem túlaggódod, hanem túlkontrollálod, és ez őt nem építi, fejleszti, hanem épp ellenkezőleg.
2022. jan. 16. 22:39
 59/104 anonim ***** válasza:
26%
Naptár nélkül meg lehet mondani, hogy vasárnap este van, akkor szoktak csak megjelenni tömegével az ilyen mesék, de sebaj, jókat lehet rajtuk mulatni, főleg mikor először csak állítják, hogy nem kamu aztán saját maguk is belekeverednek a történetükbe :D
2022. jan. 16. 22:49
 60/104 anonim ***** válasza:
23%

Jaj de fogok küzdeni a piros x-ekért

Nagyon sokan írják itt, hogy "felnőtt, azt csinál, amit akar"

Nem. Egy ember akkor lesz felnőtt, ha képes átgondolt, felelősségteljes döntéseket hozni és háztartást vezetni. Az, hogy a 18-at betöltötte, egyáltalán nem jelenti azt, hogy felnőtt és azt csinál, amit akar – csak jogilag. Ha olyan felnőtt, akkor remélem, iskola mellett dolgozik is, hogy egyrészt besegítsen a háztartásba anyagilag, másrészt finanszírozza magának az utat, illetve remélem, főz, mos, takarít is otthon időnként. Erre jöhetünk azzal, hogy az ő dolga a tanulás, de ez csak a tanév közbeni munka alól menti fel. Egy 18 éves "felnőtt", aki még gimnazista, nem csinál azt, amit akar, bármilyen szomorú is, vannak határok. Ez számomra már túlmegy azon a határon.

Az is undorító dolog, hogy január közepén közli, hogy februárban kimegy egy hétre. Ennek nem most van itt az ideje. Nem azzal van a baj, hogy először, vagy hogy messze, vagy hogy barátokkal, vagy hogy érettségi előtt (ilyenkor tele van a hócipője mindenkinek az érettségi folytonos emlegetésével, jót tesz pár nap távolság ettől a problémától) – a baj azzal van, hogy iskolaidőben teszi, most közölte, és hogy nem kérdezte, hanem közölte. Ez még jónéhány komoly veszekedést fog szülni. Szállás le van foglalva? Repülőjegy? Hogyan jut ki egyáltalán a reptérre? Ismerik arrafelé az árakat (közlekedés, élelmiszer, stb)? Mennyi pénzt akar vinni?

Nyáron semmi ellenvetésem nem lenne ezellen – ha időben szólj. Ez viszont nem volt egy szép húzás.

Illetve azt is említették itt, hogy ne tartsd annyira rövid pórázon: tényleg nem kell óránként hívogatni, nem kell rástresszelni, főleg, ha csak a fővárosba megy, szabadon kell engedni, de bizonyos határokat meg kell tartani

És mielőtt itt jönnének sokan azzal, hogy sajnálják a gyerekemet/leendő gyerekemet a szigorúságom miatt:

Üdv, egy 19 éves egyetemista

2022. jan. 16. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!